Harta clanurilor interlope din România

marii interlopi ai RomanieiVerticalNews vă prezintă cea mai completă şi cea mai recentă hartă a infracţionalităţii şi a interlopilor din România, împărţită pe regiuni şi zone de influenţă.

Clanurile interlope au pus stăpânire pe o mare parte din România. Dacă ne-am uita la o hartă a țării și am colora fiecare județ în care există grupări mafiote, foarte puține ar fi zonele care ar rămâne necolorate. Cele mai multe sunt în București, unde fiecare sector este stăpânit de mai multe clanuri. La fel de bine stau și orașe precum Pitești sau Craiova, unde tensiunile dintre bande au răbufnit în plină stradă, cu bâte, săbii și topoare. De multe ori, procurorii și-au făcut treaba și i-au arestat pe infractori. Degeaba însă, deoarece judecătorii i-au pus adesea în libertate sau le-au dat niște pedepse derizorii: câteva sute de lei amendă pentru deranjarea liniștii publice sau ani de închisoare, dar cu suspendare. Interlopii s-au întors așadar pe străzi, și mai siguri că legea nu este făcută pentru ei. Nu s-au potolit, ci au continuat să se implice în afaceri ilegale sau în scandaluri. După cazul Mararu, noul şef al Poliţiei, Liviu Popa, şi secretarul de stat Ioan Dascălu, instalaţi rapid în funcţii  de ministrul Igaş, au promis eliminarea structurilor mafiote, aşa-numitele clanuri de interlopi. Din păcate, acţiunile autorităţilor sunt nule. Zilele trecute a izbucnit cazul Deta. În toiul unui scandal, băieţii primarului au tăiat cu sabia trei ţigani care le călcaseră teritoriul-contrabanda cu ţigări. Din nou, privim neputincioşi, noi şi poliţia, la interlopi. Din nou, preşedintele Traian Băsescu ridică vocea, sabia dreptăţii rămâne jos. Interlopii prosperă, îşi fac de cap şi în curând vom primi eticheta de stat mafiot.
VerticalNews a updatat harta clanurilor interlope şi a întocmit o alta (prima datează din noiembrie 2010), a infracţionalităţii. Este cea mai completă radiografie a infracţionalităţii din România făcută până acum de mass-media.
Precizăm că această harta cuprinde clanurile reprezentative, însă nu le epuizează. Mai mult decât atât, precizăm că un clan nu este anihilat automat atunci când liderul său junge în spatele gratiilor. Sunt destule cazuri de interlopi care dictează legea chiar din interiorul închisorii.

Bucureştiul şmecherilor

Interlopul Fane SpoitorulFane Spoitoru, pe numele său adevărat Ion Titișor, a petrecut înainte de Revoluţie 12 ani în închisoare. După aceea, a fost condamnat pentru diferite infracţiuni: complicitate la tâlhărie, încălcare a regimului emigraţiei. În 2003 a fost eliberat și s-a așezat la casa lui, căsătorindu-se cu Elena, o fostă picoliță de la Sexy Club. În 2006, la sfârșitul unei emisiuni de la OTV la care fusese invitat, a declarat că nu mai are legături cu „lumea interlopă”. Spoitoru și-a reluat declarațiile de atunci și în 2008. El a pozat într-un om cumsecade: „Sunt un om liniștit, care nu mai vrea să-și asocieze numele cu niciun scandal”. Chiar daca era lui a trecut, se spune că încă mai are „afaceri” în zonă, afaceri care-l ajută să-şi întreţină vila de lux din Pipera şi limuzina Mercedes S600.

Arestarea lui Spoitoru a făcut posibilă afirmarea altor interlopi, fraţii Ion şi Vasile Balint, şefii clanului Cămătaru. Fraţii Cămătaru au fost arestaţi în 2004 pentru şantaj, proxenetism, înşelăciune, cămătărie și sechestrare de persoane. Nuţu Cămătaru (Ion Balint) a părăsit în iunie 2010 închisoarea Jilava.
Eliberarea sa a fost un motiv de bucurie pentru el şi apropiaţii săi, care au pregătit sute de porumbei pe care i-au eliberat în cinstea interlopului. Nuţu Cămătaru şi-a făcut ieşirea din închisoare pe un armăsar negru, pur sânge. Totodată, Nuţu Cămătaru a primit 3.200 de euro de la statul român după ce a depus o plângere la CEDO. Instanţa europeană a decis să îi plătească această sumă cămătarului ca daune morale deoarece statul român a încălcat dreptul la un proces de durată rezonabilă, Cămătaru fiind judecat între 1996 şi 2004. În prezent, Nuțu vrea să se apuce de afaceri în centrul istoric, unde este interesat să își cumpere o cârciumă.

UPDATE (20.12.2011). Sile Cămătaru a fost eliberat pe 19 decembrie, 2011, cu şase ani şi jumătate înainte de termen, pentru “bună purtare”! Asta la doar câteva zile după ce se aflase că Sile îşi conducea bine mersi afacerile din puşcăria Jilava. El se acupa acolo tot de cămătarie, dar şi de furnizarea de droguri, telefoane mobile sau alte lucruri interzise în penitenciar, cum ar fi armele albe. În acelaşi timp cu eliberarea lui Sile Cămătaru, pe internet au apărut multe mesaje prin care fraţii anunţau că a venit timpul ca duşmanii lor să plătească.

Un alt interlop greu este Fane Căpăţână. După ce a făcut afaceri cu valută, s-a reprofilat pe prădarea de TIR-uri. Cu o legitimaţie de poliţist falsă oprea camioanele, îi dădea pe şoferi jos din cabină şi apoi pleca cu camionul încărcat cu marfă. Deşi conducea o reţea bine organizată, interlopului îi plăcea să „lucreze” efectiv: aşa a fost prins la locul faptei, iar acum este în închisoare.

Sectorul 1

Clanul Gemenii împărțea teroare în sectorul 1 din București (Chitila, Bucureștii Noi, Giulești). Principala lor activitate era furtul de mașini de lux. Clanul a devenit celebru când a șterpelit limuzina lui Gigi Becali, pe care acesta a recuperate-o prin mijloace neortodoxe. În acest moment, toți cei patru fraţi sunt închişi pentru tâlhărie, omor sau sechestrare de persoane. Familia lui Sandu Geamănu, acuzat de omor deosebit de grav și violare de domiciliu, arestat preventiv în acest moment, susține că interlopul s-a pocăit după ce Hristos i s-a arătat în vis. Casa lui Geamănu arată acum ca o biserică, mai toți membrii familiei fiind, mai nou, penticostali.

Clanul lui Sadoveanu (numit și clanul Belgienilor) operează în același sector, dar și în Ilfov, și este condus de Cristian Mitrache, zis și Sadoveanu. Gruparea face trafic de carne vie și proxenetism, organizează răpiri, furturi de mașini sau din locuințe, trafic de droguri și tâlhării. La începutul acestui an, zece membri ai grupării au fost arestați, inclusiv doi dintre lideri: Cupăr și Remus Mincă. Pentru alți zece membri, judecătorii au refuzat să emită mandate de arestare, ceea ce i-a nemulțumit pe procurorii care s-au ocupat de caz.
UPDATE (20.12.2011). În această toamnă, “sadovenii” s-au aliat cu câţiva membri ai neamului Duduianu şi lucrează împreună pentru a obliga tinere să se prostitueze pe centură. La mijlocul lunii decembrie 2011, Vasile Mitrache, zis „Studentul”, Ion Duduianu, zis „Segher”, Florina Stelea, Petrică Ion Creţu, Georgeta Creţu, Mard Mitrache, Aron Constantin, Cristian Ucă şi Gheorghe Dumitraşcu fac parte din Clanul Duduianu şi Clanul Sadoveanu. Aceștia sunt acuzați că au răpit patru tinere, din care două minore, în vârstă de 14 şi 17 ani, pentru a le exploata și obliga să se prostitueze. Au fost reţinuţi.

 • Locuiesc în zonă, dar au dominciliul şi grosul „afacerilor” aici, componenţii clanului Buba, care stăpânesc afacerile necurate cu locuri de veci şi pompe funebre.

De asemenea, gaşca lui Capone stă la Chiliman în sector şi acţionează nestingheriţi de rivali sau poliţie în Gara de Nord, solicitând taxe de protecţie şi „controlând” taximetria clandestină. Tîlhăriile mărunte, curvele de la Gară şi furturile din şi de maşini (turisme, nu limuzine) sunt sub patronajul clanului Domnu.

Sectorul 2

Clanul Duduienilor face legea în sectorul 2, în mod special în Pantelimon. Se ocupă de prostituție, cămătărie, șantaj, trafic de droguri și furturi din locuințe. De asemenea, cu mai multe automobile BMW, Duduienii atacau din mers camioanele încărcate cu marfă, în zona Şindriliţa – Afumaţi. Atacurile cu săbii, topoare şi pistoale fac și ele parte din arsenalul grupării. În 2008 nu mai puțin de 31 de membri ai clanului au fost arestați, dar Curtea de Apel București i-a pus pe toți, treptat, în libertate. În 2006, ei au încercat să îi vândă o vilă cu acte false antrenorului de fotbal Anghel Iordănescu. Câțiva dintre ei au fost reținuți în octombrie 2010 după ce au jefuit mai mulți bărbați pasionați de pescuit. Ei se foloseau de un bătrânel și de un copil: bătrânelul îi ținea de vorbă pe pescari, în timp ce copilul se suia în mașinile victimelor și le fura portofelele, gențile și cheile de la locuințe. Tâlharii intrau apoi în casele oamenilor și furau bani și obiecte de valoare. Gheorghe Văduva, zis Albert, un lider al clanului mafiot, a fost prins de poliţiştii români şi cehi în martie 2011, la Praga. Interlopul, dat în urmărire internaţională pentru omor deosebit de grav încă din 2006, era pe locul patru pe lista celor mai căutați infractori întocmită de Poliţia Română. Însă mulți lideri ai grupării sunt în continuare în libertate.
O altă grupare din sectorul 2, specializată în traficul de droguri, cămătărie, furt din magazine și șantaj, este clanul Caran, condus de Mitu al lui Caran. Membrii clanului au sechestrat și au jefuit mai mulți sportivi din Buftea, precum și un om de afaceri din Cernica.
UPDATE (20 aprilie 2012). Prinși în urma unui incident soldat cu vătămarea unui bărbat într-o benzinărie din București, mai mulți membri ai clanuluiCaran au fost arestați. Din nefericire, deși sunt acuzați de mai toate infracțiunile pedepsite de Codul Penal, majoritatea infractorilor sunt cercetați în stare de libertate. Mai multe amănunte, aici.
Gheorghe Răducanu, celebrul lider al galeriei Rapid-mai cunoscut ca Gigi Corsicanu, răspunde de zona angrourilor Europa şi Niro, făcând legea printre chinezi.

Sectorul 3

Clanul Chira este o grupare interlopă puternică din sectorul 3. În CV-ul mafioților se regăsesc infracțiuni precum răpire de persoane, șantaj, proxenetism, afaceri ilegale cu fier vechi, trafic de droguri și extorcare. Un membru al clanului a violat în 2008 o tânără din Ialomița, iar alți mafioți, înarmați cu săbii, au snopit în bătaie un angajat BGS. Tot în 2008, un interlop al grupării a tras cu o pușcă în polițiști, în cartierul Colentina. În urmă cu trei ani, în urma unor descinderi, jumătate din clanul Chira a ajuns după gratii.
În sectorul 3 este influent și clanul Pietroi. Condus de Vasile Fierbântu (Sile Pietroi), clanul s-a implicat în acțiuni precum tâlhărie, lipsire de libertate, șantaj și bătăi. În 2008, 16 membri au ajuns după gratii, inclusiv Sile Pietroi. Când a fost ridicat de poliție, el avea asupra sa două arme: una cu gaz și cealaltă cu bile. La o zi după ce a fost prins, Tribunalul Bucureşti a decis eliberarea lui şi a altor opt membri din clan pe motiv că nu reprezintă pericol social. Din păcate, magistrații s-au înșelat și de această dată. În vara lui 2010, Sile alături de alți 20 de indivizi au spart o cafenea din complexul Alba din sectorul 3 al Capitalei folosind baroase, flexuri și alte unelte. Ei au distrus o scară și au spart geamurile (mafioții aveau un conflict mai vechi cu patronul localului). Nici de această dată interlopii nu au ajuns după gratii.
Tot în sectorul lui Negoiță acționează și clanul Burtea (zis și al Brătienilor), care se ocupă de afaceri ilegale cu fier vechi.
Un alt clan din sectorul 3 (Balta Albă) este Cuza, condus de Nelu Cuza, proprietarul ștrandului Trei Ligheane (Titan) şi al discotecii din incinta complexului. Gruparea se ocupă de prostituţie şi trafic de droguri (distribuiau cocaină și ecstasy în barurile și cluburile de lux din Dorobanți sau Piața Romană).

Sectorul 4

În sectorul 4, mai ales în Berceni, activează clanul Sportivilor, numiți astfel deoarece unii făceau parte din galeria echipei de fotbal Steaua, iar alții erau foşti boxeri, luptători sau rugbişti. Taxele de protecție sunt specialitatea grupării cunoscute pentru acte de o cruzime înfiorătoare. Adesea își torturau victimele, rupându-le mâinile și picioarele, sau le aplicau electroșocuri. Sportivii se pricep și la infracţiuni informatice și fraude cu cărţi de credit. În 2005 au fost trimişi în judecată pentru taxă de protecţie, cămătărie, tentative de omor, tâlhărie, vătămare corporală la comandă, recuperarea unor datorii reale sau fictive, violare de domiciliu şi şantaj. Au stat în arest pentru puţin timp, iar apoi au fost eliberați. Blândețea justiției nu i-a transformat pe Sportivi în sfinți: nu s-au cumințit, ci și-au continuat acțiunile ilegale. În 2010, ei au distrus o mașină, au vandalizat o casă din Berceni și au atacat o grupare rivală cu bâte, pietre și pistoale cu bile de cauciuc. Scandalul a pornit de la o taxă de protecție de 50.000 de euro pe care o revendicau Sportivii. Abia în mai 2011, liderul galeriei steliste Gheorghe Mustață a fost condamnat de Tribunalul București la trei ani de pușcărie. În proces a fost judecat alături de alte 41 de persoane din clanul său. Jumătate dintre aceștia au fost achitați de judecători.
Cunoscutul manelist Florin Salam este un lăutar care onorează mereu chefurile celor din clanul Sportivilor.

Clanul Gruia este stăpân peste o parte din sectorul 4, acesta operând în zona Progresul. Comerțul cu fier vechi, furturile, recuperările de datorii și taxele de protecție sunt specialitatea grupării. Liderul clanului, ţiganul Gruia Zamfir-zis Foreman, a fost încarcerat pentru tâlhărie, în locul său fiind acum fiul său, Regaster Zamfir-zis Jack, specializat în metoda „Maradona” şi furtul de maşini.

Tot în zonă, specialişti în taxe de protecţie sunt Toboşarii şi oamenii lui Benga.

Sectorul 5

Clanul Ștoacă operează în sectorul 5 al Capitalei, mai ales în Ferentari. Gruparea condusă de Ion al lui Ştoacă (Ion Vinea) este una dintre cele mai mari rețele de trafic de heroină din București. Alte activități preferate de membrii acestui clan sunt proxenetismul, şantajul şi cămătăria. Totodată, clanul Ștoacă furniza droguri consumatorilor din alte zone ale țării, în special din județul Timiș, și acționa și în sectorul 4 din București, vânzând droguri în zone precum Şoseaua Giurgiului, Piaţa Reşiţa sau Bulevardul Obregia. O parte din membrii clanului au fost reținuți de procurori în luna aprilie a acestui an. Celebrul proxenet Ştoacă are cele mai faine curve, la nurii cărora râvnesc chiar şi români cu nume, ca fotbalişti de la Steaua sau Dinamo, de exemplu. Clanul a devenit extrem de puternic şi după ce s-a înfrăţit, pentru extinderea traficului de heroină, cu Clanul Sportivilor.
Altă grupare mafiotă din sectorul 5, ridicată mai ales după decăderea Cămătarilor, este clanul lui Pian, care „cântă” în cartierul Rahova. Interlopii din reţea sunt specializați în tâlhărie, cămătărie și șantaj.

Sectorul 6

Taxele pe locurile de veci, proxenetismul şi recuperările sunt pâinea interlopilor din cartierele Militari şi Crângaşi. Cunoscut pentru scandalurile din mall-uri şi devenit celebru după furtul de arme de la Ciorogârla, luptătorul profesionist Eugen Preda era jupân în sectorul 6. Clanul Luptătorilor, condus de Preda, a fost destructurat la sfârşitul anului 2009, atunci când au fost arestaţi cei mai importanţi membri. Atât Eugen, cât şi fratele lui, Adrian, au fost reţinuţi pentru că au coordonat cel mai mare furt de armament comis vreodată în România – furtul de la Ciorogârla.
Clanul Vasiloi, condus de Gheorghe Dincă şi Vasile Dincă (tată și fiu), acționează tot în sectorul 6. Ei se ocupă cu traficul de persoane, taxe de protecţie şi recuperări de datorii reale sau fictive. Cei doi dețin şi acţiuni la firma Ilcor, care se ocupă cu ridicarea maşinilor din sectorul 6.
Clanul lui Buba, condus de Adrian Tuli, este specializat în taxe de protecţie, proxenetism, recuperări și în perceperea de taxe suplimentare pentru locurile de veci din cimitirul „Sfânta Vineri“.
Aici, la Poteraş, îşi mai fac de „lucru” gaşca lui Mircea Nebunu sau gruparea lui Pârcălab.

Ca statistici ale infracţiunilor, Bucureştiul conduce detaşat la toate categoriile. În primele luni ale acestui an, în Capitală au fost înregistrate un total de peste 18.000 de fapte penale.
– 9.973 de furturi
– 847 de tâlhării
– 12 vătămări corporale
– 8 violuri
– 2.548 au fost infracţiuni economice
– 923 infracţiuni pe drumuri publice

INTERLOPII DIN MUNTENIA ȘI OLTENIA

Interlopul din TargovisteDÂMBOVIŢA. Târgovişte, sub teroarea lui Ghenosu

Oraşul Târgovişte este sub stăpânirea clanului Ghenosu, care se ocupă de trafic de persoane, atacuri armate, furturi, falsificare de carduri, taxe de protecție, cămătărie, proxenetism (trimiteau fete în Irlanda). În septembrie 2010, liderul clanului, Florin Ghinea-Pârjol, a fost condamnat la șapte ani de închisoare pentru loviri, violență, ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea liniștii publice. El mai ajunsese după gratii într-un dosar de crimă organizată specializată în falsificarea de carduri, dar fusese eliberat câteva luni mai târziu, mituindu-l pe judecătorul care se ocupa de caz, Dumitru Rebegea. Magistratul este în prezent judecat de Tribunalul Dâmbovița, pentru luare de mită și favorizarea infractorului.
UPDATE (14 noiembrie). Florin Ghenosu a fost condamnat, definitiv sperăm, la nouă ani de închisoare pentru șantaj și infracțiuni informatice cu carduri bancare, și este e azi, 14 noiembrie, încarcerat la Pentitenciarul Rahova.
La sfârșitul lunii mai, Ionut Cobianu Mitroi, un tânar de 22 de ani din Târgoviste, membru al grupării Ghenosu, a fost prins în fața Tribunalului Dâmbovita având asupra sa un pistol. Se pare că tânărul voia să îl împuște pe unul dintre martotii din dosarul în care este judecat Florin Ghinea. Clanul Ghenosu are legături atât cu clanul Cordunenilor, cât şi cu cel al Cămătarilor. Un alt membru al clanului, George Uţă, a băgat în comă un poliţist, Dănuţ Oprea. Poliţistul se afla într-un bar din Târgovişte, frecventat de membrii clanului, pentru a observa dacă se consumă stupefiante. Uţă l-a lovit pe poliţist cu o sticlă în cap, iar acesta a intrat în comă. Dănuţ Oprea a supravieţuit, dar se află în spital. La începutul lunii iunie starea lui s-a înrăutățit și a fost transferat la Spitalul Floreasca din Capitală, la secția de terapie intensivă. Pe de altă parte, agresorul polițistului, zis Danezu, se află în arest preventiv la penitenciarul de maximă siguranță Mărgineni. Nici acum, la zece luni de la fapta sa, interlopul nu și-a aflat încă pedeapsa: procesul este în continuare pe rol la Tribunalul Dâmbovița.
Tot în Târgoviște acționează și clanul lui Deju (Vasile Moise, consilier PDL în Consiliul Județean Dâmbovița, urmărit penal de procurori în prezent deoarece a folosit o diplomă falsă de BAC pentru a se înscrie la facultate), clanul lui Melania și clanul Drăgoi. Liderul acesteia din urmă, Constantin Drăgoi, este arestat pentru afaceri prin care statul a fost păgubit cu un milion de euro. În timpul alegerilor prezidențiale din anul 2009, liderii acestor clanuri au acționat în mai multe cartiere din Târgoviște pentru a aduce persoane de etnie romă la vot pentru a-și pune ștampila pe Traian Băsescu.

