Orarul corpului. Ce să faci ca să te simți bine întreaga zi, întreaga viață!

orarul corpului

Medicina tradițională are multe componente care ne ajută să ne menținem sănătatea și fără vizite dese la doctor sau “diete” cu pastile o mie. Unul dintre bunele obiceiuri pe care le descoperim împreună cu medicina tradițională este legat de cunoașterea bioritmului nostru. Pentru fiecare dintre noi, la un anumit moment al zilei, organismul trimite întreaga energie câtre anumite părți ale sale. S-a demonstrat științific că dacă nu se respectă și se tulbură repetat ritmul interior, omul se îmbolnăvește mai des și mai repede, uneori de boli foarte grave, care nu mai pot fi vindecate.

Așadar, încercați să respectați momentele optime pentru a avea o viață sănătoasă și plină de energie.

ORA 6 – Este ora la care organismul se trezește, chiar dacă noi vrem să mai lenevim.
Începe producția de hormoni a corpului nostru. La această oră aminoacizii, hormonii, zahărul din sânge acționează la capacitate maximă. Ce trebuie evitat la acestă oră? În afară de lenevirea în pat, ALCOOL și ȚIGĂRI.

ORA 7 – Inima intră în viteza a cincea. Începe producția de hormoni sexuali. Cine preferă sportul făcut dimineața face o greșeală, pentru că inima este suprasolicitată, iar rezultatul este același. La această oră trebuie servit micul dejun, dar înainte este indicat să bea și un pahar cu apă, pentru a ajuta digestia. (Un pahar de apă băut imediat după trezire face să scapi de constipație).

ORA 8 – Organismul tânjește după combustibil. Din nefericire este și ora la care au loc cele mai multe infarcturi și accidente vasculare cerebrale. Este ora ideală, dacă vreți să vă faceți o analiză a sângelui. Dacă o amânați pentru altă oră, compoziția sângelui va fi schimbată din cauza stresului.

ORA 9 – Organismul recepționează cel mai slab senzația de durere, este imun față de frică. Chimioterapia și injecțiile trebuie făcute acum, căci nu vor fi complicații, iar datorită toleranței sporite a organismului, șansele de vindecare cresc.

ORA 10 –  Este ora învătațului, creierul este cel mai receptiv. Capacitatea de a lua decizii și de a rezolva probleme este maximă. Temperatura corpului atinge punctul superior. Acum este momentul ideal, pentru a pleca la drum cu mașina, atenția și reflexele sunt mult sporite.

ORA 11 – Organismul își arde grăsimile. Gurmanzii pot consuma orice (totuși, mai cu milă, vă rog) după pofta inimii. Cu puțin înaintea prânzului, inima și circulația sanguină se află în momentul lor de vârf. Evitați să mergeți la un consult cardiologic, pentru că se poate ca diagnosticul să nu fie cel real.

ORA 12 – S-a dus deja jumătate din zi. Organismul este ocupat cu producerea de acizi, iar creierul nu este deloc în formă. Din cauza lipsei de oxigen trebuie să stați în fața unei ferestre deschise. Aerisiți foarte bine încăperile Rezultatul este benefic. Stomacul este singurul organ cu adevărat activ.
Se pregătește pentru a produce sucul gastric și a primi mâncarea.

ORA 13 – Scade atenția, totul este programat pentru digestie. Este ora mesei de prânz urmată de o mică relaxare. După masa de prânz bila începe să acționeze, digerând și absorbind lipidele din fluxul intestinal. Cine are probleme acum trebuie să ia tratamentele specifice, pentru a o activa. Dar mai ales este bine ca prânzul să fie consumat în liniște și fără alte preocupări decât a mânca. Și FĂRĂ NERVI. Mâncarea se servește în liniște și armonie.

Vezi articolul integral aici.

Adaugă comentariul tău:

Mesaj:

Promovează dreptatea!