Interziceţi reclamele TV la băutură şi “alimente” cu E-uri! Plus, alea proaste

VerticalNews iniţia în urmă cu ceva vreme o amplă campanie de eliminare a reclamelor televizate la bere, vin şi alte băuturi spirtoase, pe principiul „alcoolul dăunează cel mai grav sănătăţii”, mai rău decât o face fumatului.
Am demonstrat asta cu studii, exemple şi poziţii ale CNA, ale unor doctori sau mai-mari ai Poliţiei Române. Plus, ceea ce cred artiştii din publicitate – Bogdan Naumovici, de exemplu – despre acel demers al nostru. (mergeţi pe fiecare link şi descoperiţi adevărul!).
De asemenea, explicam în campanie că un consum exagerat de alcool este profund mai dăunător decât orice alte efecte, şi acestea extrem de nocive, ale fumatului.
Pentru că oricât de multe ţigări ai fuma, poţi să ajungi întreg acasă cu maşina, nu te baţi cu lumea pe stradă, nu-ţi omori familia. Între cele două mari rele este, din punct de vedere al mediatizării, o diferenţă exagerată, în favoarea consumului de alcool.
Nu am revenit cu acest nou text pentru a-i căina pe fumători, ci pentru că în ultima vreme am constatat că s-au înmulţit reclamele la produsele care ne fac rău, deloc bine. Consumul s-a mai dezgheţat şi iată a revenit publicitatea la bere, vin, vodka, alimente cu multe E-uri, în special mezeluri, sosuri (Pazani) şi celebrele „instanturi” de la Maggi, Knor şi Delikat. Nu instăm asupra nocivităţii (ultra-recunoscută) a acestora, (puteţi afla aici despre Cancerul din farfurie, plus Lista E-urilor care ne ucid vremelnic), dar susţinem că intensa mediatizare a acestor produse provoacă mult rău.
Despre efectele devastatoare pe care le au mezelurile asupra copiilor citiţi aici. Foarte prezente în reclame sunt şi  iaurturile, în special cele cu fructe, responsabile de apariţia acneei la vârste tot mai mici.

Cele mai proaste reclame din actualul sezon

Revenind la reclame: cu cât sunt mai nocive produsele lăudate, cu atât mai proaste sunt realizate reclamele.
Un bun exemplu este cel la supa instant de la un mare producător de prafuri cu E-uri şi conservanţi.Clipul „Maggi fidelicios” e de-a dreptul scârbos deoarece promovează mâncatul în condiţii extreme, dar şi din farfuria celuilalt. Bineînţeles, nu poţi cere unei companii ca Maggi să aibă respect pentru oameni. Oricum, produsele lor sunt nesănătoase, ce mai contează să promovezi scârba şi să uiţi de hepatită, TBC şi alte boli contagioase ce pot fi luate din farfuria colegului de serviciu. Bani să iasă!

O altă reclamă total deplasată prin prisma mesajului este cea la Kinder Bueno. Terifiantă legătură dintre groază şi diabet.

Chiar dacă nu promovează făţiş vreun aliment nociv sau vreo băutură ordinară, reclama la discounterul Profi le întrece pe toate, la nivelul nesimţirii. Jignire pe faţă adusă românilor nesătui, dornici de chilipiruri şi chiar pomană. Jenant!

Voi ce părere aveţi? Dacă sunteţi de acord cu noi, daţi-ne un like pe Facebook!

Maria Dumitran

PS: Dacă vă place subiectul vedeţi aici şi un TOP al celor mai BUNE, dar şi PROASTE reclame difuzate în România

13 Comentarii la “Interziceţi reclamele TV la băutură şi “alimente” cu E-uri! Plus, alea proaste”

 1. horian says:

  Excelent! Am aceeasi opinie, foarte bine faceti, am dat like! Bravo, fetelor!

 2. raisa says:

  Si mie imi displac reclamele cu vampirul si aia cu mortul-viu. Sunt mai gretoase decat aia la supa maggi

 3. PreaFrumoasa says:

  Total DE ACORD!

 4. herodot says:

  Ha! Le-ati uitat pe reclamele la Fucks (alea de le face marele bucatar Horia Varlan), nenorocirea aia de ness 3 in 1 de la Jacobs..si mai sunt. De fapt, cam toate reclamele la mancare difuzate in Ro ar trebui interzise. In chestiunea cu alcoolul si fumatul, am vazut si eu, aveti perfecta dreptate.

 5. bin laden says:

  Hai, mai! Aia cu puiul de la profi e chiar haioasa..”Asa ceva n-am vazut in viata mea”, sa te stric de ras cu tamptitii astia

 6. alex says:

  bine ca incepe lumea sa-si dea seama de porcariile otravitoare care se consuma ‘cu incredere’ … si taranul roman, ramane cu alimente proaspete pe taraba… pt ca n-are bani de reclame 😉

 7. traian base says:

  Numai intr-o tara de rahat, reclamele sunt de rahat. Va recomand sa vedeti reclamele din State. Mai ales cele de la Super Bowl.

 8. eu says:

  Primele 2 reclame de care vorbiti nu sunt chiar asa horror. Sunt mai degraba haioase. Horror e cea de la Parodontax unde iti vine sa vomiti dupa ce o vezi. Cea de la Profi e cea mai proasta reclama din toata timpurile, nici nu se pune problema sa fie alta in locul ei. Jenanta si patetica, plus ca daca ala-i mort, cum naiba sa “mai fi trait sa o vada si pe asta”. Multa minte au cei de la Profi.

 9. Ana says:

  Reclama de la Profi e varza. Nu stiu cum se paote numi asa ceva reclama. Mai mult, nu stiu ce-a fost in mintea acestor oameni sa dea drumul la asa ceva pe tv.

 10. duduia says:

  Exact asemenea lucruri gandeam si eu despre reclamele otravurilor in plic de la Knor si Delikat.
  felicitari pentru curaj

 11. iliuta says:

  Oare ce tampiti accepta reclamele astea. Niciunul nu isi da seama ca astea le aduc mari deservicii????

 12. alejita says:

  Promo construit sefcipic pentru americani. Ei merg pe advertising de acest tip.Nu-mi imaginez pe cineva de la marketing sa aiba impresia ca o sa prinda treaba asta in Europa.Insa pentru ca vorbim de Chrome si de IT in genere, intr-adevar, am pretentii mult mai mari de la Google.

Adaugă comentariul tău:

Mesaj:

Promovează dreptatea!