Infracţiuni constatate de IPJ Dâmboviţa: 4.328.
-Infracţiuni judiciare: 1.399
-Infracţiuni economico financiare: 1.823
-Infracţiuni de altă natură: 1.106
-Omoruri: 0
-Violuri: 1
-Vătămări corporale: 63
-Tâlhării: 22
-Furturi:1.010
-Infracţiuni pe drumurile publice:510

ARGEŞ. Cea mai mare densitate de interlopi e la Piteşti

Piteştiul este stăpânit de numeroase clanuri: Titoaşcă, Cârciumaru, Căldăraru, Baradiu, Cocoroadă, Versace, Oancea și Ciprienii. Liderii clanului Titoaşcă sunt fraţii Cornel şi Alexandru, apropiați ai manelistului Adi Minune, ei fiind influenți în cartierul Găvana. Clanul este cunoscut pentru scandaluri, bătăi dure aplicate unor taximetriști sau unor agenți de pază şi pentru cămătărie. În mai 2009, Cornel a bătut cu ranga într-o frizerie un fost campion național la judo. El a făcut ceva pușcărie prin 2009, dar a ieșit la scurt timp. Nici Titoașcă junior, Alexandru, nu stă departe de scandaluri. În luna martie a acestui an el a bătut un tânăr care era elev la Școala de Subofițeri Jandarmi din Drăgășani până l-a băgat în comă. Reținut de poliție, el a spart un geam și a amenințat că îi va tăia pe oamenii legii cu un ciob. Pentru faptele sale Alexandru nu a făcut închisoare, ci doar s-a ales cu un dosar de cercetare penală.
UPDATE (3 noiembrie 2011): găsit vinovat pentru bătăile date taximetristului și sportivului, Titoașcă a fost arestat și depus la penitecniarul din Colibași pentru o perioadă de 5 ani și jumătate.
Dan Cârciumaru, fost luptător de performanţă, este cunoscut “pentru genorizitatea” cu care împarte legea pumnului, fiind implicat în mai multe scandaluri. Bărbatul stă în cartierul Banatului și i s-a dus vorba că are cel mai greu pumn dintre toți șmecherii din orașul argeșean. Cârciumaru are legături cu gruparea Piele din Râmnicu Vâlcea, nașul său fiind Dumitru Iordache (liderul rețelei).
Fraţii Sorin și Marian Căldăraru, şi ei foşti luptători, acum bodyguarzi, sunt mai degrabă bătăuşi decât interlopi. Cu ani în urmă, au fost implicaţi și în afaceri “mărunte”, mai precis bişniţă.
Fraţii Cocoroadă din cartierul Găvana au la activ spargeri de locuinţe, permise de conducere obţinute ilegal şi o listă de scandaluri violente.
Versace (Gheorghe Marin pe numele său adevărat) a făcut parte din clanul Titoaşcă, dar s-a desprins de cei doi frați, iar acum percepe taxe de protecţie alături de grupul său. Interlopul acționează în cartierul Găvana.
Un alt clan din Pitești, specializat în perceperea taxelor de protecție, bătăi în plină stradă și proxenetism este gruparea Ciprianilor. În octombrie anul trecut doi indivizi din clan l-au bătut în stradă pe fiul unui polițist pentru că acesta a refuzat să le plătească 200 de lei.
Clanul Oancea din Piteşti, arestat în 2007 pentru trafic de persoane şi prostituţie, își desfășoară în continuare afacerile ilegale din spatele gratiilor Penitenciarului Colibaşi. Ei comunică fără restricţii cu cei din afară, reuşind astfel să îi coordoneze pe membrii liberi ai grupării să facă treaba în locul lor.

Costești-bătaia e soră cu judecătoarea

Micul oraș Costești din județul Argeș este terorizat de membrii unui grup care își spun Spartanii. Băieții se pricep la scandaluri, bătăi în baruri și discoteci, distrugeri de bunuri (mașini, localuri), șicanări în trafic. Membrii clanului nu au ezitat să bată chiar și femei. Trei dintre ei – Florin Burtea, Gabriel Stoica și Florin Dinculescu – au fost închiși câteva luni (din iunie până în noiembrie 2009). Apoi, magistrații i-au eliberat. Florin Burtea a fost arestat din nou în martie 2011 pentru că nu a respectat interdicția de a nu părăsi localitatea de domiciliu pe perioada cercetărilor. Cei mai mulți membri ai grupării sunt cercetați în stare de libertate.
Infracţiuni constatate de IPJ Argeş: 7.471
-Infracţiuni judiciare: 3.198
-Infracţiuni economico financiare: 2.181
-Infracţiuni de altă natură: 2.092
-Omoruri: 2
-Violuri: 8
-Vătămări corporale: 94
-Tâlhării: 27
-Furturi:1.753
-Infracţiuni pe drumurile publice:522

PRAHOVA: În umbra Capitalei, interlopii prahoveni fac infracţiuni economice

În Prahova, aşa cum o arată şi statistica Poliţiei Românie, în top sunt infracţiunile industriale. Interlopii prahoveni sunt mai puţini excentrici şi mai firavi, trăind mai mereu la umbra „vecinilor” din Bucureşti, Ilfov sau Braşov.
Toamna anului trecut, Ploieştiul fierbea după ce poliţiştii, la îndemnul procurorilor DIICOT, au dat iama prin doua grupări importante infracţionale prahovene, cele conduse de Nicolai Bârsan şi, respectiv, Nicolae Manea. Numiţii, precum şi gealaţi de-ai lor, “lucrau” cu cardul. Ei s-au făcut vinovaţi de săvârşirea infracţiunilor de iniţiere şi constituire grup infracţional organizat, acces ilegal la sistemele informatice, deţinere de echipamente în vederea falsificarii de instrumente de plată electronice, retragere ilegală de numerar. Cele mai importante lovituri le-au dat în perioada 2008 – 2010, prin Austria, Cehia, Belgia, Olanda, Grecia şi Portugalia.

“Republica”, la cheremul lui Austrianu

Violent şi sprijinit de un număr important de fomişti gata să dea cu cuţitul, mare parte rude, Sandu Zamfir, zis Austrianu, ajunsese să facă legea pumnului în Ploieşti. În faţa lui nu stăteau nici Meri, nici Vulpaşin, faima de bătăuş îngrozindu-i chiar şi pe bătăuşii clanului Ghiompirică. Zamfir datora supremaţia şi datorită relaţiilor de “afaceri” şi prietenie cu care era legat de Florin Pârjol, zis Ghenosu. Împreună, cei doi erau legaţi amical de Cordunenii din Iaşi, Oneaţă, dar şi Nuţu Cămătaru. În Ploieşti, Austrianu era legat de Nicopole, un alt interlop violent care şi-a găsit sfârşitul, anul trecut, într-un teribil accident rutier. Nicopole şi un nepot de-al Austrainului au murit striviţi între fiarele contorsionate ale unui BMW X5.
Pentru că a sărit de mai multe ori calul, Austrianu a fost săltat de poliţişti în iarna lui 2009, iar de atunci este în puşcărie, la Mărgineni. Împreună cu el sunt jumătate dintre tovarăşii cu care fura, ameninţa, şantaja sau tâlhărea locuitori ai “Republicii”. La un moment dat, contra sumei de 20.000 de euro, interlopul ploieştean a fost eliberat, pentru a fi judecat de tentativă de omor în libertate!, de judecătorul şpăgar Dumitru Rebegea. Magistratul ar fi obţinut şi eliberarea lui Ghenosu, contra sumei de 10.000 de euro.
Alţi scandalagii prahoveni, cu statut de interlop, sunt Nicoale Gălăţeanu, zis Raşpa, şi Ion Bahoi.
Infracţiuni constatate de IPJ Prahova: 5.121
-Infracţiuni judiciare: 721
-Infracţiuni economico financiare: 2.802
-Infracţiuni de altă natură: 1.598
-Omoruri: 0
-Violuri: 7
-Vătămări corporale: 5
-Tâlhării: 16
-Furturi:1.850
-Infracţiuni pe drumurile publice:653

ILFOV. Atenţie la mafia chineză!

Normal, calculând după notorietate şi amploarea reţelei, clanul Belgienilor poate fi socotit number one în Ilfov. Asta pentru că temuţii traficanţi de droguri şi stăpâni ai curvelor de pe Centură îşi au domiciliul în Tunari, lângă Pipera. Totuşi, activităţile infracţionale sunt efectuate, preponderent, în Bucureşti. Şi Pietroi este interlop important care stă în Ilfov şi, spre deosebire de Belgieni, nu se dă în lături să „lucreze” la ţară: zonele controlate fiind Glina şi Popeşti Leordeni. „Luptătorii”, acum fără liderii Adrian şi Eugen Preda, controlează zona de sud-vest a Capitalei, ce cuprinde şi comunele ilfovene Ciorogârla, Domneşti, Chiajna, Dragomireşti, Roşu.  Ţiganii conduşi de Geamănu care fură limuzine din Capitală le ascund la Chitila. Clanurile Caran, Mogoş şi Tostaua au „acoperire” în estul Bucureştiului, în Voluntari, Pantelimon, Dobroeşti. În Afumaţi se ridică deja mafia chineză şi se anunţă vremuri agitate în nord-est şi nu numai.
Infracţiuni constatate de IPJ Ilfov: 1.717
-Infracţiuni judiciare: 972
-Infracţiuni economico financiare: 201
-Infracţiuni de altă natură: 544
-Omoruri: 0
-Violuri: 3
-Vătămări corporale: 32
-Tâlhării: 17
-Furturi:653
-Infracţiuni pe drumurile publice:395

GIURGIU. Iliescu este primar la Giurgiu ajutat de Butoane

În Giurgiu, la putere se află clanul Butoane, în fruntea căruia se află Octavian Grecu, despre care presa giurgiuveană a scris că l-a ajutat pe actualul primar, Lucian Iliescu (PNL), să ajungă la putere.  Cei de la Butoane sunt regi peste cămătărie, proxenetism, taxe de protecţie şi trafic de influenţă, iar datorită legăturilor cu lumea politică au fost protejați de brațul legii.
Înainte de ridicarea bandei lui Butoane, cea mai vestită gașcă din Giurgiu era cea numită File, care se ocupă de proxenetism. Aceasta a intrat într-un con de umbră după alegerile locale din 2008, când Butoane l-a scos din joc pe File. Din cauza rivalității dintre cele două clanuri, membrii săi s-au bătut cu bâte și săbii în fața cazinoului din oraș, ziua în amiaza mare. Bătaia a pornit din cauza unui om influent din Giurgiu, care are datorii la ambele grupări.
O altă bandă din orașul de la Dunăre este cea a lui Mure.
La începutul lunii octombrie, moartea unui baschetbalist american după o bătaie încasată într-un club din Giurgiu, a adus în lumină clanul Butoane. Cei care l-au lovit pe sportiv fac parte din anturajul clanului condus de interlopul Octavian Grecu.
Infracţiuni constatate de IPJ Giurgiu: 2.015
-Infracţiuni judiciare: 1.027
-Infracţiuni economico financiare: 381
-Infracţiuni de altă natură: 607
-Omoruri: 0
-Violuri: 1
-Vătămări corporale: 20
-Tâlhării: 1
-Furturi:806
-Infracţiuni pe drumurile publice:315

BUZĂU. Ciulică are o putere mică

În Buzău domină clanul lui Feraru. Costel Feraru şi fratele său, Fănel Tudor-zis Lighioaie, au fost capii unei reţele de proxenetism. În perioada 2005-2010, aceştia au racolat şi au trimis la prostituţie în Spania mai multe tinere. Iniţial, fetelor le erau promise locuri de muncă, dar odată ajunse în Spania erau puse să se prostitueze, banii revenind capilor reţelei. Anul trecut au fost arestați mai mulți membri ai grupării.
Un alt clan din Buzău este cel al lui Tudor Donică, zis Ciulică. În aprilie 2011, Ciulică a fost snopit în bătaie într-o toaletă din Galați de o grupare rivală.
Infracţiuni constatate de IPJ Giurgiu: 3.104
-Infracţiuni judiciare: 1.567
-Infracţiuni economico financiare: 907
-Infracţiuni de altă natură: 630
-Omoruri: 6
-Violuri: 7
-Vătămări corporale: 22
-Tâlhării: 22
-Furturi:1.003
-Infracţiuni pe drumurile publice:234

BRĂILA. Crăcănatu merge cu Cioără şi Oaie, Sgârcitu cu şeful Poliţiei

Titel Crăcanatu este cel care dictează legea “dinte pentru dinte” în cartierele Brăilei. Gruparea sa se ocupă de perceperea de taxe de protecție. În lupta pentru câştigarea zonelor de influenţă a fost implicat şi interlopul Nicu Ţăranu, cel tăiat de locotenenţii lui Crăcănatu, şi care, pentru a se răzbuna, şi-a pus locotenenţii să-l împuşte pe rival. Dar cei doi s-au împăcat în vara lui 2010 la botezul lui Gabi Cioară, un apropiat al lumii interlope. Recent, Crăcănatu și-a extins afacerile necurate în Constanța: violări de domiciliu, înșelarea unor bătrâni pe care i-au lăsat fără apartamente.
Un alt clan interlop este cel al fraților Titi și Ionel Sgârcitu. Printre ocupațiile lor favorite se numără cămătăria, șantajul, bătăile sau ecrocheriile prin care au pus mâna pe casele unor naivi din Brăila, cu ajutorul unor notari. Acum, ei sunt judecați în libertate pentru șantaj și ultraj contra bunelor moravuri. Chiar și așa, cei doi cămătari nu s-au potolit, iar în aprilie 2010 au bătut un martor chiar pe holurile tribunalului. Pentru această faptă au fost amendați cu doar 200 de lei fiecare. Titi Sgîrcitu este prieten la cataramă cu şeful Poliţiei Brăila, Cătălin Chivu, alături de care a câştigat la LOTO în 2005. Dacă te uiţi pe statistica poliţiştilor, ori Brăila este un oraş mai liniştit ca Lausanne, ori amiciţia dintre autorităţi şi interlopi e mai mult decât atât.

Adevărata poveste a lui Oaie, ţiganul

Unul dintre cei mai cunoscuţi interlopi din Brăila, Cocoş Băncuţă, 53 de ani, zis Oaie, fost lider al Partidei Rromilor şi chiar candidat la primăria acestei urbe, conducătorul clanului cu acelaşi nume, apropiat al temutului Titel Crăcănatu, şi-a mutat de mai bine de un an afacerile necurate în Constanţa. Surprinzător, grupările locale tomitane l-au primit fără probleme, neexistând nici un fel de tensiuni sau lupte pentru delimitarea teritoriilor, ceea ce înseamnă că mai există loc la malul Mării Negre pentru clanuri mafiote. Mai mult, noii veniţi (Cocoş, Didina, Vasile, Alfred, Ion şi toţi ceilalţi membri ai clanului Băncuţă) au acumulat deja mai multe dosare penale, pentru comiterea unor infracţiuniu precum violarea de domiciliu din 2 februarie anul acesta ori complicitatea la înşelăciuni din primăvara lui 2009 în celebrul scandal al grupării de escroci care a lăsat mai mulţi bătrâni din oraşele judeţului dobrogean fără apartamente. Spre uşurarea poliţiştilor şi procurorilor brăileni, care au dus un război greu şi de durată cu fracţiunea mafiei ţigăneşti ajunsă acum la Constanţa, membrii ei au renunţat la răfuielile sângeroase, soldate inclusiv cu omoruri şi escrocheriile din Brăila, unde au fost condamnaţi de mai multe ori pentru diverse infracţiuni, şi acum se axează pe tot felul de şmenuri. Cocoş a fost nevoit să renunţe la toate afacerile din oraşul dunărean după ce unul din nepoţii săi, Stivensen Băncuţă l-a ucis în seara zilei de 7 ianuarie 2000 cu mai multe lovituri de cuţit în inimă pe unul din membrii clanului rival Buricea. Autorul omorului şi-a petrecut relaxat timpul mai mult prin spitalele de psihiatrie din Buzău şi Bucureşti, de unde ieşea când avea chef, după ce diverşi oameni-cheie din interiorul sistemului judiciar au fost mituiţi corespunzător. Afacerile nu erau puţine, ci de ordinul milioanelor de euro, căci aveau o avere uriaşă cuprinzând printre altele terase, hoteluri, un cazino, magazine. Capii familiei, Didina şi Cocoş Băncuţă deşi şi-au angajat o armată de bodyguarzi n-au putut rezista prea mult, începând să-şi lichideze afacerile, speriaţi de ameninţările transmise de clanul Buricea şi de staborul de acasă. Ceea ce s-a şi întâmplat. Hotelul, apoi cazinoul ’’Cocoşul de Aur’’, mai multe vile, terenuri din municipiul şi judeţul Brăila, au fost rapid vândute
Infracţiuni constatate de IPJ Brăila: 1.611
-Infracţiuni judiciare: 880
-Infracţiuni economico financiare: 336
-Infracţiuni de altă natură: 395
-Omoruri: 5
-Violuri: 2
-Vătămări corporale: 44
-Tâlhării: 15
-Furturi:588
-Infracţiuni pe drumurile publice:175

CĂLĂRAŞI-judeţul violatorilor

Clanurile Chirmuș și Buriga din Călărași sunt două dintre grupările infracționale nou apărute pe harta interlopilor din România. În aprilie 2011, membrii celor două clanuri s-au luat la bătaie în plină stradă, cu săbii, bâte, cuțite, pietre și pistoale. În jur de 50 de persoane au fost implicate în această reglare de conturi.
Alte grupări infracționale din Călărași, care și-au împărțit prostituatele din oraș, sunt clanul Budrigan – Calea – Zăbălaru şi clanul lui Calu.
Până de curând, în Călăraşi a operat și Z. Daniel, implicat în trafic internaţional de droguri şi distribuţia de haşiş. În urma unui flagrant delict, el a fost prins de poliţie în 2009. Costel Vlad, poreclit Ţaganu, este şi el un cunoscut al lumii interlope din Călăraşi, specializat în furturi şi spargeri de locuinţe. La începutul lui 2010 a ajuns după gratii alături de alţi membri ai grupării sale, condamnat fiind pentru proxenetism și lovituri cauzatoare de moarte. Tot în Călărași a funcționat până în vara anului 2010 și clanul Tostaua, când procurorii i-au trimis în instanță pe membrii grupării, acuzați că au omorât un bărbat după ce l-au bătut cu sălbăticie.
Infracţiuni constatate de IPJ Călăraşi: 2.536
-Infracţiuni judiciare: 1.343
-Infracţiuni economico financiare: 383
-Infracţiuni de altă natură: 810
-Omoruri: 1
-Violuri: 24
-Vătămări corporale: 22
-Tâlhării: 44
-Furturi:2.261
-Infracţiuni pe drumurile publice:315

IALOMIŢA-Interlopii de Slobozia profită de mila judecătorilor

În Slobozia a activat până anul trecut clanul Frusin, specializat în reglări de conturi şi bătăi în plină stradă. După ce au fost arestaţi pentru mai multe infracţiuni (inclusive tentativă de omor), o parte din membrii clanului s-au putut bucura de îngăduinţa judecătorilor din Slobozia care au înlocuit acuzaţia de tentativă de omor cu complicitate la vătămare corporală gravă, diminuând astfel pedepsele. Astfel, acuzat iniţial de tentativă de omor, Toma Gheoghe-zis Gigi Piticu a fost condamnat de judecătorii slobozeni la numai 4 ani de închisoare pentru săvîrşirea infracţiunii de complicitate la vătămare corporală gravă. Anchetatorii au fost indignați de mila nejustificată pe care au arătat-o magistrații față de una dintre cele mai periculoase grupări din Ialomița.
În 2007, clanul Hoisan din cartierul Bora din Slobozia i-au atacat cu bâte, răngi și topoare pe mai mulți membri ai clanului Dinca, o grupare rivală din același oraș. Hoisanii au devastat trei locuințe și au agresat un tânăr de 22 de ani. În același an, cei din clanul Dincă au pichetat Parchetul de pe lângă Judecătoria Slobozia, susţinând că sunt terorizați de clanul rival și că autoritățile nu fac nimic. Alte două grupări care se încaieră în Slobozia de fiecare dată când se ivește ocazia, folosind tot soiul de arme de la furci și coase la răngi și topoare sunt clanurile Blondu și Mustafa.
Infracţiuni constatate de IPJ Ialomiţa: 2.416
-Infracţiuni judiciare: 1.212
-Infracţiuni economico financiare: 491
-Infracţiuni de altă natură: 713
-Omoruri: 0
-Violuri: 6
-Vătămări corporale: 3
-Tâlhării: 16
-Furturi:931
-Infracţiuni pe drumurile publice:296

