Pericolul Bitcoin suge Pământul de energie

Exploatarea Bitcoin folosește atât de multă putere încât poate deveni un dezastru ecologic.

În lipsa unei autorități care să confirme tranzacțiile, bitcoinul este susținut în schimb de “minerii”, care au pus pe calculatoarele specializate să lucreze prin plăci audio/video extrem de puternice.

bitcoin_mina_verticalnewsbitcoin-mining

Mulți caută electricitate ieftină, iar cine are un autoturism Tesla, primeşte gratuit electricitate la stațiile de încărcare Tesla. Așa că nu a durat mult timp ca un proprietar inteligent al Teslei să-și umple portbagajul cu “calculatoarele miniere”.

În lipsa unei autorități care să confirme tranzacțiile, bitcoinul este susținut în schimb de “minerii” care au pus pe calculatoarele specializate să lucreze prin probleme de calcul extrem de puternice.

Un membru al Tesla Owners Worldwide a sugerat ideea pe Facebook, eventual în glumă. Apoi, un alt proprietar a mers și a făcut-o, postând o fotografie a configurației sale. Unii membri au sugerat că configurația sa ar putea să tragă la fel de mult 3 kilowați de putere și probabil că va necesita răcirea aerului de la autovehicul. Alți membri au ridicat întrebări etice. Este furt să folosești energia pentru altceva decât pentru conducere?

Răspunsul la asta este destul de simplu: Da, acesta este un furt și este puțin probabil ca Tesla să se abțină să nu contracareze.
Exploatarea Bitcoin este alimentată cu energie solară în Arizona și hidroelectricitatea în Islanda, dar în majoritatea cazurilor se lucrează cu cărbune chiar acum și devine o problemă de mediu de o anumită scară. Potrivit lui Alex Hern de la The Guardian, acum consumă electricitate la fel de mare cât toată Irlanda.

Utilizarea estimată a energiei din rețeaua Bitcoin, care este responsabilă pentru verificarea tranzacțiilor efectuate cu criptocurrency, este de peste 30 TW/h pe an, ceea ce depășește consumul a 19 țări europene. La o scurgere continuă a puterii de 3,4 GW, rețeaua consumă de cinci ori mai multă energie electrică decât cea produsă de cea mai mare parc eolian din Europa (situat în estul Londrei, pe malul Tamisei), la 630 MW. La acestee niveluri de consum de energie electrică, fiecare tranzacție individuală de tip bitcoin utilizează aproape 300 KW/h de energie electrică – suficientă pentru a fierbe în jur de 36.000 cazane pline cu apă.

Încă nu a fost socotit care este valoare amprentei de carbon a acelei energii electrice, dar 70% din exploatarea bitcoin se întâmplă în China și, potrivit lui Michael Kern de la Cryptoinsider, “o mare parte a mineritului are loc în Xinjiang slab populat și mai puțin dezvoltat provincia Chinei “. Există o mulțime de oameni care încearcă să utilizeze energia din surse regenerabile (și câțiva dintre ei îl fură de la Tesla), dar este o scădere în galeria de biți.

Un site specializat afirmă că “numai în ultima lună consumul de energie electrică Bitcoin a crescut cu 29,98%” și, mai dramatic, “dacă va continua să crească la această rată, exploatarea Bitcoin va consuma toată energia electrică mondială până în februarie 2020“.

Adaugă comentariul tău:

Mesaj:

Promovează dreptatea!