INTERLOPII DIN OLTENIAInterlopul Bercea Mondialu

OLT. Slatina lui Bercea Mondialul

În Slatina a făcut legea ani de zile Bercea Mondialul. Pe numele său real Sandu Anghel, interlopul se află la ora actuală în arest și este judecat de Tribunalul Olt, fiind acuzat că și-a înjunghiat propriul nepot, Ionuț Anghel (zis și Mercedes). Asul din mâneca lui Bercea este că interlopul are relaţii bune cu fratele preşedintelui, Mircea Băsescu. Acesta din urmă a botezat-o pe nepoata interlopului. De afaceri ilegale se ocupă și alți membri ai clanului, dar majoritatea sunt liberi. Gheoghe Anghel, zis Felix, fratele lui Bercea, este urmărit penal pentru evaziune fiscală și spălare de bani. El a fugit de acasă în timpul perchezițiilor procurorilor. De altfel, în ultimii cinci ani, diferiți membri ai familiei lui Bercea au fost cercetaţi de Poliţia Olt, în aproximativ 120 de dosare penale.
Un alt clan din Slatina este Curt, condus de Toni Curt, zis Bahoi. Gruparea se ocupă de trafic de mașini furate, bătăi, bișniță, schimb de valută, spălare de bani și distrugeri. Cel mai adesea, au fost doar amendați pentru scandalurile provocate. În 2007, Alexandru Curt, un tânăr de 19 ani, a accidentat grav pe trecerea de pietoni o femeie în vârstă, iar apoi a fugit de la locul accidentului. Femeia nu a vrut să îl dea în judecată pe interlop, care s-a ales doar cu un dosar penal pe numele său, fără să fie pedepsit cu adevărat pentru fapta sa. În iarna anului 2009, în timpul alegerilor locale din Găneasa, județul Olt, membrii clanului Curt au început să terorizeze localitatea pentru a-i determina pe oameni să voteze cu Dumitru Costea (PDL). Au tras mai multe focuri de armă și au și bătut câțiva localnici. Membrii clanului nu au ajuns până acum la închisoare.
Gruparea Coșmeleață, condusă de Mircea Coșmeleață, se ocupă de falsificare de carduri. În octombrie 2010 procurorii au cerut arestarea preventivă pentru 29 de zile, dar judecătorii au avut altă părere și l-au lăsat să plece liniștit acasă. Pentru a demonstra că nu se află în pușcărie, Coșmeleață a făcut un tur prin redacțiile ziarelor locale.
Infracţiuni constatate de IPJ Olt: 4.467
-Infracţiuni judiciare: 1.291
-Infracţiuni economico financiare: 657
-Infracţiuni de altă natură: 1.048
-Omoruri: 1
-Violuri: 5
-Vătămări corporale: 6
-Tâlhării: 8
-Furturi:831
-Infracţiuni pe drumurile publice:344

VÂLCEA. La Râmnicu-Vâlcea, Vulturul trage de Piele

Deși liderul grupării Piele din Râmnicu Vâlcea (Dumitru Iordache) este încarcerat la penitenciarul Colibași pentru cămătărie, alți membri ai clanului aflați în libertate se ocupă bine-mersi de recuperări de datorii de zeci de mii de euro de la oameni de afaceri care au luat bani cu împrumut.
În vara anului 2010, membrii clanului Piele s-au răfuit cu săbii şi pistoale cu un clan rival, Stoica, într-un restaurant din centrul oraşului. O parte din membrii clanului Stoica au fost atunci închişi pentru 29 de zile. Acum sunt liberi şi terorizează oraşul din nou. Mult timp, în cocheta urbe olteană a făcut legea temutul Gorun, zis Vulturul, unul dintre cei mai periculoşi interlopi care s-a ridicat încă de pe vremea comunismului. În prezent, socrul fostului fotbalist Dănuţ Bica îl sprijină pe Piele.
Infracţiuni constatate de IPJ Vâlcea: 2.142
-Infracţiuni judiciare: 1.117
-Infracţiuni economico financiare: 353
-Infracţiuni de altă natură: 672
-Omoruri: 0
-Violuri: 3
-Vătămări corporale: 59
-Tâlhării: 17
-Furturi:721
-Infracţiuni pe drumurile publice:145

DOLJ. Craiova rămâne Vestul sălbatic

Interlopi din Craiova in lupta cu tiganiiCraiova se află sub dominația mai multor clanuri interlope. Unul dintre acestea este clanul lui Gigioc (pe numele adevărat Gigi Vadik Zavera). El se ocupă de cămătărie și reglare de conturi. De-a lungul timpului, Gigioc a fost implicat în mai multe violențe de stradă în care s-au folosit săbii, bâte și arme de foc. În octombrie 2010 el a fost condamnat la un an și șase luni de închisoare de Judecătoria Craiova pentru un scandal provocat în restaurantul Gloria. Degeabă însă, deoarece interlopul a făcut apel, iar Tribunalul Dolj i-a dat dreptate în martie 2011, anulând pedeapsa.
O altă grupare periculoasă din Craiova este cea a lui Enrico. Liderul, Enrico Constantinescu, și-a înființat o firmă de pază, Federal Guard, pe care o folosește pentru bătăi. Se pare că Andrei Lazăr, un tânăr turbulent din Craiova care este fiul judecătoarei Liliana Lazăr, face parte din această grupare.
Clanul lui Pară, din care face parte Elvis Lotreanu, deţine supremaţia în cel mai mare cartier al Craiovei, Craioviţa Nouă. În 2008, grupul Pară s-a bătut cu mafioții lui Enrico exact în fața Curții de Apel Craiova, într-un scandal cu tot tacâmul: arme de foc, săbii, topoare. O mașină și un restaurant din zonă au fost devastate. Pentru faptele lor, Cristian Pară, Eduard Pară, Constantin Pară, Ionel Căldare şi Ilie Pară au primit doar doi ani cu suspendare. Și dacă tot au fost lăsați liberi, ei și-au continuat infracțiunile: în aprilie 2010 au bătut un medic și o asistentă de la Spitalul Județean Craiova, iar cadrele medicale, de frică, nu au depus plângere. Pentru scandalul din incinta instituției au primit o amendă derizorie: 20 de lei. Interlopii sunt liberi și în prezent.
Uciderea interlopului Caiac de către în 2008 a zguduit lumea interlopă din Craiova şi nu numai. El a fost împușcat mortal de un alt interlop din oraş, Cătălin Mavriche, în urma unui joc de poker la care cel din urmă pierduse 50.000 de euro. Caiac a avut parte de o înmormântare fastuoasă, un adevărat congres al mafioţilor din toată ţară, asemeni celei a interlopului Mararu din Piatra Neamţ.
Clanul ţigănesc a lui Velcu s-a încăierat în iunie 2009 cu clanul Gigioc, în curtea Spitalului de Urgență Craiova. Alți interlopi sunt din Craiova sunt Gigel Ţăndărică, zis Roşianu, care deţine alături de soţia sa un hotel în Craiova şi este acţionar la firma care controlează ştrandul „Laguna Albastră“ din oraş, și Fănel Trandafir, zis Cimino, care are două restaurante în Craiova şi se spune că se ocupă cu cămătăria.
Infracţiuni constatate de IPJ Dolj: 3.814
-Infracţiuni judiciare: 2.076
-Infracţiuni economico financiare: 684
-Infracţiuni de altă natură: 1.057
-Omoruri: 0
-Violuri: 6
-Vătămări corporale: 7
-Tâlhării: 37
-Furturi:1.373
-Infracţiuni pe drumurile publice:514

GORJ. Târgu-Jiu, clanuri din cartea de botanică

În Târgu-Jiu a acționat până de curând clanul Călina. Mafioţii racolau tinere într-un bar din localitate pe care le obligau apoi să se prostitueze în Spania. La începutul lunii iulie 2011, Tribunalul Gorj a condamnat la închisoare zece membri ai grupării. Sentința nu este defivinitivă și poate fi atacată cu recurs. Până la pronunțarea unei sentințe definitive, interlopii sunt în libertate, dar au interdicția de a părăsi țara. La începutul anului ei au fost implicați într-o altercaţie cu împuşcături.
Periculoasă în oraș a fost și banda lui Gelu Livezeanu, implicat în mai multe reglări de conturi. În prezent, liderul Gelu este încarcerat la Penitenciarul din Târgu-Jiu.
Un alt clan din Târgu-Jiu este Chiriac, condus de Daniel Rătușeanu. Acesta din urmă face parte din familia Chiriac, dar și-a schimbat recent numele pentru că se afla în baza de date a poliției. Gruparea sa se ocupă de furturi de mașini. În ianuarie 2011, membri ai grupării s-au luat la bătaie cu cei din clanul Călina într-o scară de bloc din oraș.
Infracţiuni constatate de IPJ Gorj: 2.585
-Infracţiuni judiciare: 1.198
-Infracţiuni economico financiare: 634
-Infracţiuni de altă natură: 753
-Omoruri: 0
-Violuri: 5
-Vătămări corporale: 52
-Tâlhării: 11
-Furturi:765
-Infracţiuni pe drumurile publice:361

MEHEDINŢI. La Drobeta, interpolii bat cu ciocanul

În Drobeta Turnu SeverinEmilian Ștefan, zis „Nașu”. În luna martie a acestui an liderul a fost arestat, iar alți membri sunt cercetați de procurori. Din grup făceau parte și interlopi din Târgu Jiu, precum și o tânără de numai 22 de ani. Ei aplicau adevărate metode mafiote pentru a extorca bani și bijuterii de la victimele lor. Acestea erau duse în pădure, unde erau puse să-şi sape groapa. Mai mult, agresorii le striveau degetele cu ciocanul sau le rupeau mâinile. Interlopii se ocupau și de cămătărie și șantaj.
Unul dintre cele mai mari scandaluri dintre interlopii din judeţul Mehedinţi a avut loc în 2007, când Sandu Sârbu a fost împuşcat de mai multe ori, fiind rănit la picioare. Deşi altercaţia s-a produs într-o benzinărie şi a fost înregistrată de camerele de supraveghere cazul nu a fost soluționat nici măcar acum, după patru ani.
Un alt nume de interlop severinean, reputat pentru furturile internaţionale și infracțiunile cu carduri bancare, este Virgică Florescu , zis ,,Ştetea”, închis peste hotare.
Infracţiuni constatate de IPJ Mehedinţi: 2.236
-Infracţiuni judiciare: 1.004
-Infracţiuni economico financiare: 481
-Infracţiuni de altă natură: 751
-Omoruri: 0
-Violuri: 5
-Vătămări corporale: 3
-Tâlhării: 3
-Furturi:745
-Infracţiuni pe drumurile publice:251

TELEORMAN: Ţiganul Ţăndărică e la “mititică”

În judeţul care se bate cu Giurgiu sau Vaslui pentru neonorantul loc de „cel mai sărăc judeţ al României” nu prea mişcă interlopii. Nu au ce fura. Aşa că, la capitolul „gangsteri” îl putem trece doar pe Tudorel Vasile, zis Ţăndărică (46 de ani), un fel de cămătar care, împreună cu o mână de ţiganii de-ai săi, teroriza oamenii sărmani din Roşiorii de Vede. Recalcitrantul ţigan Ţăndărică a fost prins în plină stradă de poliţişti fix în timp ce se pregătea „să-i dea omorulul” unui conaţional care, zice el, îi datora vreo 6.000 de euro.
Infracţiuni constatate de IPJ Teleorman: 2.311
-Infracţiuni judiciare: 1.406
-Infracţiuni economico financiare: 317
-Infracţiuni de altă natură: 588
-Omoruri: 0
-Violuri: 1
-Vătămări corporale: 3
-Tâlhării: 17
-Furturi:1.076
-Infracţiuni pe drumurile publice:305

INTERLOPII DIN MOLDOVA

GALAŢI: Urmaşii lui Marian Ivan continuă crimele

După asasinarea lui Marian Ivan, considerat de mulţi numărul 1 în România, prieten la cataramă cu Caiac, Nicu Gheară, Nuredin Beinur, Seif, Pian, Fane Spoitoru, Corduneanu, toţi ’’jupânii’’ ţării, postul de ”naş’’ a rămas liber. Numeroşi lideri ’’de cartier’’, unii consideraţi însă cocalari, au încercat să pună mâna pe sceptru, dar poziţia este în continuare vacantă, postul fiind revendicat de mai multe grupări. Una ar fi cea condusă de Iulian Simion, zis Bilă, fost locotenent al altului şef dispărut misterios, anume Vasile Ifrosa (Frosa), ucis la Dusseldorf în Germania în urma unui schimb de focuri cu poliţiştii nemţi. O altă grupare interesată este cea condusă de Nelu Ogeacă, care are atu-ul sprijinului interlopilor brăileni, relaţie care, după cum se bârfeşte prin anumite colţuri ale târgului, contează destul de mult în economia jocului. Nu este de neglijat nici Ion Ijdileanu, zis Ţăranu, care a revenit în ţară după ce fusese condamnat la închisoare pe viaţă în Germania. Unii spun că şi-ar fi turnat camarazii şi astfel a fost eliberat, dar cert este că se vede bossul interlopilor de la Dunăre. Pe plan local, mai sunt implicaţi în desemnarea liderului şi alte clanuri, cum este cel al Lazărilor, care este stăpânul pieţei de droguri şi a traficului de carne vie, dar şi şi clanul ieşenilor Cordoneanu, care în urma unui celebru proces pentru ameninţare şi şantaj la adresa unui procuror, au petrecut mult timp prin Galaţi şi s-au apucat de ’’afaceri’’ aici. Ecuaţia îi mai cuprinde pe Ţărani, un clan tecucean, specializat în taxe de protecţie, precum şi cei fideli lui Renato Sârghie, prinţul din Vadul Ungurului, cam bătrân însă pentru a mai dicta. Prin preajmă amuşinează Grafian şi Calo, cei care l-au ucis iarna trecută pe Maricel Nicolau, zis Cheaburu, un alt interlop gălăţean. În ultimile trei luni, dacă ar fi să ne luăm după zvoneri, au avut două întâlniri, mai întâi la Renato, apoi la iniţiativa lui Bilă, la restaurantul lui Aurel Cosoreanu de pe strada Bălcescu. Se pare că nu s-a ajuns la un consens şi interlopii s-au separat în două tabere, unii susţinându-l pe Bilă, alţii pe Ogeagă. Între timp lucruruile au scăpat de sub control, s-au radicalizat şi chiar sub ochii poliţiştilor gălăţeni s-a trecut la ameninţări cu răpirea copiilor sau cu sluţirea curvelor trimise la produs.
Povestea clanului Bua din Galați a început în 2005, când membrii unei familii, nucleul clanului, împreună cu alte persoane, au format o grupare pentru a comite infracţiuni de înşelăciune. Membrii grupării racolau persoane care nu aveau ocupaţie şi, prin înşelătorie sau constrângere, le forţau să contracteze credite de la instituţii bancare, cu ajutorul unor acte false. Odată obţinute creditele, sumele de bani erau luate de mafioţi, iar debitorii erau determinaţi să nu divulge condiţiile în care au fost obţinute creditele. În august 2010, 11 persoane din acest clan au fost arestate preventiv, în timp ce alții sunt cercetați în libertate. La sfârșitul lunii trecute, cei din pușcărie au anunțat că intră în greva foamei, deoarece nu mai vor să stea în penitenciar.
Infracţiuni constatate de IPJ Galaţi: 2.892
-Infracţiuni judiciare: 1.460
-Infracţiuni economico financiare: 711
-Infracţiuni de altă natură: 721
-Omoruri: 0
-Violuri: 9
-Vătămări corporale: 55
-Tâlhării: 66
-Furturi:1.011
-Infracţiuni pe drumurile publice:215

NEAMŢ. Omorul dintre interlopi a decapitat Poliţia Română

Fraţii Mararu din Piatra Neamț şi-au început afacerile făcând schimb valutar la colţ de stradă, apoi au trecut la trafic cu maşina. După aceea s-au reprofilat pe cămătărie şi afaceri imobiliare. În noiembrie 2010, cămătarul Gheorghe Mararu a fost împuşcat într-un bar din centrul oraşului. Cristian Chilat, autorul crimei, a tras şapte gloanţe în victimă şi unul în fratele acesteia.
După ce s-a întrebat naiv, cu lacrimi în ochi, „De ce e interlop Mararu? Că împrumuta bani și lua camătă?”, chiar în fața camerelor de filmat, Aurelian Şoric, şeful IPJ Neamţ, a fost silit să își dea demisia. În același scandal au picat și capetele lui Petre Tobă, şeful de atunci al Poliţiei Române, precum şi Dan Valentin Fătuloiu, secretar de stat MAI şi şef al Departamentului de Ordine şi Siguranţă Publică.
Un alt intrelop din Piatra Neamț este Dumitru Mironescu, zis Puiu, despre care se crede că se află în spatele asasinării lui Mararu. Se pare că el i-ar fi dat lui Chilat pistolul cu care acesta l-a împușcat pe cămătar. În urmă cu cinci luni, Puiu a fost victima unei răzbunări: a fost atacat în trafic de patru tineri care i-au acroșat lateral mașina, iar apoi au sărit pe el cu bâtele.
În același oraș activează și clanul Crăciun, specializat în taxe de protecție.
Infracţiuni constatate de IPJ Neamţ: 3.039
-Infracţiuni judiciare: 1.228
-Infracţiuni economico financiare: 1.010
-Infracţiuni de altă natură: 801
-Omoruri: 3
-Violuri: 11
-Vătămări corporale: 36
-Tâlhării: 29
-Furturi:716
-Infracţiuni pe drumurile publice:223

IAŞI: Toate infracţiunile duc la Corduneni

Interlopi din clanul CorduneanuClanul Cordunenilor din Iași este unul dintre cele mai periculoase din țară. Fraţii Costel şi Gheorghe au fost campioni europeni de juniori la lupte libere şi au participat la Jocurile Olimpice de la Barcelona şi Atlanta. Din păcate, ei şi-au folosit cunoştinţele sportive nu pentru a face performanţă, ci pentru a organiza o grupare interlopă în Moldova. Ei nu s-au dat în lături de la nimic: bătăi în plină stradă, intimidare, lupte armate, trafic de droguri şi de persoane, tâlhării, șantaj, înșelăciune și spălare de bani. În 2002 au organizat o reţea de prostituţie locală. Una din cele mai importante afaceri ale clanului era reţeaua de hoţi extinsă în 34 de ţări din Europa. De pe urma reţelei, interlopii ar fi obţinut un profit de 1,6 milioane de euro. Arestați, Cordunenii au fost judecați în timp ce erau la închisoare. Însă în martie 2011, Curtea de Apel Cluj  a decis să pună în libertate 11 membri ai grupării pe motiv că au stat prea mult la pușcărie. Argumentul a fost că ei au fost încarcerați un an şi două luni la penitenciarul Gherla, timp în care procesul de la Tribunalul Maramureş a bătut pasul pe loc, magistrații de acolo nereuşind să facă mari progrese în proces.

Deşi acţionează tot în Iaşi, clanul Tănase nu a intrat în conflict cu clanul Cordunenilor. Aceştia şi-au împărţit foarte bine sferele de influenţă: Cordunenii cu drogurile şi prostituţia, cei din clanul Tănase cu traficul de persoane, în special minori, și cu rețelele de cerșetorie. În 2006, şase membri ai clanului Tănase au fost arestaţi, chiar înainte de petrecerea care avea să anunţe alinţa lor cu Cordunenii. Acuzaţiile aduse la adresa liderului clanului, Costel Tănase, au fost: trafic de persoane, trafic de minori, spălare de bani, constituirea unei grupări criminale ce acţiona la nivel internaţional. Până în prezent, cinci dintre arestați au fost transferați în Belgia pentru a fi judecați de statul pe teritoriul căruia s-au petrecut cele mai multe dintre infracțiuni.
Infracţiuni constatate de IPJ Iaşi: 4.467
-Infracţiuni judiciare: 2.699
-Infracţiuni economico financiare: 634
-Infracţiuni de altă natură: 1.134
-Omoruri: 10-Violuri: 19
-Vătămări corporale: 21
-Tâlhării: 62
-Furturi:1.979
-Infracţiuni pe drumurile publice:353

BACĂU: Interlopul Hasan a scos-o-n lume pe Moni Columbeanu

Ovidiu Hasan a fost unul dintre cei mai periculoşi interlopi din Bacău, fiind implicat în scandaluri legate de exploatare sexuală şi trafic de persoane. El a deţinut monopolul sexy-cluburilor de noapte din Bacău, pe unde a trecut și Monica Gabor, fostă Columbeanu. În decembrie anul trecut el a fost condamnat definitiv la patru ani de puşcărie, cu executare, pentru infracţiuni la legea comerţului electronic. El mai este cercetat în alte două dosare, pentru trafic de persoane şi minori şi constituirea unui grup infracţional, precum și pentru sechestrarea şi tâlhărirea unui cetăţean arab, căruia i-a luat maşina şi i-a cerut în schimb 20.000 de euro. Pentru că a era în legătură cu Hasan, Dinu Damaschin, cel care a pus-o în valoare pe Monica Gabor, ca prostituată de lux, a fost arestat în decembrie.
UPDATE (17 februarie 2012): Dinu Damaschin, “părintele spiritual” al fostei doamne Columbeanu a murit în timpul unei înfăţişări din procesul penal în care era acuzat de proxenetism. Arestat în decembrie, Damaschin (55 de ani) a stat aproape cinci săptămâni în greva foamei.
O altă familie mafiotă din Bacău este Chiriac, zisă și Austrian. Clanul s-a specializat în șantaj și camătă, dar a făcut și afaceri imobiliare: între anii 2003-2005, Viorel Chiriac -zis Bică și neamurile sale au cumpărat peste 70 de imobile în județul Bacău. Membrii clanului au stat mult timp și în Marea Britanie, unde se pare că au dat spargeri și s-au ocupat de infracțiuni bancare.
Infracţiuni constatate de IPJ Bacău: 3.330
-Infracţiuni judiciare: 1.743
-Infracţiuni economico financiare: 567
-Infracţiuni de altă natură: 1.020
-Omoruri: 6
-Violuri: 5
-Vătămări corporale: 6
-Tâlhării: 56
-Furturi:1.126
-Infracţiuni pe drumurile publice:292

VASLUI: Justiţia nu e oarbă, e cu Şchiopu”

Printre băieţii şmecheri care sfidează legea în Vaslui se numără Alis Gentimir şi fratele acestuia, “Şchiopu”, încarcerat acum pentru viol. În august 2010, Alis Gentimir și gruparea pe care o conduce, numită „Brigăzile negre”, l-au bătut pe Cristian Paraschiv, un alt interlop din Vaslui, cunoscut sub porecla Cel. Cei doi se luptă pentru împărțierea zonelor de influență din oraș (unde percep taxe de protecție). Alis este acum judecat alături de locotenenții săi în stare de libertate, deoarece magistrații au considerat că nu sunt un pericol public.

Bârlad se dă de-a Dura

În Bârlad operează clanul Dura, care are la bază o familie cu 16 frați. În iunie 2010, doi frați ai clanului au fost arestați după ce au fost prinși cu un kilogram de droguri (hașiș). În februarie 2011, o femeie a acuzat gruparea că i-a drogat fata de 14 ani cu etnobotanice și hașiș, sechestrând-o alături de alte cinci tinere într-un apartament unde fetele au fost puse să facă videochat erotic. Gruparea rivală din  oraș este clanul Drosu. În 2009, cele două familii au provocat un scandal în care s-au implicat nu mai puțin de 40 de invidizi. Din tot grupul, judecătorii au dispus arestarea doar a doi scandalagii.
Infracţiuni constatate de IPJ Vaslui: 2.356
-Infracţiuni judiciare: 1.214
-Infracţiuni economico financiare: 514
-Infracţiuni de altă natură: 628
-Omoruri: 4
-Violuri: 12
-Vătămări corporale: 12
-Tâlhării: 28
-Furturi:829
-Infracţiuni pe drumurile publice:294

Interlop cautat de InterpolBOTOŞANI. Interlopul Cap de Porc este cel mai căutat

Printre cele mai vehiculate nume ale interlopilor din Botoşani, dar şi din ţară, se află capul clanului Clămparu, zis şi Naşu, Cap de Porc sau Ion de la Madrid. Acesta a organizat una dintre cele mai mari şi periculoase reţele de proxenetism, racolând tinere pentru a se prostitua în Spania. În februarie 2011 el a fost condamnat, în lipsă, la 13 ani de închisoare.
UPDATE: Interpolul a reuşit să-l localizeze abia în septembrie, iar cîteva săptămâni mai târziu, Clămparu s-a predat de bună voie, de frica unei execuţii în stil mafiot. Este încarcerat în Spania, dar doreşte să revină în ţară unde ar face legea şi printre puşcăriaşi.
UPDATE (20 februarie 2012): Ion Clămparu a fost condamnat la 30 de ani, pedeapsă pe care o va executa în puşcăriile spaniole.
Fostul procurorul general al României, Ilie Botoş, a indicat şi legătura dintre Ion Clămparu şi fraţii Cămătaru. Cele două clanuri îşi dispută supremaţia în România, avându-i ca principali duşmani pe interlopii strânşi în jurul lui Nicu Gheară.
Traian Băsescu i-a acuzat în ianuarie 2006 pe judecătorii Tribunalului Sibiu că au pus în libertate un infractor periculos, punând în pericol o acţiune internaţională.
Infracţiuni constatate de IPJ Botoşani: 2.239
-Infracţiuni judiciare: 1.087
-Infracţiuni economico financiare: 603
-Infracţiuni de altă natură: 603
-Omoruri: 2
-Violuri: 6
-Vătămări corporale: 3
-Tâlhării: 16
-Furturi:744
-Infracţiuni pe drumurile publice:136

SUCEAVA: Judeţul fără interlopi

Grupările infracţionale din judeţ sunt preponderent axate pe traficul de ţigări de contrabandă, „activitate” extrem de bănoasă şi care impune o altfel de manifestare. Infractorii acţionează pe muteşte, nu atrag atenţia, nu doresc să iasă în evidenţă cât sunt de mari şi tari. Deocamdată, adună bani, cu sacul. Tocmai de aceea, liderul Poliţiei Române în judeţ, comisarul-şef Viorel Onea, afirmă cu mândrie că „în Suceava nu sunt interlopi”. Poliţistul este susţinut în aceste aprecieri de Gheorghe Flutur, preşedintele Consiliului Judeţean.
Infracţiuni constatate de IPJ Suceava: 3.471
-Infracţiuni judiciare: 1.636
-Infracţiuni economico financiare: 657
-Infracţiuni de altă natură: 1.178
-Omoruri: 0
-Violuri: 17
-Vătămări corporale: 11
-Tâlhării: 33
-Furturi:897
-Infracţiuni pe drumurile publice:552

INTERLOPII DIN TRANSILVANIA ŞI CRIȘANA

CLUJ: Cluj-Napoca, interlopi labili psihic

Un interlop labil psihicÎn luna mai 2011, procurorii au reținut un grup de 10 interlopi din Cluj-Napoca, acuzați de proxenetism și trafic de persoane (fetele ajungeau în Olanda, Italia și Spania). Printre inculpați se află  Vasile Gabriel Mocan, zis “Vosicu”, “Francezu” și “Păunelu”.
La Cluj, este de notorietate povestea temutului „interlop” Gore. Pe numele lui adevărat Marius David, un fost sportiv cu un fizic impresionant, s-a automutilat după o dispută verbală cu socra, tăindu-şi (superficial) gâtul.
UPDATE (09.08.2011): Gore, interlopul labil psihic, care se credea ba Jack Spintecătorul, ba violatorul Râmaru, sau chiar Dumnezeu, a fost arestat azi pentru că l-a înjunghiat pe un asistent medical de la Spitalul Judeţean din Cluj. Interlopul tâmpit mergea zilnic la spital pentru a fac perfuzii care-l ajutau, zicea el, să-şi umfle muşchii. Acum, Gore labilul este cercetat în detenţie pentru tentativă de omor, chiar dacă ultima lui victimă a scăpat cu viaţă.
În Turda, județul Cluj, liderul lumii interlope era până de curând Ovidiu Vancea, zis Balibcea. El conducea o grupare alcătuită din opt persoane, care se ocupa de ridicarea de la diferite firme de construcții a unor produse care nu erau niciodată plătite. Gruparea se ocupă și de spargeri de locuințe, una dintre victimele sale fiind președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe. Un alt membru al grupării a aruncat o grenadă în Pizzeria Pharaon din Turda, care a explodat și a rănit mai multe persoane. În noiembrie 2010 cei nouă interlopi au fost reținuți. Ei aveau legături și cu autoritățile din județ, Radu Pintilie, un comisar-șef de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate și Antidrog Cluj, fiind cercetat penal în prezent deoarece a pactizat cu interlopii. Atacurile cu grenade şi arme de foc vizau uciderea lui Gheorghe Otvos, zis Gagarin, liderul unui alt clan interlop.
Infracţiuni constatate de IPJ Cluj: 6.098
-Infracţiuni judiciare: 3.085
-Infracţiuni economico financiare: 1.850
-Infracţiuni de altă natură: 1.163
-Omoruri: 0
-Violuri: 3
-Vătămări corporale: 10
-Tâlhării: 36
-Furturi:2.507
-Infracţiuni pe drumurile publice:528

BRAŞOV: Interopii sunt împărţiţi pe cartiere

În Brașov, cei mai periculoși interlopi îşi au originea în cartierele rău-famate Noua şi Dârste. Banda din Noua este cunoscută pentru scandaluri, vătămări corporale şi furturi. Alen Moisin este un nume important, legat de cartierul Noua, el fiind implicat în infracţiuni precum proxenetism, răpiri şi conflicte stradale pentru supremaţie. A fost închis în 2003, dar eliberat în 2008. Imediat ce a ieșit din pușcărie, el s-a implicat în infracţiuni informatice (trimitea e-mail-uri în numele unor bănci și cerea numărul contului și PIN-ul cardului) şi falsificări de carduri. În martie anul trecut a fost condamnat la trei ani și jumătate de închisoare.
Un alt interlop din Brașov este Ștefan Chețea. Alături de Radu Cristian Roșca din București, din clanul Sportivilor, Chețea a coordonat un grup de 16 persoane care se ocupau de șantajare, sechestrări, infracțiuni informatice și fraude cu cărți de credit. Tolea Ciumac, acum vedeta tabloidelor, s-a ridicat ca bătăuş şi scandalagiu între interlopi, ajutat fiind şi de statura sa impresionantă, dar şi de aura de rachet dată de originea moldoveană.
Infracţiuni constatate de IPJ Braşov: 7.066
-Infracţiuni judiciare: 4.261
-Infracţiuni economico financiare: 915
-Infracţiuni de altă natură: 1.854
-Omoruri: 3
-Violuri: 18
-Vătămări corporale: 6
-Tâlhării: 42
-Furturi:2.146
-Infracţiuni pe drumurile publice:344

SIBIU: Aceleaşi probleme-interlopi scăpaţi de judecători

La Sibiu, clanul Răcean este cunoscut pentru afacerile cu aur. Pe lângă această “activitate”, membrii clanului cumpărau, în leasing, utilaje pentru construcţii, iar apoi treceau firmele pe numele unor oameni ai străzii. Astfel, membrii grupării plăteau doar un avans şi apoi vindeau utilajele cu ajutorul unui sirian. Procurorii DIICOT susţin că au lichidat mişcarea, după ce în februarie 2010 au descins în casele mai multor membri ai clanului.
Sibiul este terorizat şi de gruparea infracţională Lenis. Începând cu 2007, gruparea a săvârşit peste o sută de infracţiuni: şantaj, înşelăciune, violare de domiciliu, ameninţări, loviri şi violenţe, lipsire de libertate, tâlhărie, vătămare corporală gravă, ultraj contra bunelor moravuri, tentativă de omor. 13 membri ai clanului Lenis au fost arestați, dar în octombrie 2010 judecătorii Curții de Apel Alba Iulia i-au pus în libertate din cauza unui viciu de procedură. Bineînțeles, infractorii nu s-au dezmințit: chiar în prima săptămână de libertate s-au implicat în două scandaluri în Sibiu, unul într-o sală de forță, iar altul într-un bar. Cei organizaţi în clanul Tâmplarilor se ocupă cu şantajul şi cămătările şi dovedesc o cruzime de temut.
Infracţiuni constatate de IPJ Sibiu: 2.509
-Infracţiuni judiciare: 1.317
-Infracţiuni economico financiare: 415
-Infracţiuni de altă natură: 777
-Omoruri: 0
-Violuri: 6
-Vătămări corporale: 32
-Tâlhării: 15
-Furturi:945
-Infracţiuni pe drumurile publice:398

ALBA: Liber la „omoruri” în Cetatea Unirii

Unul dintre cei mai cunoscuți interlopi din Alba Iulia este Claudiu Mircea Sibişean, care conduce clanul omonim ce are la activ acuzaţii pentru tentativă de omor, tentativă de lipsire de libertate, ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea liniștii publice, lovire și amenințare. În iunie 2011, interlopul a fost „pedepsit” de Curtea de Apel Alba Iulia să execute un an de închisoare cu suspendare. Așa că acum este liber deoarece sentința a fost definitivă.
Un alt mafiot din oraș este proxenetul Adrian Bălan, aflat deocamdată în arest preventiv.
Infracţiuni constatate de IPJ Alba: 2.976
-Infracţiuni judiciare: 1.620
-Infracţiuni economico financiare: 705
-Infracţiuni de altă natură: 651
-Omoruri: 2
-Violuri: 4
-Vătămări corporale: 1
-Tâlhării: 18
-Furturi:945
-Infracţiuni pe drumurile publice:330

MUREŞ: Interlopul din Târgu-Mureş îi scrie preşedintelui Traian Băsescu

Ca şi în celelalte zone din ţară unde se vorbeşte şi se trăieşte bilingv, şi la Târgu-Mureş scandalurile şi bătăile intră în sfera etnicilor maghiari. Tari şi destul de temuţi în oraş sunt fraţii Csobi şi Attila Szasz. Chiar dacă nu sunt interlopi „grei”, gradul de infracţionalitate în judeţul Mureş este deosebit de mare.
Membru al unui clan interlop cu o arie mare de acţiune, care se ocupa cu traficul de arme, ţigări şi persoane, este Cristinel Şoitu. Acesta a ajuns cunoscut şi la Cotroceni după ce a avut tupeul să se autodenunţe, povestindu-i preşedintelui Traian Băsescu, cu lux de amănunte, toate infracţiunile pe care le-a executat. În epistolele sale, Şoitu îl învinuia pe Anatolie Ciumac, celebrul Tolea, interlop de temut în Braşov ajuns vedetă de tabloid şi K1. Timp de doi ani a aşteptat veşti de la autorităţi, mai ales de la Băsescu, dar cum acestea nu au venit, Şoitu s-a lăsat păgubaş.
Infracţiuni constatate de IPJ Mureş: 7.324
-Infracţiuni judiciare: 4.179
-Infracţiuni economico financiare: 900
-Infracţiuni de altă natură: 2.245
-Omoruri: 4
-Violuri: 25
-Vătămări corporale: 10
-Tâlhării: 17
-Furturi:2.717
-Infracţiuni pe drumurile publice:276

SĂLAJ: Periculosul clan ţigănesc din Păuşa

Viaţa din localităţile acestul minuscul judeţ decurge extrem de liniştită şi fără probleme majore. Cel puţin asta reiese din informaţiile care circulă în presă, dar şi pentru că scandalurile din Zalău sau Şimleu sunt ori inexistente, ori neluate în seamă. Interlopi nu sunt, fărădelegile fiind lăsate la mâna ţiganilor. Cei mai periculoşi şi violenţi sunt ţiganii din Păuşa care fură şi bat românii care-i stingheresc, iar când sunt „umflaţi” de „mascaţi” se dau victime şi ameniţă cu emigrarea în Canada. Peste 25 de infractori, jumătate din violentul neam ţigănesc, au fost arestaţi în ultimii doi ani, dar scandalurile au continuat.
Infracţiuni constatate de IPJ Sălaj: 1.739
-Infracţiuni judiciare: 734
-Infracţiuni economico financiare: 548
-Infracţiuni de altă natură: 457
-Omoruri: 1
-Violuri: 3
-Vătămări corporale: 0

BISTRIŢA-NĂSĂUD: Colecţie de prostituate pentru liniştita Elveţie

În Bistrița, Ioan Istrate, zis Fuji, are la activ mai multe scandaluri. La sfârșitul lui iunie 2011, el a fost condamnat la șapte ani şi jumătate de închisoare pentru tentativă de omor calificat. El a comandat bătaia lui Paul Pop, zis Blondu, într-o cafenea bistriţeană în 2006, pentru nişte datorii mai vechi. În urma bătăii, Paul Pop a fost grav rănit, fiind necesare câteva săptămâni de recuperare într-o clinică din Cluj-Napoca.
Daniel Pop, zis Mădăritu, este un alt interlop destul de cunoscut din Bistrița, el aflându-se în fruntea unei grupări care era implicată în trafic de persoane și proxenetism (trimiteau fete care să se prostitueze în Elveția). La perchezițiile organizate de procurori, în casa acestuia au fost găsite mii de euro, dar și pistoale și săbii. În 2009 ei au fost reținuți de autorități.
Infracţiuni constatate de IPJ Bistriţa-Năsăud: 1.419
-Infracţiuni judiciare: 618
-Infracţiuni economico financiare: 293
-Infracţiuni de altă natură: 508
-Omoruri: 0
-Violuri: 5
-Vătămări corporale: 7
-Tâlhării: 10
-Furturi:394
-Infracţiuni pe drumurile publice:283

HUNEDOARA: La Deva conduc clasicii Spumă şi Bibanu”

Interlopul Pera din HunedoaraDeva a stat, vreme de peste un deceniu, sub teroarea băieţilor ce formau “armata” celebrilor Spumă şi Bibanu. Aceştia conduceau reţele de afaceri la negru, furturi, mafie imobiliară, cămătărie, fiind implicaţi chiar şi în scandalul “brăţărilor dacice”, împreună cu fostul revoluţionar şi senator PSD Dan Iosif, decedat în decembrie2007. Lucian Sârbu, zis „Spumă”, Constantin Bumbaru, zis „Bibanu”, alături de alţi interlopi, au fost condamnaţi, în primăvara 2010, la câte cinci ani de închisoare. Alături de ei, au primit sentinţe şi Ioan David, fost şef al Poliţiei municipiului Deva, şi trei dintre foştii subordonaţi ai acestuia. Învinuiții au făcut însă apel, așa că, recent, cauza a fost repusă pe rol la Curtea de Apel Piteşti. Un alt intrelop din dosar, Ovidiu Ioiescu-zis Pera, condamnat la doi ani și jumătate de închisoare, a fugit din țară. Deși este dat în urmărire, Pera nu stă tocmai ascuns: el postează mai mereu fotografii cu mașinile sale luxoase pe Facebook. „Sunt plecat în lume”, a sfidat el autoritățile române printr-un mesaj afișat pe rețeaua de socializare.
Infracţiuni constatate de IPJ Hunedoara: 3.848
-Infracţiuni judiciare: 1.972
-Infracţiuni economico financiare: 732
-Infracţiuni de altă natură: 780
-Omoruri: 0
-Violuri: 4
-Vătămări corporale: 7
-Tâlhării: 18
-Furturi:1.389
-Infracţiuni pe drumurile publice:364

BIHOR: Clanuri de bătăuşi terorizeză Oradea

În Oradea, cel mai tupeist interlop este Romi Neguş, pe numele adevărat Romeo Markovici. Implicat în mai multe scandaluri şi bătăi în stradă, bărbatul a fost condamnat în 2010 la un an și patru luni de închisoare cu suspendare de Judecătoria Oradea. Scăpat ușor, Neguș s-a reapucat de vechile năravuri. În ianuarie 2011, alături de o bandă de cinci indivizi, i-a atacat pe proprietarii unei brutării din oraș.
În Oradea mai face legea și banda lui Porumbelu (Ciprian Porumb), un spărgător de locuințe notoriu, în jurul căruia s-au strâns mai mulți bătăuși care au provocat numeroase scandaluri. Puternic este și clanul lui Mihai Gabor, zis Grecu, patron din umbră al unei firme de pază și protecție. În 2007 el a fost săltat de pe stradă cu o dubă a poliției după ce se implicase într-un scandal. Grecu nu s-a potolit nici în fața oamenilor legii, lovindu-i de mai multe ori. În plus, duba poliției a fost blocată de o mașină a locotenenților lui Grecu, care au dat în ea cu picioarele și cu bâtele, zgâlțâindu-o bine. Deși la fața locului au mai venit patru echipaje de poliție, acestea nu au intervenit de frica interlopilor, plasându-se la o distanță convenabilă până când s-au mai liniștit apele.
Alte găști din Oradea, implicate în bătăi de stradă cu bâte de baseball, sunt cele conduse de Ionel Bocșan și Robi Gyongyosi.
Infracţiuni constatate de IPJ Bihor: 3.207
-Infracţiuni judiciare: 1.537
-Infracţiuni economico financiare: 581
-Infracţiuni de altă natură: 1.089
-Omoruri: 1
-Violuri: 4
-Vătămări corporale: 181
-Tâlhării: 36
-Furturi:1.524
-Infracţiuni pe drumurile publice:452

HARGHITA: Extremismul bate tot

Mai puţin axaţi pe infracţiunile de bază ale celorlalţi interlopi (tâlhărie, proxenetism, trafic de persoane şi droguri, furturi), infractorii din Harghita se rezumă la scandaluri. Cei mai violenţi, şi numeroşi totodată, sunt extremiştii maghiari care manifestă adulaţie pentru idealurile fascisto-hortyste şi împotriva idealurilor româneşti. Celebru şi recent este episodul „Spânzurării lui Avram Iancu”, faptă penală săvârşită de Csibi Barna, lider al unei grupări extremiste, Garda Secuiască.
Infracţiuni constatate de IPJ Harghita: 1.828
-Infracţiuni judiciare: 913
-Infracţiuni economico financiare: 375
-Infracţiuni de altă natură: 540
-Omoruri: 0
-Violuri: 6
-Vătămări corporale: 28
-Tâlhării: 12
-Furturi:618
-Infracţiuni pe drumurile publice:195

COVASNA: Interlopul carnivor

Normal, deoarece sunt majoritari, legea pumnului este făcută de unguri. În Sfântu-Gheorghe, mai interlop se dădea Gergik Mihai, cunoscut în lumea lui ca „Ninja Misi”. Acesta a devenit „celebru” după ce a muşcat cu sete din gâtul unui român, Gheorghe Iliescu, patronul unei discoteci.
Infracţiuni constatate de IPJ Covasna: 1.078
-Infracţiuni judiciare: 530
-Infracţiuni economico financiare: 208
-Infracţiuni de altă natură: 34
-Omoruri: 0
-Violuri: 0
-Vătămări corporale: 2
-Tâlhării: 4
-Furturi:359
-Infracţiuni pe drumurile publice:171

INTERLOPII DIN MARAMUREŞ

SATU-MARE: Interlopii bătăuşi au preţ fix

În nordul țării, la Satu Mare, trei interlopi se asociaseră pentru a percepe taxe de protecție și pentru a șantaja. În prezent, Doru Tucaks, Nicolae Fuşle şi Bogdan Tărţan sunt arestați preventiv. Interlopii cereau 600 de lei de persoană de la victimele lor, în schimbul așa-zisei „protecții”. Ei au fost implicați și în bătăi, desfigurând un bodyguard al unui cazinou.
Infracţiuni constatate de IPJ Satu-Mare: 1.931
-Infracţiuni judiciare: 922
-Infracţiuni economico financiare: 308
-Infracţiuni de altă natură: 701
-Omoruri: 0
-Violuri: 3
-Vătămări corporale: 4
-Tâlhării: 24
-Furturi:660
-Infracţiuni pe drumurile publice:333

MARAMURES: Interlopul de top e Japonezu

În afară de găştile de cartier, cu tineri recalcitranţi care fac scandal prin cluburi ca Athos când se-mbată, Baia Mare este spre zero la capitolul interlopi periculoşi. Asta pentru că renumitul gangster numit „Japonezu”, al cărui clan a speriat Europa, a fost prins şi încarcerat de Poliţia din Ungaria în urma unui mandat european. Japonezu, care culmea era teribil de prietenos acasă, era liderul unei reţele de hoţi care atacau TIR-urile încărcate cu produse de lux, dar a fost şi autorul unor tâlhării pe Coasta de Azur. Paguba pe care Europolul a trecut-o în dreptul interlopului maramureşean este de trei milioane de euro. Japonezu” este naşul manelistului Liviu Mititelu, alias Liviu Guţă.
Infracţiuni constatate de IPJ Maramureş: 2.464
-Infracţiuni judiciare: 1.452
-Infracţiuni economico financiare: 451
-Infracţiuni de altă natură: 561
-Omoruri: 3
-Violuri: 8
-Vătămări corporale: 2
-Tâlhării: 24
-Furturi:905
-Infracţiuni pe drumurile publice:306

INTERLOPII DIN BANAT

ARAD. Stăpânul Uţu este greu de „ucis”

După multe lupte, Utu, interlopul care stapaneste AradulAradul a fost cucerit de interlopul Uţu Rohozneanu, zis şi Ştefan cel Mare sau Vlad Ţepeş, deşi el seamănă mai mult cu Baloo. Clanul său e cea mai mare şi mai violentă grupare de crimă organizată din vestul ţării. De-a lungul timpului, interlopii au intrat în conflict cu un alt clan important din vestul ţării, clanul lui Claudiu Baderca, ce acţiona în Timişoara.

Cele două clanuri, înarmate cu săbii, cuţite, bâte, s-au luptat pentru supremaţia în Banat, în 2002, în Complexul Studenţesc din Timişoara. Conflictul a fost aplanat greu de Poliţie, care a făcut mai multe arestări şi a confiscat şi mai multe doze de cocaină. Rivali de moarte, Uţu Rozeanu şi Claudiu Baderca s-au întâlnit, în cele din urmă, după gratii.Nu au stat prea mult acolo.
Infracţiuni constatate de IPJ Arad: 4.822
-Infracţiuni judiciare: 2.384
-Infracţiuni economico financiare: 1.103
-Infracţiuni de altă natură: 1.335
-Omoruri: 2
-Violuri: 16
-Vătămări corporale: 136
-Tâlhării: 1.497
-Furturi:27
-Infracţiuni pe drumurile publice:10.599

TIMIŞ: Timișoara, pe mâna baştanilor

Interlopul Baderca a împrumutat, în 2009, 250.000 de euro cetăţeanului Italian Pietro Manito, care a garantat împrumutul cu peste 340.000 de acţiuni ale Iprotim, din totalul de 900.000 de acţiuni ale firmei. Iprotim este cel mai mare institut de proiectare din ţară, iar Baderca a pus astfel mâna pe 40% din acţiunele institutului.
Ionelas Carpaci, liderul interlopilor tigani din TimisoaraLa ora actuală, Timişoara este terorizată de clanul lui Ionelaş Cârpaci, infractor care a pus la punct, ajutat de oameni ai legii, o mafie imobiliară. Sute de familii din Timişoara au fost obligate, prin teroare, să îşi părăsească locuinţele sau să le vândă membrilor clanului la prețuri modice. Prin ameninţări şi ajutor de la primărie, poliţie şi instanţe, clanurile ţigăneşti Cârpaci, Stancu şi Covaci au pus stăpânire vilele din zona istorică a Timişoarei. Interlopii au bătut cu sălbăticie mai multe persoane, printre care un avocat timișoarean și un polițist. Printre “ajutoarele” clanului Cârpaci a fost menţionată şi Carmen Martinov, fost şef al Biroului DIICOT al judeţului Timiş, şi notarul public Safta Criste, soţia fostului procuror general al României, Mircea Criste. În martie 2011, primul dosar al mafiei imobiliare ţigăneşti din Timişoara, în care prejudiciul a fost de aproape un milion de euro, s-a terminat cu o achitare: judecătorii Tribunalului Timiș au decis că Lucia Seifert şi Petru Jurj, soț și soție, sunt nevinovați.

Infracţiuni constatate de IPJ TIMIŞ: 6.629
-Infracţiuni judiciare: 4.191
-Infracţiuni economico financiare: 867
-Infracţiuni de altă natură: 1.571
-Omoruri: 4
-Violuri: 11
-Vătămări corporale: 36
-Tâlhării: 73
-Furturi:3.091
-Infracţiuni pe drumurile publice:1.002

CARAŞ-SEVERIN: Reșița, sub imperiul unui interlop cu sânge de sârb

În Reșița, un interlop cunoscut este Slavco Avram, membru al unei rețele de contrabandă cu țigări din Serbia ce a pus stăpânire pe Clisura Dunării. În septembrie 2010 el a bătut și a atacat cu o sabie un polițist chiar în sediul Poliției de Frontieră din Caraș Severin. A fost condamnat la patru ani de închisoare, dar apărătorul său a făcut recurs.
Poate printre cele mai sonore nume din lumea interlopă reşiţeană a fost și Radu Cătălin, implicat în trafic de persoane, cămătărie, șantaj şi trafic de influenţă. A fost reținut în 2005.
Un alt individ periculos din zonă este Remus Mogoșan, judecat în prezent pentru distrugere, amenințare, lovire, ultraj contra bunelor moravuri și nerespectarea regimului armelor.
Infracţiuni constatate de IPJ Caraş-Severin: 2.303
-Infracţiuni judiciare: 802
-Infracţiuni economico financiare: 655
-Infracţiuni de altă natură: 846
-Omoruri: 0
-Violuri: 0
-Vătămări corporale: 1
-Tâlhării: 9
-Furturi:91
-Infracţiuni pe drumurile publice:425

INTERLOPII DIN DOBROGEA

CONSTANŢA. La malul mării, fărădelegile sunt la vedere

Nuredin Beinur, interlopul LitoraluluiNuredin Beinur, finul cunoscutului Nicu Gheară, este capul lumii interlope din Constanța, fiind implicat în mai multe scandaluri. El a deţinut şi firma de securitate Beznguard SRL, care se ocupa de “bunul mers” în cluburile din staţiunile Neptun-Olimp. Tot în sudul litoralului, alături de naşul Nicu Gheară, el a început să cumpere hotelurile scoase la licitaţie de Ministerul Turismului. În octombrie 2010, în urma unei percheziţii simultane în Bucureşti, Ilfov, Constanţa, Mangalia şi Sibiu, Beinur a fost reţinut sub acuzaţia de şantaj, evaziune fiscală şi delapidare. Clanul era, după cum a reieșit din interceptările telefonice de la dosar, mână în mână cu adjunctul şefului Poliţiei Neptun, comisarul-şef Cristinel Niţoi, şi cu alți angajaţi ai primăriei Mangalia. După ce a stat nouă luni în arest, la sfârșitul lunii iunie 2011, Beinur a fost eliberat din pușcărie alături de fratele lui. Interlopii sunt acum judecați în stare de libertate.

Alte două clanuri rivale din Constanța sunt Spaniolii și Frații. În 2008, intrelopii s-au bătut cu arme albe, topoare și pistoale pe o stradă din oraș, distrugând un bar și trei mașini. Conflictul dintre mafioți este vechi, dar a luat amploare în vara lui 2007, când șeful Fraților, Cristel, a fost bătut crunt de adversarii săi. În mai anul acesta, Victor Şerban din clanul Fraţii s-a trezit cu maşina incendiată, în urma unei reglări de conturi. Bolidul, în valoare de peste 30.000 de euro, a ars ca o torţă.

Influente în Constanța sunt și clanurile Săceanu (specializată în șantaj și condusă de Sedan Iasar) și Pitbull. În decembrie 2010, unul dintre membrii Pitbull, Giolacai Arsene, a fost împușcat în gât și în umăr, dar a supraviețuit.
Usein Sali,zis Sali, un interlop care ţinea în mână găştile musulmane de la malul mării, a murit anul trecut în condiţii misterioase la Spitalul Judeţean. Oficial, s-a spus că decesul a survenit din cauza unui infarct, dar acoliţii lui susţin că a fost ucis în bătaie.
Infracţiuni constatate de IPJ Constanţa: 6.939
-Infracţiuni judiciare: 4.842
-Infracţiuni economico financiare: 983
-Infracţiuni de altă natură: 1.114
-Omoruri: 7
-Violuri: 10
-Vătămări corporale: 124
-Tâlhării: 97
-Furturi:3.972
-Infracţiuni pe drumurile publice:567

TULCEA. Uscatu” are vise de mărire

În Tulcea interlopii locali în vogă sunt Viorel Curea – zis „Uscatu” și Ion Feraru – zis „Ţepoi”. Cei doi lucrează împreună şi se pricep cel mai bine la cămătărie. Ei au fost arestaţi în 2009, dar au fost eliberaţi după câteva zile din cauza unui viciu de procedură. Cei doi încearcă să controleze şi mafia peştelui, dar deocamdată nu au reuşit decât să organizeze câteva cete de braconieri.
Infracţiuni constatate de IPJ Tulcea: 1.630
-Infracţiuni judiciare: 797
-Infracţiuni economico financiare: 213
-Infracţiuni de altă natură: 620
-Omoruri: 0
-Violuri: 6
-Vătămări corporale: 4
-Tâlhării: 12
-Furturi:580
-Infracţiuni pe drumurile publice:218

213 Comentarii la “Harta clanurilor interlope din România”

 1. marius says:

  Foarte tare materialul. din cate citesc aici, majoritatea interlopilor sunt in libertate, politia arestandu-i pentru prea putin timp. in ce hal de tara traim.

  • unu says:

   lul este usor subiectiv…realitatea este mult mai ampla

   • vergil says:

    EXACT D.N.A. ul le poate verifica averile și anii de muncă de pe CARTEA DE MUNCĂ a acestor excroci puturoși ,iar în final CONFISCÂNDU-LE AVERILE pentru ca Romania să iasă din criză.
    Nu băgați la închisoare deoarece acolo tot pe banii noștrii sălăjuiesc ca belferii ,Lăsați la domiciliul lor să se alimenteze singuri ,din banii câștigați prin muncă cinstită .

  • sica ak47 says:

   in ziua de azi orice boschetar are pe cineva in politie….. imagineaza-ti un interlop cu cati bani ii ajuta pe saraciile noastre de gabori….. si cum toti stim ca Romania este printre primele tari corupte din europa…..
   bafta

 2. ion says:

  Felicitari! Acum ca au aflat cine-s interlopii, asteptam cu interes si reactia politiei!

 3. costi says:

  Mie cel mai mult imi place ca interlopii se inrudesc cu presedintele tarii. cand vezi paleta de condamnari, pusa asa negru pe alb, constientizarea faptului ca Mircea Basescu s-a inrudit cu bercea mondialu este dureroasa. Avem oameni de afaceri care zac in puscarie cate 6 luni (nu zic ca nu ar trerbui sa platesca), iar astia ies dupa 29 de zile.

 4. revenge says:

  Oare Fatuloiu si cei demisi sau demisionari nu au fost mana in mana cu interlopii? tocmai de aceea acestia fenteaza legea si-si permit sa-si creasca puterea.cand coruptia e la cel mai inalt grad este imposibil sa o previ la politistul de rand.din pacate, vom mai vedea reglari de conturi in plina strada, spagi catre sefii politiei, victime colaterale.

 5. claudiu says:

  Bai, dar multi mai sunt. Averile lor le-a luat cineva la puricat? ma tem ca nu. Astia ii fac la bani pe multi din top 300 sau top 500. insa, cum sa se sesizeze politia, anaful, dnaul si restul? traim in romania.

 6. maria says:

  Definitia interlopului este in dex. Insa, ma ingrijoreaza faptul ca dl soric nu a este cercetat pentru aceasta declaratie. nu cred ca demisia lui a fost de ajuns. de ce politia s-a culcat pe-o ureche? cand seful politiei face o asfel de declaratie, e demis automat, plus sanctionat, plus anchetat. Dar acest lucru se intampla intr-o tara civilizata, nu in romanica unde totul e pe dos.

 7. corina says:

  Bv, felicitari pentru articol. e bunut. se putea si mai bine (puteati lua de la politia fiecarui judet nr de interlopi, si sa incercati o adunare), dar macar ati conturat niste lucruri.

 8. silvia ursu says:

  @corina,

  eu sunt destul de reticenta in ceea ce priveste datele oferite de Politie, mai ales ca multi interlopi (cum reiese si din articol) sunt ajutati de Politie, notari, oameni politici etc…

 9. ptq says:

  asta e doar inceputul….sa vedeti ce va fi in cativa ani….astia d mai sus vor conduce …nu doar politiA….ci tara…asa ca mai bine impuscati acuma….decat…sa fim sclavi mai tarziu…

 10. bb says:

  I LOVE MY PEOPLE

 11. tatiana dabija says:

  bravo, copii!

 12. daiana says:

  bravo, copii!

 13. brasoveanca says:

  INterlopii sunt peste tot in lume, doar ca in lume politia ii comanda pe ei, iar la noi ei comanda politia. hal de tara

 14. nefertity says:

  mda…adevaratii smecheri sunt aceia care au muulti bani si sunt respectati,nu se umfla in pene precum unii psedo-interlopi enumerati in articol.e bine oricum, macar baietii isi pot face linistiti afacerile in timp ce astia practic le tin de sase.

 15. vae says:

  cam am idee ce reactie va avea politia dupa acest articol. se duc la reactie si-i interogheaza pe jurnalisti, cu intrebari de genu: ce dovezi au?, sau de ce interfereaza cu anchetele lor ?

 16. apostol says:

  Din pacate, articolul este totusi departe de a fi o analiza foarte serioasa a fenomenului. Este clar ca abunda in clisee, etichete si locuri comune, care nu isi aveau locul. Un oras nu “râvneşte” la statutul de “patria interlopilor”, decat in inchipuirea bolnava a unora. Cat despre “lupte de strada”, sa fim seriosi. Greu sa mai ceri cuiva sa-si pastreze discernamantul intr-un bombardament mediatic. De apreciat insa efortul autoarei de a aduna intr-un singur articol informatii aparute in presa, de-a lungul timpului, de multe ori corecte, alteori adaptate dupa gusturile cititorilor, in fuga dupa senzational. Concluzia care se impune este ca fenomenul este general, prezent in toata tara, incluzand regiunile nementionate in articol, se stiu care. De fapt, ne referim la asa-zisa “camatarie” si firme de asa-zisa “paza”, cu precadere. Iar fenomenul ar putea fi stopat relativ usor, daca nu ar fi implicati politisti, magistrati, judecatori, adevarata mafie, a gulerelor albe, platita, culmea, de la bugetul la care contribuim ceilalti tocmai pentru a lupta impotriva.

 17. Adi says:

  Inainte de toate ar trebui pusi dupa gratii toti sefii coruptei Politii romane care au permis sa se ajunga aici dupa ce in urma cu 20 ani nu sufla nimeni in front. Mizerabilii de politai romani, greata de mutrele lor.

 18. haiducul says:

  Bine ca avem o harta a interlopilor,dar legaturile pe care le au cu politicul,justitie,politie beneficiaza de imunitate.
  Foarte bine ca-i baga pe ,,gainari” la puscarie.

 19. sorin says:

  Interesant articol. ce avere au interlopii lu peste? ce masini conduc astia? de ce cand a iesit ala din inchisoare pe un cal in lumina reflectoarelor, politia nu s-a sesizat. de unde au aia atatia bani? normal ca nu-i intereseaza pt ca sunt partasi la spaga

 20. cretzu says:

  Cum naiba sa ramai in tara asta? numai citind infractiunile comise si stiindu-i in libertate te intrebi de ce mai stai.

 21. vio says:

  Interlopi sunt si politistii, judecatorii, avocatii, si tot asa.

 22. ion says:

  eu zic sa-i luam de gat pe interlopi …noi sunem mai multi ca ei:))

 23. Reflectii rutiere says:

  L-ati uitat pe interlopul numarul unu al Romaniei: Traian Basescu

 24. LUPTATORUL says:

  L-ati uitat pe nasul,FSN-PSD CAPO DI TUTI,cel ce foloseste cel mai eficient potentialul intregii etnii.El a acceptat inscaunarile oficiale de regi in etnia rroma, ii foloseste plenar in lupta electorala(cazul din com.IEPURESTI,jud. Giurgiu,adusi din Bucuresti,la alegerile locale sa ciomageasca opozitia),ii foloseste la alegeri, ca de,cu minerii nu mai tine.Sa va mai amintesc un episod pe care l-ati uitat,poate chiar doua trei sa nu va apuce somnul.Contrabanda la scara regionala in judetele de granita in perioada embargoului impotriva SERBIEI, devalizarea bancilor de parlamentarul BIVOLARU cel pentru care NASTASE cu parlamentarii din partid s-a dus la procuratura sa faca presiuni.Un alt caz mai recent,domnul VOICU cel cu traficul de influenta.dar cel mai rasunator este al ex presedintelui ILIESCU,acuzat de instigare la omor,cu imagini tv in care multumeste minerilor pentru vandalismele din BUCURESTI (au participat si politisti si securisti deghizati)cu declaratii ca au venit la chemarea FSN,este mandatat de partid si ales presedinte de inca doua ori.ATUNCI DE CE SA NE MIRAM CA NISTE INTERLOPI DE RIND SE PERINDA DIN CIND IN CIND PRIN PUSCARII.Nu spun ca actualii guvernanti sint usa de biserica dar nici criminali dovediti.Bandele de interlopi nu au aparut peste noapte, sint produsul coruptiei din ROMANIA ultimilor, 20 de ani,a legilor permisive facute de alesii nostri,complici prin nepasare si urmarirea intereselor de CLAN.

 25. grigore says:

  se va ajunge in tara asta, ca atunci cand “gloata” va vedea pe cate unul cu o masina bengoasa, sa il atace la drumul mare..”pe asta fratilor…, ca are, uitati cu ce masina umbla”… . oare nu se gaseste vreun …”lunetist” sa aiba “grija” de toti astia enumerati mai sus?

 26. CICO says:

  CE CLAN HASSAN LA BACAU BA IDIOTILOR…?CE TOT EXAGERATI ATATA CU CLANURILE…..DE UNDE ATATA CLAN….NISTE GASTI DE GOLANI…UMFLATI TOTI TIGANII CU ARTICOLELE VOASTRE,DE ASTA ISI IAU GRADE FRAIERII…

 27. CIPRIAN TATARASANU says:

  Intr-adevar am citit unele nume care merita sa fie incoronati , pe unii i-am cunoscut personal , pe altii doar din auzite . Interlop este putin zis si , chiar incorect , ptr ca INTERLOP poate fi oricine certat cu legea si care are o reputatie proasta , pe cand aceste capacitati , au luptat mult ca sa ajunga sa detina averi , controlul unui teritoriu , o armata de oameni periculosi si blaturi la cele mai inalte niveluri din stat . Deranjant ptr mine este cand aud prin diferite zone ale tarii , de cate un politist , judecator , parlamentar sau bogatas ce-si scoate coltii fara sa fie dintr-o familie trecuta prin lupta cu oamenii legii sau de unii care se auto-declara lideri dandu-si numele pe la microfoanele manelistilor . Sunt convins ca adevaratii conducatori ai acestor clanuri , pot conduce tara fara sa mai existe atatea nemultumiri si greutati si stiti de ce ? Ptr ca prin fata lor au trecut toate speciile umane , rechini , hiene , shacali si diavoli incornurati iar clica care formeaza parlamentul si guvernul , sant prea cruzi la minte ptr un LIDER di lumea interlopa . Asa ca , vedeti ce faceti la alegeri si votati un NUTU , BEINUR sau CLAMPARU ca sigur va fi mai bine . Diferenta dintre cei de la putere si liderii acestor clanuri este ; cei de la putere fura de la amarati , pe cand liderii fura de la bogati .

 28. zoli says:

  Atata timp cat in politia romana vezi doar lasi si grasi care fug de ceea ce se intampla pe strada, salariile mici, hotia din partea lor, a parlamentariilor, o tara a spagii normal ca politistii si parlamentarii se imprietenesc cu interlopii si isi fac toti afacerile murdare cum vor si ce e mai rau cu victime colaterale

 29. Marian says:

  Mai este si clanul politistilor care este cel mai mare din tara. Interlopii stau linistiti la umbra protectiei politistilor caci altfel cum ar mai exista.E vorba de tupeul, ignoranta si sictirul cu care suntem tratati de cei platiti sa ne protejeze de aceste jeguri ale societatii.

 30. Robert says:

  Nutu iesea aproape in fiecare noapte din puscarie, se ducea frumos acasa, laptopul cu modem usb si mobil eheeee, o ducea mai bine inchis decat multi romani liberi. Investigati dragi politisti cum este posibil ca un detinut incarcerat in regim permanent poate iesi noaptea din puscarie. RUSINEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

 31. Cu permisiunea d-voastra,inca o completare pentru zona Baniei.Sursa :GDS
  Domnule Dumitru Tatian, cum comentaţi faptul că, recent, într-un ziar din presa centrală, a apărut o ştire conform căreia ţiganii din Oltenia şi-ar dori o Republică a lor, cu capitala la Strehaia? Mai mult, autorul articolului îl citează pe generalul Mircea Chelaru, care, pe 31 octombrie 2000, într-o conferinţă de presă ad-hoc, a declarat, “spre uluirea asistenţei, că structuri de tip mafiot încearcă să destabilizeze România şi să enclavizeze sudul Olteniei”. Deci, nu Ţinutul secuiesc ar deveni autonom în România, ci Oltenia. A doua zi, după conferinţa de presă, Mircea Chelaru şi-a dat demisia din Armată!
  În brambureala existentă, cu mutaţii importante pe eşichierul politic autohton, este posibil să apară orice fel de ştire. Nu cred că domnul general a făcut o declaraţie de o asemenea gravitate, cu trimitere directă la etnia noastră. Cred că ceva este scos din context. Consider ştirea una extrem de dăunătoare, cu conotaţii pur-politice, dar care nouă, ţiganilor din Craiova, ne aduce mari prejudicii de imagine. E o jignire şi un mare neadevăr că ţiganii craioveni şi-ar dori o Republică a lor, cu capitala la Strehaia. Aş putea numi ştirea respectivă drept o “lovitură de cort”, ceva în genul circului încoronărilor cu prinţi, cneji, împăraţi şi regi internaţionali. La începutul lunii septembrie 2003, ziariştii au scris că regretatul Ilie Stănescu şi-ar fi cumpărat, cu ajutorul Bisericii, un loc în Rai. Mai precis, ierarhii de la Catedrala din Curtea de Argeş au dat girul Bisericii pentru “înscăunarea Majestăţii Stănescu Badea Ilie din Costeşti, ca rege internaţional al ţiganilor”. Şi atunci, ca şi acum, nu a fost decât o diversiune cu substrat politic. Consider acest gest unul regretabil, care aruncă o nouă pată asupra ţiganilor.
  Informaţii de acest gen au tot apărut, în perioada postdecembristă, în presa din România.

  Potrivit unui sondaj GALLUP, românii au o intoleranţă ridicată faţă de rromi. 82% dintre intervievaţi cred că majoritatea rromilor sunt infractori, iar 36% cred că rromii trebuie să trăiască izolaţi pentru că nu se pot integra. Care este părerea dumneavoastră vizavi de acest sondaj de opinie?
  Nu ştiu cât adevăr şi câtă legendă există în acest sondaj de opinie. Aşa cum am declarat şi cu alte ocazii, noi dorim să convieţuim paşnic cu toţi românii, în deplină armonie. Şi noi, ca orice pădure, avem uscăturile noastre. Dar dacă ţiganii sunt în continuare ignoraţi şi nu se contribuie la integrarea lor socială, totul poate duce la tendinţa de amplificare a delincvenţei şi chiar de organizare criminală. Locul ţiganilor, în societatea românească, a început să se schimbe după decembrie 1989. Şi în bine, şi în rău. Pe de o parte, pentru unii dintre ei au apărut posibilităţi economice deosebite, opinia publică fiind şocată de cazuri de îmbogăţiri peste noapte (după experienţe inedite trăite în Germania, Franţa, Spania, Italia etc.) şi de unele manifestări ostentative ale bogăţiei acestora. Pe de altă parte, pentru cei mai mulţi dintre ei, mai ales din mediul rural, situaţia s-a înrăutăţit dramatic, şomajul, sărăcia, lipsa culturii, neintegrarea socială etc., reuşind să conducă, repet, la tendinţa de amplificare a delincvenţei şi chiar de organizare criminală.

  Câţi ţigani există în Dolj? Dar în Craiova?
  După cum se ştie, Doljul se află pe primul loc în topul judeţelor unde trăiesc cei mai mulţi ţigani, etnia de aici numărând peste 70.000 de membri. În Craiova convieţuiesc, alături de populaţia majoritară, circa 40.000 de ţigani.. Deci, vrem nu vrem, trebuie să recunoaştem că ignorarea problemelor ţiganilor poate deveni, în orice moment, un factor responsabil de producere a proceselor negative. Condamn, cu fermitate, în calitatea mea de lider, infracţionalitatea şi pe autorii ei. Cei ce săvârşesc fărădelegi trebuie să suporte rigorile legii.

  Cum credeţi că sunt percepuţi ţiganii în lume?
  Cam peste tot în lume, ţiganii sunt percepuţi ca o populaţie asociată cu un statut social inferior, în raport cu care populaţia majoritară manifestă, în grade diferite, o atitudine mai degrabă negativă, ca să nu spunem altfel. Nici în România situaţia nu diferă prea mult, bariera dintre ţigani şi români fiind extrem de fragilă, fie din cauza lipsei de preocupare a guvernanţilor, fie din cauza creşterii infracţionale. Nu contest faptul că unii membri ai etniei noastre creează probleme şi comit infracţiuni. Nu contest nici faptul că unii ţigani trăiesc în vile şi palate, iar alţii în corturi, însă trebuie să se ştie că 90% dintre aceştia o duc foarte rău. Situaţia economică s-a înrăutăţit dramatic, lipsa de hrană împletindu-se cu lipsa de locuinţe.

  De ce „Faţa Luncii” este considerat un cartier rău famat, un fel de şerpărie, unde se comit tot felul de infracţiuni?
  „Faţa Luncii”, cartier ce cuprinde străzile Bucovăţ, Drumul Jiului, Strungari, Hanul Roşu, Stânjeneilor, Căluşari etc., unde trăiesc 2.500 de ţigani, este într-adevăr o zonă renumită, cu o puternică influenţă asupra vieţii ţiganilor din întreaga Oltenie. Chiar dacă, în trecut, în acest cartier se săvârşeau numeroase fapte antisociale, în prezent, cu toate întâmplările care se mai înregistrează încă, etnia noastră se află într-un ireversibil proces de emancipare, mai ales după „drumeţiile” efectuate în străinătate. Nu iau apărarea nimănui pentru că şi astăzi avem cazuri de ţigani care nu respectă legea, dar, în general, suntem pe drumul cel bun.

  Care sunt familiile întemeietoare ale acestui cartier?
  Serdaru Geamailă, Serdaru Nechită, Serdaru Iorgu, Parulea Miclescu, Dumitru Florea(„Mielu”), Velcu Perian, Miclescu Lăstărică, Velcu Boboacă, Velcu Tângăveanu etc, nume sonore, foarte respectate în cadrul etniei noastre.De menţionat că, prin 1947, craioveanul Parulea Miclescu a deţinut funcţia de preşedinte al Uniunii Generale a Rromilor din România, bucurându-se de preţuirea lui Lucreţiu Pătrăşcanu.

  Explicaţi, vă rog, ce înseamnă „Sfatul ţiganilor” şi dacă, prin deciziile luate, acest organism se situează în afara legii!
  „Sfatul ţiganilor” , pe înţelesul dumneavoastră: judecata ţigănească, este un procedeu prin care se încearcă să se elimine conflictele ivite între noi.Din acest organism pot face parte între cinci şi zece judecători, aleşi cu acceptul ambelor părţi, în funcţie de gravitatea faptelor.Bineînţeles că respectivul „sfat”, prin deciziile luate, nu se poate situa în afara legii.

  O întrebare de baraj: sunt coruptibili „judecătorii”?
  V-aş răspunde printr-o glumă:sunt coruptibili în măsura în care sunt coruptibili şi cei din justiţia românească.Dar în eventualitatea în care se demonstrează că există astfel de cazuri, de corupţie, hotărârile respective sunt anulate, recurgându-se la serviciile unui alt „complet” de judecată.

  Câte categorii de ţigani există în România?
  Păi, sunt peste 20: ursarii, costorarii, lăieţii, căldărarii, tismănarii, cocalarii, cărămidarii, penarii, ţiganii de mătase etc. Datorită acestei varietăţi, în ţara noastră există înregistrate peste 50 de organizaţii ţigăneşti având în fruntea lor „lideri de paie”, de a căror slăbiciune profită mai-marii zilei. Dacă am fi uniţi, fără doar şi poate, am fi mai puternici decât ungurii.Pentru că suntem mai numeroşi decât aceştia. Şi mult mai patrioţi!

 32. dmon says:

  felicitari!!!!!!! un articol pe cinste dar in pitesti mai sunt si clanul tolo,clanul lui petronel

  • kkf says:

   Sa sugi pula in Pitesti la clanul tolo,clanul petronel si la toti clani bai nenorocitule!! Esti mindru de clanuri? futuvan gura pe toti cu tine impreuna!!

 33. GOGOASA RMS says:

  ba nu mai tot vb de interlopi ca dc nu eram noi interlopi voi nu vaeati ce sa mancati si va zic io drogurile si pescaria nu o sa dispara niciodata de pe globu pamantesc asa ca fiecare sasi vada de treburile lor

 34. aurel says:

  un titlu destul de pompos ;lider mafiot.Este destul de romantat si e potrivit mai degraba pentru romane sau filme de doi lei.Toti acesti asa zisi mafioti sunt de fapt borfasi de rand cu un grad de inteligenta atat de scazut incat nu constientizeaza situatia precara pe care o duc.Adevaratii vinovati pentru situatia asta ,si nu numai in romania,sunt conducatorii .Perpetuarea unei astfel de situatii este chiar benefica pentru tot cea ce tine de varfurile decizionale dintr-un stat.O astfel de situatie abate atentia populatiei platitoare de impozite de la inutilitatea unui aparat de stat ce nu are alt rol decat sa culeaga taxe ,taxe ce in mare parte se duc in buzunarele lor direct(prin salarii)si indirect prin firmele lor ce castiga toate licitatiile cu statul>Ganditiva ipotetic ca nu ar mai exista infractori(de asemenea calibru)violenti,acestia fiind ancarcerati repede,pentru ani multi si grei in puscarii.Stabilirea unor legi foarte aspre si aplicarea lor in regim de urgenta pentru asemenea fapte de catre judecatori.Care a-r mai fi rostul unui aparat politienesc atat de amplu?Cine se foloseste de acest aparat politienesc?Statul ,la nivel mondial a devenit un parazit imens ce nu a-si mai justifica rolul initial in contextul globalizarii si disparitiei cauzei initiale de constituire,razboiul.Statul prin constituentii sai a devenit consumatorul cel mai mare si ineficient de resurse,resurse ce in mod normal ar fi trebuit sa fie directionate pentru bunastarea celor ce produc.Daca pana acum vreo suta de ani (chiar 50)mari resurse din bugetul unui stat se duceau pentru aparare in razboaie ,impiedicand dezvoltarea ,in special a perdantilor,in acest moment acest pericol fiind minim ,aceleasi resurse se cheltuiesc pentru intretinerea unui aparat de stat supradimensionat.
  Interesul statului in toata componenta lui ,de la varf si pana la sergentul de pe strada,este de a mentine si chiar de a alimenta cea ce e numit lider mafiot.Fiindca in acest fel pe langa taxele platite de ,,talpa tarii”ca dijma pentru stat ,reprezentantii ei a-si rotunjesc veniturile cu ,,colectele”stranse de la borfasii astia ,iar truditorul ,platitorul,se va intreba cum de se poate ca un slujbas la stat ,un politist de strada chiar are masina germana ,casa cu etaj de sute de metri si a-si face concediu in grecia.Ca o concluzie, borfasi mai mici sau mai mari exista in toata lumea,depinde de vointa si interesul celor ce ne ,,reprezinta”de a-i tine in libertate sau liberi sa le reprezinte interesul si sa le justifice existenta.

 35. ION JUDOKANU says:

  DAN CARCIUMARU ESTE UNUL DINTRE CEI MAI JMECHERI INTERLOPI DIN TARA,

 36. Mitza says:

  Bha pana la urma care e treaba cu interlopii … Ei stiu sa se descurce intr-un fel … Prin ce fac ei castiga destul RESPECT si multi BANI

 37. cretzu says:

  st prea jmecheri acesti oameni…. bvo lor…

 38. eChiloz says:

  degeaba o ardeti cu garda si cine stie ce dorinte , mafia poate locui usa in usa cu voi , sageti , pesti , smardoi , ucigasi , care politia ii descopera doar dp ce acestia snt in alta tara ! smecheria este frumoasa , este urat aplicata pe gaste , numai va asumati in politie , politia este un cacat , am patit sa fiu furat si ei sa uite ca niste prosti , ma pis pe ei ! i`a pe cei slabi , sacali (pesti mari) ii lasa de frica plii ! NU VA LASATI VIATA IN MANA POLITIE !

 39. x says:

  Presa le da valoare la toti saracii la ei toti sunt interlopi

 40. FAKIRU says:

  Sa moara toata familia mea daca are cineva de la Bacau mai mare curaj ca Ciprian Tatarasanu .Degeaba se umfla multi in Bacau ca majoritatea sant sifoane si le place sa apara in ziare si la tv . Damaschin , Cristi Tanase , Novac , Hasanii si multi altii care freaca menta mereu prin centru . Sa le fie rusine si sa nu creada ei ca vor scapa nepedepsiti . Au ziua lor .

 41. val says:

  Dragii mei romani cand o sa obositi de citit si de comentat incercati sa luati atitudine si aderati la miscarea care lupta impotriva acestor paraziti ai socoetatii romanesti de la infractori marunti de orice etnie pana la marii *patroni* care ne vand tara pe comisioane.Asadar cautati mai atent indiciile si luati atitudine, incercati sa redescoperiti radaciniile noastre dacice de nestramutare si neatarnare.Spuneti NU si actionati in consecinta , suntem 20.000.000 ei sunt poate 100.000 raportul de forte este evident.ROMANI TREZITI-VA SI TRECETI BARIERA PSIHICA PE CARE MASONII NE-AU INOCULAT-O DE ATATIA ZECI DE ANI.

 42. patza says:

  mama mia!!!clanuri interlope in vaslui!!!!oh my god:)):)) alis..un mort de foame:))sincer mi-e si mila sa spun asa ceva despre el dar asta e adevarul.stau fraierii aia ce nu au nici un viitorul la picioarele laui mai ceva ca cum ai stat la rand pt o paine calda:))MAAAAAAA…TREZIREAA!!!! ca peste ceva timp o sa va arestati singuri sa aveti un acoperis deasupra capului si ce manca:))nam nimic cu voi dar sunteti varza:))si o spun din toata inima:*:x SI DESPRE RESTUL INTERLOPILOR….tigani rapanosi:))ce nu le place munca..ruina romaniei…nu destul k suntem la pamant fata de restul..AAAAAAA…VREM SA FIM LA MODA…sa copiem exemplul italian..MAFIA PARLAMENTARA:))maa…grabitiva k nu mai durati mult:X:X:Xmai e putin:X:X:Xce stiti voi

  • unu” says:

   ba prietene esti varza tu ! poate o fi ala mort de foame, dar majoritatea enumerati sunt interlopi foarte periculosi, se vede ca stai cu bunica in fata televizorului si la ora 22 esti in casa. si apropo morti de foame sunt multi doar aparent!

 43. patza says:

  aaaaa…uitasem..sa traiti domnul basescu:X:X:Xadik mai bine as spune…lasa pe cine il duce capul si se descurca acolo sus:*:*

 44. nasu says:

  un articol foarte interesant dar as vrea sa stiu si eu interlopii din satu mare baia mare cluj mures harghita covasna vramcea prahova oare acolo nu sunt interlopii? tara asta e de tot rahatu plecati cat mai aveti timp aici nimeni nu vrea sa faca nimic bun va garabtez ca va venii attila romanul peste voi totti in scurt timp 🙂 o sa vedeti

  • Unu` says:

   Targu Muresul are interlopi din`aintea Revolutiei. Nu ii cuosti, nu auzi de ei…. Da isi fac treaba. Si app… Pe Tolea nu Soitu l`a adus in oras…. Exista oameni mai mari ca el dar nu sar in media… Si app… Mustangul lui Tolea e “cumparat” din Mures. Pt cunoscatori e al fiului patronului de le Pensiunea Muresul din Sangeorzul de Mures…..

 45. florin says:

  Cel mai mare interlop din Romania e Traian Basescu,l’ati votat v’a mertati soarta…tara e plina de prosti si smecherii profita ;)!!!

 46. Marius says:

  Da am si eu o intrebare pt voi, sunt f curios: CU CE VA AFECTAT P VOI, FIECARE IN PARTE, ACTIVITATEA LOR. AVETI DATORII? VAU BATUT? VAU AMENINTAT? VAU JMEKERIT D BANI? VAU TALHARIT?
  Peoblema este cu interlopii din politica care fura d la cetatenii d rand, scad salarii, taie pensii, etc. ”Interlopii” cum ziceti voi fura si ei ca sa faca o afacere, asa e in Romania.

 47. Liv52Felix says:

  Nu era mai bine pe timpul”impuscatului”cand autoritatea statului era AUTORITATE-dar vai o sa fie comentarii”Asta este nostalgic”Nu sunt nostalgic dar totul se leaga de pe timpul lui Iliescu s-a dat liber la hotie iar acum pe timpul lui Basescu s-a definitivat faradelegile in Romania-Traiasca FSN-ul cu cei doi copii ai lui(PSD si PDL).

 48. Vaska says:

  Ziaristi de 2 bani,sunteti niste prosti;astea sunt gasti,nicidecum clanuri sau mai stiu eu ce.Voi le faceti mai multa reclama decat si-au facut ei pana acuma.Pe multi ii cunosc personal,vai de capul lor,altii sunt valabili,dar pana la clanuri si organizatii mai e cale lunga.Bine,voi in comparatie cu ei adunati de pe la mese,sa fie clar.

 49. Ploiestean says:

  Bha in ploiesti nu e nici un clan?:))))=)))ahahahahahahahahahaha si dc toata lumea ocoleste ploiestiul? :))) nu ii stiti clanu lu austianu clanu lu bogdan grasu..banda lu cristi a lu razboi….vai de voi:))))=))

 50. marian says:

  mai sunt sute de interlopi in romania chiar aseara unul de aici de la mn a fakut un accident lovind o masina si distrugando pe a lui su LS 60 si gabori ajutau la scoaterea masini din sant si chiar de a se asigura ca nimeni nu va spune nimik venint la mn si la alte 2 persoane spunandu’ne ca daka se afla cv vom ave de aface cu ei iar soferu interlop nu ia faku nik nici makra nu ia pus “fiola ” nici makar nu la luat la post in ce de tara traim la noi totul se poate cumpara

 51. crim says:

  @virusverbali
  Regiuni Romi (Tigani):
  1. Centru 99,977 3.96%
  2. Nord Vest 96,013 3.50%
  3. Sud 98,538 2.91%
  4. Sud Vest 60,265 2.58%
  5. Vest 48,485 2.47%
  6. Bucuresti 38,324 1.72%
  7. Sud Est 48,590 1.70%
  8. Nord Est 44,948 1.22%
  Sursa INS.

 52. vlad says:

  Cineva spunea mai sus…”si acum asteptam reactia politiei”. Nu are de a face politia decat partial aici. Asteptam acum reactia justitiei. Atunci cand vii cu probe clare de indivizi care au batut, omorat, furat, mutilat, practicat proxenetism, au facut inselatorii cu locuri de veci si care intr-un cuvant au dus la nesiguranta si disconfortul majoritatii populatiei iar judecatorii le dau drumul imediat fiindca chipurile nu prezinta pericol public, atunci nu mai avem ce face. Decat sa emigram. Si sa se mai mire dupa aceea politicienii actuali, oare de ce pleaca lumea din Romania? Pai treaba e extrem de simpla: odata din cauza mizeriei si al doilea din cauza nesigurantei minime pe strada si chiar in casa. Daca justitia este vanduta mafiei, ce sperante sa mai aiba omul de rand? ce sperante sa mai aiba statul sa colecteze taxele la buget cand la fiecare pas se produce o evaziune si oricine incearca sa castige bani nemunciti? Suntem la pamant, o tara de nimicuri.

 53. Doru says:

  Pe cand intr-un numar viitor numele judecatorilor si instantele care i-au pus in libertate sau au dat pedepse usoare acestor INFRACORI. E bine sa stie tot romanul care sun acesti judecatori si dece ii mai platim din bani nostri.

 54. IH says:

  Buna treaba, dar intr-adevar interlopii sunt liberi sa faca ce vor si ceilalti fac statistici. Cel putin suntem informati, dar ar trebui sa ne puna si pe ganduri !

 55. Rebecca says:

  Foarte buna treaba ati facut! felicitari din toata inima. Exhausiv, inedit in presa din Romania! Bravo, VerticalNews!

 56. MariusT says:

  Articolul nu este bine fundamentat, nici nu avea cum… ce ma surprinde este ignoranta majoritatii care a comentat deasupra mea… Oameni buni, lasati ziarele, mai cititi si voi o carte!

 57. ionut says:

  O mare durere in varful p()lii la domni politisti.
  Avem batai spalare de bani din droguri si taxe de protectie ii cunoastem pe criminali dar nu facem nimic, hic!

 58. sputnik says:

  Excelent articolul, bine pus la punct, bafta in comtinuare. Faza cu interlopul aradean Baloo : beton!

 59. un oarecare says:

  NU stiu sa comentez despre celelalte judete, nici macar despre Bucuresti, unde stau. Dar dau exemplul Severinului, al jud. Mehedinti, de unde sunt.

  Emilian Stefan nu e din Severin, era doar in trecere cand a fost arestat aici si doar avea ceva legaturi cu cineva de pe plan local. Deci n-are nicio treaba cu Severinul.

  “Un alt nume de interlop severinean, reputat pentru furturile internaţionale și infracțiunile cu carduri bancare, este Virgică Florescu , zis ,,Ştetea”, închis peste hotare” – Asa este, omul a furat pe-afara, ba carduri, ba alte alea, dar nu e periculos nici pe departe. E un baiat cu bun simt, la locul lui. Si nu mai e demult “inchis peste hotare”, recent a fost la un chef in Severin. 🙂

  Altcineva conduce lumea interlopa din Severin, dar nu ma apuc eu sa dau detalii acum pentru ca acel om e la fel de finut si de baiat cu bun simt (nu cere taxe de protectie, nu deranjeaza lumea care sta linistita, etc), incat mi-e jena sa zic ceva de el. Omul a dat doar in nenorociti, etc. Care chiar si-o meritau, niste ciobani veniti dintr-un sat de pe aici, faceau fente in oras si le-a dat-o. Foarte bine 🙂 Momentan omul e plecat, pentru ca…din pacate.

  Asa ca referitor la “lumea interlopa” din Severin, ati spus numai prostii. Daca asa ati informat lumea si referitor la alte judete, e clar 🙂

 60. kiki says:

  bun articol cu o exceptie: Aradul e in Crisana.

 61. maracine says:

  bah mancatiasi, numai din aia umflati si cu gaturile groase. Unde e ghilotina vereee !

 62. ion says:

  Mama Doamne ce fauuunnnaaaaa!!!! Biata Romanie …

 63. nik says:

  daca se stiu acesti infractori si totusi sant liberi la ce ne mai trebuie politie si justitie mai bine plaresc o taxa de protectie la baieti sant si aparat si nu mai platesc inpozite la stat bani care ajung la politisti si magistrati.

 64. DAN says:

  Vorbiti mult de tot. Problema este cum ne organizam noi, societatea civila, concret, pt. a anihila aceste bande. Politia nu mai poate face fata, ori ca este in plina restructurare, ori ca nu e platita corespunzator, ori ca este intesata cu insi corupti sau minoritari…In Ungaria si nu numai, societatea civila s-a constituit numeroase patrule formate din persoane vanjoase,bine determinate care sunt permanent in legatura cu o retea intinsa, de persoane particulare de incredere care anunta orice manifestari ale unor grupuri, persoane care sunt susceptibile de a crea probleme antisociale. Tot in Budapesta, diverse persoane, voluntar, pozeaza in spatiu public insi care scuipa, arunca gunoaie, vandalizeaza, iar cand este posibil se ia urma acestora si li sepublica poza cu momentul respectiv in spatiul din vecinatatea locuintei. Publicarea pozelor contravenientilor de acest fel a inceput sa o faca si unele televiziuni locale.Va inchipuiti cum sunt priviti de vecini cei ”aratati cu degetul”

 65. DAN says:

  Ma aflam la rastelul de carucioare al unui hipermarket. Ca in fiecare zi, 3 tiganci, 2 cu plozi in brate, te abordau cum stiu ele, jegos, ca sa le dau ceva si pt. ”ala micu” Daca nu le dai te injura bombanit sau trag de tine pina le dai ceva. Agasat, m-am adresat paznicilor care sea fla- bine’nteles – in alta parte, spunindca degeaba le alunga, ca ele se-ntorc din nou. Mai nou, ultima data le-am surprins incercand sa desurubeze dispozitivele pt fise (UNELE PERSOANE RENUNTAND- DIN COMODITATE – SA MAI SCOATA FISELE). Cand am reclamat faptul personalului hipermarketului, acesta a reactionat cu plictiseala si, parca, un pic agasat.Le-am spus ca voi renunta sa mai vin la hiperm. daca voi mai avea de de dat socoteala la tiganci,emblema magazinului lor.

 66. dan says:

  MAI BINE SA-R INFINTA IN ROMANIA ECHIPE DE COMANDO (ASASINI) ALE SERVICILOR SECRETE CUM ESTE IN AMERICA DE SUD ,GEN MEXIC BRAZILIA COLUMBIA ACESTE ECHIPE DE ASASINI UCID IN TAINA MAFIOTI SI ACOLITII LOR SI PRESA NU FAC PUBLICE ACESTE INFORMATII SA SE INFINTEZE IN ROMANIA UN DEPARTAMENT SECRET COMANDO SA NEUTRALIZEZE ACESTI GANDACI (EU AS FI PRIMUL CARE AR FI IN ACEST DEPARTAMENT ,VOLUNTAR FARA BANI NUMAI SA ELIMIN IN SECRET ACESTI BASTARZI SI PE FAMILILE LOR INFECTE )

 67. CLANS says:

  Nicu Gheara si cred ca am zis tot.

 68. TOPOR~BRAILA says:

  mi a placut un lucru…S.M.E.K.E.R.I.I SE CUNOSC SI NU SE INVENTEAZA,AICI RESPECT PT CINE A SCRIS,ALTADATA VVORBITI DE X SAU Y CA E MARE INTERLOP SI EL N ARE O KIFLA N BURTA…SA FIE TOT ASA CA MAFIA NU DOARME NICIODATA…vegheaza si va fii mereu pregatita

 69. tudor says:

  Interlopii si tiganii infecti care se iau de copii si le fura telefoanele tresa faca inchisoare sau sa fie inpuscati in capul ala al lor plin de prostie si rautate.Stiu ca traim intro tara de cacat dar nici chiar sa imi fie teama sa imi las copilu afaraca il bat tiganii si i fura tot si care nu lise poate face nimica din cauza legii asteia de tot rahatu si nu ma mir ca politisti nu fac nimic deoarece au numai 600 RON pe luna si nu merita munca pentru atatia bani.

 70. Bodo says:

  Cei de la suceava incearca sa ascunda totul in cartierul Itcani sunt batai intre clanuri ca in Bronx. Doar in acest cartier sunt cam 5 clanuri interlope de dimensiuni medii.

 71. spaniolu says:

  politia aresteaza numai oameni nevinovati care nu au bani si relatii cei de clasa mica .
  interlopi in ghilimele daca sunt singuri se pisa pe ei si fug .asa sunt zisii ´´smecheri´´ au locotenenti de asta le este frica la romani de tigani nu a facut utu zis imparatu tiganii nu aveau acces in arad la nimik
  politia tremura in fata interlopilor dar in fata copiilor si a oamenilor nevinovati se da mari ai bat le vb urat .acum romania este o tara mizera iti este scarba sa traiesti in ea ce vezi unu care fura o gaina face puscarie 3 ani altu care fura inseala le da cu suspendare asta este romania in tara unde traim ptr ultraj contra bunurilor moravuri,mutilare,violare de domiciuliu,sechestrare e.t.c. la condamnat la 2 ani cu suspendare justitia in ro este varza daca noi nu facem ceva ne vom trezi sechestrati in casele noastre nimeni nu face nimik

 72. secret says:

  ar trebuie sa fie toti in puscarii,ceea ce se spune in reportaj este doar o mica parte din faptele lor.am fost talharita de cei din clanul chira .ei traiesc din talharii inselaciuni trafic cu droguri,trafic de persoane s.m.a.d dar se pare ca politia le este prietena din moment ce sunt in libertate

 73. sasile says:

  TE SPERII NUMAI MAFIE ATIT………….DAR IN SPATE LA ACESTE PUTERI……EXISTA POLITICA SI JUSTITIA…AICI E CHEIA SI LACATUL

 74. batranu says:

  deacord ,dar nu in totalitate cu Ciprian Tatarasanu , de la Bacau cred! stiti ce ma inebuneste pe mine mai mult? se vorbeste de mafioti, clanuri si interlopi care nu fac decat sa curete pamantul de lepre si sa adune firmituri in ceea ce priveste banul! se face zarva si mult deranj pe numele lor! din ce cauza ca tot omul de rand cu foame crancena precum pensionmarii care au muncit toata viata lor ca sa se trezeasca in zilele de azi ca nu au nici macar bani de medicamente, toata combinatia asta pleaca de sus oamenilorrr, trezireaaa! nu astia de sus numiti sunt hotii! hotii sunt la conducere, fac doar diversiune in fata noastra sa muscam cacatul care ni-l baga pe gat! legal sau ilegal iterlopii de mai sus au bagat multi bani in tara, conducerea ce a facut? i-au scos si ne-au bagat in cacat , in datorii ! am intrat in uniuneai P…i ca sa ce? sa facem pe sclavii prin tarile occidentale! trezitiva ma ca astea-s abureli cu lumei interlopa! Interlop e basescu , boc si cu toate hienele din tarisoara asta! daca la noi era mafie in adevaratul sens al cuvantului pai numele astora de la conducere le mai gaseai doar in desteptare la anunturi si in cartile de istorie ale nepotilor nostri! cu pace de la Bc!

 75. Ciupac says:

  Ba nebunilor dar lati bagat la bacau interlop pe hasan sun
  pe austrian……unu e un mangliu notoriu si sifonjegos altu e fost gunoier.Bacaul e sat farastapanii toti fac bani si nu suporta sefiiii.traiasca
  bunicu nostru hrebenciuc…….si ceilalti interllpi la costume….sechelariu…iacobob…..etc.

 76. Ion Basarabeanu says:

  mai, cine a facut asta este foarte bun jurnalist. Ar trebui ca lista sa fie pusa in fiecare birou de politie, iar aceia sa faca totul pentru a elimina manifestarile acelor interlopi.

 77. Katinka says:

  FA-BU-LOS! Bravo, o radiografie ampla si buna a infractorilor care ne inconjoara. Ar trebui sa stie si politia aceste lucruri si sa ia masuri.

 78. oradea says:

  smecherii?? adevaratii smecherii suntaceia de care nu se aude atata .dar are toate pe tava.

 79. gorby says:

  ma fratilor ….mafia exista in romania,exista in spania,italia,germania,anglia…orice tara are mafia ei….numai k noi facem caz mai mult de ei…ca acuma orice pusti de nu ia dat parula la pula e baiat si e smeker….kare smekeria nu e aia la 14 ani….smekeria adevarata e putina intradevar…..restu sunt doar vagabonti in crestere…. si adevaratii mafioti sunt 1.nicu ghiara 2.ion clamaparu 3.balint (camataru) 4. talanu 5.cimino 6. cordonenii 7.cosmos…..ordinea si erarhia e exacta….astias sefii de judete….opricat si oricum lumea va incerca sai opreasca nu vor reusii pentru k pleaca totu de la guvern…cand guvernu va mai fi aprovizionat de ei atuncia totu se va skimba…dar pana atuncia aveti grije cum mergeti pe strada

 80. doe says:

  in jud. CJ aveti niste tigani.aun prea multi bani si influenta sau de ce nu apar aici?

 81. LUCCI says:

  Pe Nicu Gheara,pomenut in 50% dintre articole,la ce judet il trecem? Sau el e de fapt cel mai important?

 82. gelu says:

  bun materialul prezentat dar….. pe alocuri prea putine si prin alte parti se inventeaza sau din necunostinta de cauza se exagereaza.
  ex: giurgiu inaintea clanului Butoane era File (asta este o minciuna, intr-adevar exista acest File cu bani din proxenetism in afara tarii , dar de aici pana la a-l ridica la rangul de lider al unui clan si anume CLANUL FILE este cale lunga) iar de MURE si clanul sau (imi vine sa rad cand citesc…. da este fratele lui octavian grecu zis Butoane , dar el este un amarat pricajit care cade casa pe el) asa k statutul de lider al Clanului MURE deja este prea mult chiar si pentru el.
  Iar referitor la bataia dintre asa zisele clanuri de la casino pentru o mare datorie a unui alt mare interlop local a fost de fapt o bataie, bazata pe ambitie si mult alcool combinat cu ceva prafuri, din cauza unei jigniri. nu datorii, nu bani, nu zone de influiente, aste sunt niste bazaconii.

 83. catza dorel says:

  Nasu Iorgu e cel mai smecher in Dragasani jud Valcea. El este recunoscut pentru o gasca mare de batausi care terorizeaza Dragasaniul.A pus la punct tiganii din dragasani care detineau suprematia in anii 2000-2007

 84. american says:

  Nu s-a mentionat cel mai periculos clan : clanul portocaliu de la guvernare .

 85. Eliodor Voica says:

  Jegosii din Politie sunt mana-n mana cu infractorii..Mai ales la Targoviste. Aici Politia este foarte corupta si sefii au masini scumpe imprumutate de la interlopii din gasca lui Ghenosu. Face-ti ordine oameni buni!

 86. ionut says:

  ce dracu tot umflati ciorile de la ploiesti austrian ,bahoi sloboz toti jegaritii adev smecheri din ph sunt cei mai in virsta CORSICANU NICU SARPE SAULISTI SE PISA PE CIORILE ENUMERATE DE VOI PE BUNA

 87. piny says:

  fratilor,calarasi nu e bogat,nu e frumos…dar suntem in primii 3 pe tara,daca nu chiar primul orasi,la violuri.nu veniti fetelor aici,ca va rupe gaurica

 88. Lucian P says:

  Politica si justitia se afla in spatele acestor mafioti. Altfel ar fi imposibil ca ei sa-si faca mendrele nestingheriti, fara ca autoritatile sa intervina. Interlopii sunt niste retardati care-si fac de cap si strang bani pentru partide. Asta e…

 89. anonim says:

  da` pe Udrea, Adi Herlas, Gratian, Gherman si multi altii care fac afaceri ilegale i-ati uitat in Timisoara… oricum stima lor ca is baieti destepti si or stiut sa mulga unde ii de muls… Nu inteleg de ce toata lumea ii injura… Is baieti care nu or fost bogati si care or stiut sa se impuna si sa faca bani cu creieru nu cu munca…

 90. Talanu says:

  Urasc cu desavarsire tiganii si pe toti cei care spun ca sunt smecheri si ca fac combinatii dar de fapt nici nu stiu sa-si scrie corect numele(pentru ca au fost cativa care au comentat aici;li se simte mirosul si prin retea). Cu tara asta nu mai e nimic de facut in viziunea mea pentru ca au ramas in ea numai hotii si ignorantii.Respect petru VIRUSVERBALIS care cu toate ca este tigan stie sa scrie corect si bine dar ar trebui sai vezi cum ne fac de ras si prin strainatete,cum se comporta si nu i-ai mai apara atat.

 91. Helder says:

  Unul din clanul chira a fost pradat zilele trecute de un hot bulangiu. Stiti ce a facut hotul cand a aflat cui i-a sutit din casa 10.000 de dolari? s-a cacat pe el si a lesinat la sectie.

 92. mixtape says:

  Asasinii profesionisti din Mexic isi fac reclama pe Internet

  Politia din Mexic investigheaza mai multe cazuri in care persoane necunoscute au postat anunturi pe Internet, oferindu-si serviciile ca asasini profesionisti, pentru doar 6.000 de dolari pe crima. Intr-unul dintre anunturi, postat pe un website de oferte imobiliare, autorul precizeaza ca este un fost militar, convertit intr-un ‘asasin profesionist foarte discret’. El promite executarea misiunii in cel mult 10 zile, precizand ca a mai lucrat in aceasta ‘bransa’ in Spania.

  Politia – citata de Reuters – a anuntat ca ia foarte in serios aceste anunturi, in contextul in care organizatiile mafiote din Mexic si-au extins tot mai mult aria de actiune, cu crime executate in strada, la lumina zilei.

  Numai in acest an peste 1.700 de persoane au fost ucise in atacuri intre bandele rivale, multe dintre crime fiind executate de asasini profesionisti ce folosesc arme silentioase si cu raza mare de actiune.

  Rompres

  Eu zic ca nu e mult ca pret ca sa angajezi un asfel de criminal sa te scape de jegurile astea de interlopi, mai ales daca ar fi deschis un cont bancar ca sa fie banii depusi acolo de populatia Romaniei sa i lichideze pe astia.

 93. mixtape says:

  Asasinii profesionisti din Mexic isi fac reclama pe Internet
  17.07.2008 – Diverse – Comenteaza

  Politia din Mexic investigheaza mai multe cazuri in care persoane necunoscute au postat anunturi pe Internet, oferindu-si serviciile ca asasini profesionisti, pentru doar 6.000 de dolari pe crima. Intr-unul dintre anunturi, postat pe un website de oferte imobiliare, autorul precizeaza ca este un fost militar, convertit intr-un ‘asasin profesionist foarte discret’. El promite executarea misiunii in cel mult 10 zile, precizand ca a mai lucrat in aceasta ‘bransa’ in Spania.

  Politia – citata de Reuters – a anuntat ca ia foarte in serios aceste anunturi, in contextul in care organizatiile mafiote din Mexic si-au extins tot mai mult aria de actiune, cu crime executate in strada, la lumina zilei.

  Numai in acest an peste 1.700 de persoane au fost ucise in atacuri intre bandele rivale, multe dintre crime fiind executate de asasini profesionisti ce folosesc arme silentioase si cu raza mare de actiune.

  Rompres

  DE ASTIA AVEM SI NOI NEVOIE SA NE SCAPE DE JEGURILE ASTEA DE INTERLOPI.

 94. Ja rule says:

  In Craiova ,am vazut la tv , o procuroare tanara avea un iubit interlop care se ocupa cu droguri . Au fost arestati cu mascati . Nu s-a intamplat nimic ! Procuroarea, cu parinti procurori, a fost absolvita de orice vina ! Ea continua sa instrumenteze dosare ! La ce ne putem astepta !? Nu este singura alipita la grupuri infractionale , chiar fizic /intim !
  Intai… trebuie pedepsiti procurorii/judecatorii… pe urma interlopii care sunt ultimii in “lantul trofic “

 95. RUPA VILI says:

  Justitiarul de Hunedoara

  http://www.youtube.com/watch?v=RiJ0YqLFCio&feature=share

  ASTAZI AVEM LA GAZETA DE PERETE PE CEI MAI PERICULOSI INFRACTORI AI SOCIETATII

  Acesti magistrati sunt urmatorii INFRACTORI PERICULOSI AI SOCIETATII DIN HUNEDOARA SI DEVA, DEVENIND INTERLOPI CU LEGITIMATIE DE LA STAT

  1,JUDECATOR BULIGAN MIHAELA
  2.JUDECATOR GHERMAN CALIN
  3.JUDECATOR BOROSESCU MARIA.
  4.JUDECATOR GHILEA RODICA
  5.ZDRENGHEA ELENA
  6.PROCUROR HERBAN DOREL
  7.PROCUROR BACEANU IOVITA
  8.JUDECATOR DANA GHITOAICA -C.ALBA

  Acesti politisti sunt urmatorii INFRACTORI PERICULOSI AI SOCIETATII DIN HUNEDOARA SI DEVA DEVENIIND INTERLOPI CU LEGITIMATIE DE LA STAT

  8.COLONEL CLONDA VASILE
  9.COLONEL COZMA DORU
  10.COLONEL ROSCA
  11.COLONEL FILER ADRIAN
  12.CAPITAN ENESCU.
  13.CAPITAN CERNAT
  14.CAPITAN BUTUNOIU
  15.KISS DANIEL
  16.ENACHE ADRIAN
  17.AGENT SUR LAURENTIU

  tel.0721758747 vili rupa din hunedoar

 96. mihai says:

  singurul oras din toate care nu au interlopi este Suceava si drept asa si este :> 😀 in sv sunt clanuri insa se ocupa de contrabanda nu ca in alte orase labili psihici :))

 97. mihai says:

  apropo bodo uh incerci sa iti faci reclama :))

 98. chuck norris says:

  Deci,una peste alta daca ar fi citiva justitiari si ar lichida toti mafioti astia ,Romanica ar ramine cu vreo10 mil. de locuitori.Misto…

 99. Fred Perry says:

  Trimiteti lista (acest text) la politiile de judet. Publicati cate o pagina-timp de o luna- in marile ziare. Faceti mai multa propaganda acestui site. Meritati ca sunt lucruri bune. Succes!

 100. burebista says:

  La ocna cu toti! inclusiv cu reprezentantii autoritatilor care au permis sa se intample asa ceva.

 101. anonimus says:

  E bine ca le-ati pus si poza. Auzisem de asemenea blestemati, dar nu stiam cum arata.

 102. Mama, ce colcaiala e aici!

 103. io says:

  Si astia au fost pusi in libertate!!!!!!!!!!!Mai vrem in Spatiul Schengen?Tot Olanda este vinovata?

 104. j.v.n says:

  Borfasii astia ar trebui bagati la ocna, la sare, fara sa vada lumina zilei cel putin 3-4 ani. Si in aceleasi conditii sa steie si ai de au judecat cazurile lor stranb si i-au pus pe liber. Politisti si judecatori si procurori spagari

 105. camatarilor says:

  ma nenorocitilor, in toate tarile civilizate, fetele tinere sunt protejate si ajutate sa devina femei serioase, sotii bune si mame. Voi le distrugeti, le faceti tarfe si le omorati viitorul. Distrugatori de natiune, nemernicilor, criminalilor
  Rusine acelora care isi procura fete de la voi nemernicilor

 106. dan says:

  Sunt interlopii mai rau ca politicienii romani actuali.? Nu..Atunci de ce sa stea interlopii in puscarie iar interlopii ceilalti politici in libertatate..?Doar pentru ca clanul lor se numeste partid..?

 107. tepes says:

  stia iliescovici ce face cind a dat drumul spurcatilor din pirnaie si le-a mai dat si aur inapoi. Acum din ce mai facem sapun? poate din jegurile de procurori si judecatori care dupa ce isi iau spaga de la spurcati ii fac nevinovati.

 108. gaby says:

  Sa moara toti tiganii cocalari de ras. Sunteti prea misto!

 109. sorin mel says:

  Regret nespus ca atrebuit sa las AKM-ul cand m-am eliberat din armata

 110. lagardere says:

  Dragilor, dragilor, nu va mai agitati degeaba…Exista un film in cu 5 parti, o epopee urbana, as putea zice, se numeste Death Wish si-l are ca protagonist pe Charkes Bronson. L-am vazut de vreo 4 ori, eu nu sunt adeptul filemlor americane si nici al celor cu violenta, dar va spun sicer ca din astea ma avut ce sa invat…Este vorba de un arhitect, un om obisnuit, ca oricare dintre noi, un om pasnic care este tarat fara voia lui in calea unor interlopi de-ai lor, duri, rai etc etc…Ei bine, omul nostru, dupa ce este pus in fata faptului implinit ca politia ii aresteaza si justitia le da drumul ( vi se pare cunoscut?), ia situatia in propriile maini…Repet, omul nu era nici luptator de la fortele speciale, nici bataus, nici vreun smardoi…Si totusi…si totusi…Va las placerea sa urmariti filmele, partile de la 1 la 3 sunt mai de soi, 4 si 5 sunt mai comerciale…Dar cele mai bune sunt Death Wish 1 si Death wish 2…Le puteti gasi lespe pe internet pe filme online…Problema interlopilor nostri este ca nu au de cine sa se teama…Daca ar avea, s-ar teme…Eh, bine zicea cineva aici pe forum ca-i pare rau ca si-a lasat AKM-ul in armata cand s-a liberat…Doctorie curata, akm-ul asta…

 111. americanu says:

  la buzau sa zicem cai ok ce ziceti voi cu toate ca ar mai trebuii citeva nume .dorin marinescu.ion argintaru.si alti vreo 6

 112. Andrey Vo says:

  Resursele politice impreuna cu instrumentele politice formeaza mijloacele de organizare, conducere si reglare politica a societatii.

 113. babispoitoru says:

  interesant articolul,dar cum au mai scris si alti poate ceva cam incomplent si un pic eronat,dar ia cam nimerit pe multi ,orisicum stim cu totii ce se intampla cu smecherii care au bani cu caru, orice ar face .. dau cu cardul,chir daca apar pe la tv,tot scapa..deci in concluzie vreau sa spun chiar daca azi o sa dispara uni gen camatari,gheara,fane … maine apar altii .. si tot asa , poate cu voia lu dumnezeu si o mana din partea UE, sa se scmibe ceva.Bafta la toata lumea.

 114. Kaitlyn Zapet says:

  De asemenea, se poate ca mireanul sa doreasca sa devina calugar, dar sa fie impiedicat ca in povestirea lui Macarie si a celor doua femei .

 115. Anonim says:

  Craiova si Iasi-ul raman cele mai periculoase, dupa parerea mea. Iar la Brasov mai erau ceva nume de specificat. Numai bine!

 116. OMERTA says:

  Ganditi-va cati dintre interlopi nu au ajuns in acest material . In Sibiu ,de exemplu , sunt mult mai multe clanuri . Numai eu stiu vreo 5 mai mari , plus restul care sau reprofilat si acum stau ascunsi in anonimat sa poata sa isi vada linistiti de afacerile “legale” pe care le-au facut cu banii din vremea cand erau ” baieti buni” . Daca s-ar baga mai bine procurorii si judecatorii in ei , nu ar mai fi nici macar un sfert din ceea ce este acum .Am avut si eu ceva legaturi cu nenorocitii astia , dar cand am vazut cat de ipocriti si cat de lipsiti de mila si suflet sunt , am preferat sa mananc o “paine cinstita” , decat sa mai continui sa umblu cu aceste mizerii de animale . Sa speram ca odata si odata tot o sa mai “curete” din ei , sa nu mai stai tot cu frica in san si cand mergi in discoteca sa bei o bere .

 117. viorel duma says:

  Romanii, un neam de oameni minuunati-majoritatea-care sunt cinstiti, curati, cu respect, dar care-din pacate-au lasat prea mult de la ei si uite, lichelele se urca in cap. Pentru ca romanii sunt sufletisti, javrele isi bat joc de noi, de tara, de orice. sa ne gandim mai mult la asta si poate cine stie facem si noi ceva sa ne fie bine. Alegerea tine de noi. Iar alegerile sunt aproape.

 118. Horia Varlan says:

  Sile Camataru manca la rahova numai rasol de prepelita in soss calamel preparat de bucatarul francez (dotat cu stele Michelin) de la restaurantul Heritage a lui Dinu Patriciu.

 119. mca says:

  ce statistici gresite aveti bai nene

 120. doesn't matter says:

  Remus Mogosan ?….in Resita…pa baiatul asta (Remus) il cunosc binisor, am facut armata impreuna la Carei (graniceri)..practicam amandoi artele martiale…ne-am mai antrenat, devenisem amici buni insa imi pare rau de el ca a ajuns pe lista..interlopilor !?..eu sunt din Iasi locuiesc in Canada..nu l-am vazut de 20 de ani..de cand am terminat armata..ce ciudata e viata ?..eu sunt Inginer de profesie si castig bine din meseria pe care-o am…el a apucat-o pe alte “cai”..de fapt el e din Berzasca de pe malul Dunarii…imi povestea in armata ca are nu’s ce frati smecheri…si acu…i’m speechless !

 121. dan says:

  dar de kamaz din salaj de ce nu zice nimeni nika.el e regele batailor din zona.se bate in toate judetele tarii.ii tare rau de tot

 122. zenobia marc says:

  As vrea sa stiu si eu cati dintre cei care au anchetat interlopi si apoi le-au dat drumul sunt trecuti pe linie moarta si nu avansati?

 123. un om oarecare says:

  Totusi de oraselul borsa ati uitat. Acuma baietii prin Italia au cam ajuns capi in Camorra

 124. Cracanel says:

  De Razvan Dragus de Galati ce se mai aude, stiam ca face arest la domiciliu. isi mascase afacerile cu carduri si camatarie deschizand un restaurant Serapis.

 125. CFR says:

  Pai la cei mai postati aici daca le dati drumul dupa o plimbare la sectie sau o vacanta de cateva luni dupa gratii,Nu inteleg de cei mai arestati dece nu le dati si bilete de vacanta gratis si legitimatii de VIP ca doar platesc comisione grase la cei care ar trebui sa respecte legea. Totul pare o gluma un film de comedie cu actori care fac pe prosti in justitia Romana.

 126. gabi says:

  incredere nu mai poti avea in nimeni din rominia asta din cauza lipsei banilor .
  singurul lucru care mi lasi dori este de a reinvia vlad Tepes
  su unul cu singe de al sau nu toti tradatori.
  care au vindut aproximativ toata taras imi vine a plinge cind vad ce remine din tara Rominiei in fie care an ce trece .
  mai multi unflati cu fel de fel de nume si fel de fel de porecle ,cae mai de cae mi tare ,fiind acceptati de statul romin ,de ce nu stiu asta din cauza lpsei de respect de adevarata Rominie si nu cea de azi ci ci cea din trcut asi spune mult mai multe exsact ce ma doare pt ca ma doare este tara mea ciar daca sunt de cum ni se spune tigani dar nu sunt unul din cei rai sin unul al legi adevarate si cit se poate al lui dumnezeu imi cer scuze daca am gresit ain fata celor drepi cu scrisul me si cu forma mea de a ma exprima va multumesc daca ati citit acest mesaj , este pt toata lumea . gabi.

 127. andrei says:

  Baaaaaaaa degeaba va cacati pa voi ca jmecheri nu mai stau in tara ci conduc afacerile deafara.ca din discotecile di italia dexemplu “Club Dunarea”si oricum nati mentionat un INTERLOP smecher din galati nenea DULAP care va da mucles la toti mancaneati P..A bravo lor ca le merge mintea

 128. dady says:

  Pe vremea lui Ceausescu acestia erau demult cumintiti. Le
  iesea pe nas orice manifestare de huliganism sau vandalism. Erau trimisi in lagare de munca si stateau acolo pana nu mai puteau. Acum, de ce nu i-a scos statul la dat zapada?

 129. alex says:

  toti sefii de clanuri sunt pe care i-ati prezentat sunt nr.2 in lista. cautati cine ii protejeaza ….abia atunci o sa gasiti nr.1

 130. bin laden says:

  Sa scrieti ca l-au arestat pe Cosmos, tiganul din Iasi. Stiti de ce? Pentru ca vindea cocaina cu faina 🙂

 131. suruianu petre cosmin says:

  MARIN IVAN ERA CEL MAI TARE DIN TOATA TARA .IMI PARE RAU CA A MURIT .DUMNEZEU SA IL IERTE SI SA-L ODIHNEASCA IN PACE.LE DADEA CLASA LA TOTI DIN ROAMANIA NR.1 ERA .

 132. Unicul says:

  ………………Unde si de unde atatia smecheri,zmardoi,interlopi,mafioti,etc.etc.???Mai scurtati-o si voi saraciilor din spatele nume-lor de pe aceasta pagina pt ca doar stiti sa scrieti de unul si de altul doar verzi si uscate si nimic relevant….Sant zmardoi de meserie si a-mi placea pina acum 4,5 ani sa execut la comanda si asta doar ca sa fac sa se simta uni oameni relaxati prin faptul ca l-am batut pe cutare si pe cutare…heiiiii,mai treziti-va putin,nu tot ceea ce zboara se mananca si mai mult de atat…….eu personal,am intalnit sportivi dar nicidecum Zmardoi,ceva de genul sa se bata pe strada,am intalnit smecheri care aveau masini foarte scumpe dar nu tot timpul bani pt benzina,am lucrat cu interlopi si mafioti dar ei niciodata nu au fost la puscarie,si nici pe departe nu au aparut in vre-un scandal sau pe undeva cu numele lor.Ce tot vorbiti atat prostiile astea care nu intereseaza pe nimeni???,cunosc politai corupti,ma judec personal cu ei pt abuz in serviciu si totusi am fost si eu candva un rau famat al lucrurilor rele,cunosc foarte multe nume din romania care sunt corupte,care aplica faradelegi si nimeni ,nimic niciodata si toate astea pt toti undeva pe undeva am gresit,am furat,am batut sau am comis ceva ce nu ne da curajul sa inaintam pt a cauta dreptatea….Numele de mai sus…parerea mea este ca sunt doar niste oameni normali simpli dornici de afirmare si niste saraci la care le este frica sa mai ajunga ceea ce au fost odata.Toate cele bune FETELOR,eu stiu ce si cum dormiti noapte de noapte si mai mult de atat cred ca numele voastre de BAGABONTI DE COLTUL STRAZIcred ca ar fi mai ok daca ati incerca sa vi ;le schimbati in ceva mai convenabil pt urechile judecatorilor si ale procurorilor,dar nu uitati ca si voi valorati tot cat valoreaza ei………nimic.!Eu nu mai am NUME,NICI NU AM AVUT VREODATA DAR IN TOT-DEAUNA AM FOST SI SUNT ALA CARE O SA RAMANA UNIC,UNDEVA ASCUNS IN ROMANIA PT A VA RUPE OASELE

 133. vasi says:

  toti judecatorii din romania sunt niste tigani ,interlopii cei mai penali si raspunzatori de toate relele din romania.dar basescu nu ii vede pt ca are handicap la ochi

 134. vasi says:

  unicul sa ne-o suga la oamenii cinstiti

  • piticu spaniolu says:

   mai bn ne.ai sugeo tu smekere.te tzine hai la interval…bostane….aici ai coaie …dar,fatza in fatza ai pantalonii maro.maro.maro ….gogule.

 135. Ciprian Tatarasanu says:

  In Romania nu poti trai nici daca esti sarac nici dacaesti bogat atata timp cat nu saturi justitia , politia si politicienii corupti sau sa le dai informatii pentru a mai rezolva cate un caz . Daca nu corespunzi , te ucide usor si nimeni nu poate interveni pentru ca cei ce pot interveni fac parte din organizatia acestor NENOROCITI . Daca au putut ei sa-l retina pe Ptriciu , Becali si Sorin Ovidiu Vantu dar pe noi cei ce ne chinuim sa supravietuim cu infractiuni marunte . La parchetul din Bacau e mai usor sa-i afisezi in scris pe cei corecti decat pe cei murdari ptr ca sunt foarte multi nenorociti . La politie toti sunt pe goana dupa blaturi si sifoane iar in politica din Bacau sunt numai catei care latra la opozitie si cand guverneaza opozitia trec in tabara lor . Bacaul e sat fara caini si ca sa se faca ordine in oras , ori trebuie adus psihopatul din Norvegia , ori date cateva exemple de unul care nu mai asteapta nimic de la viatza . Daca nu se rezolva pana ajung eu in tara , am sa ma sacrific eu pentru toti cei care au avut nemultumiri din partea celor de mai sus . Chiar daca nu voi fi martir , voi ramane erou .Decat sa fac puscarie pentru dosare fabricate de ei si intarite de sifoane , mai bine fac pentru ce ma doare .Cine are aceleasi nemultumiri sa ma contacteze pe adresa mea de mess ” cipica234 “

 136. dd says:

  In Italia un SINGUR (se presupune) om bine determinat face disparuti, unul cate unul, pe marii mafioti. Nici azi, dupa 16 ani, nici interlopii nici serviciile secrete si politia nu au dat de presupusul ochitor priceput.La noi nu mai sunt, de mult, barbati ci… crestati, cercelati, tatuati, “barbatusi”cu turu-n vine…

 137. bercea says:

  interlopi la putere politia nu au ce le face

 138. maria says:

  bravo lor. . . macar o facuth shy ei bani kum io facuth io facuth nu ca alti care muncesc shy nu poate sa faca bani aia. . . ca styu shy eu cum ii sa fii interlop shy sa iti aduca bani akasa dar dupaia che moare nu mai ai nikiun ban asa mi sa int mie cu unchiumeo:D

 139. Sarpe says:

  Astea sunt numai o parte din clanuri, in realitate ar fi mult mai multe fiind o chestiune de timp pana sa devina cunoscute.

 140. LEXUS says:

  Ce ziaristi tampiti…MAfia din Banat…intradevar e Utu capul pe tot vestul si nu seamana deloc cu Baloo:)) Cel din poza e unul din gasca lui Edy napusim.Utu are legaturi cu mafia din Dolj,L-a ingrnunchiat pe Baderca si l-a terorizat pe aia din Oradea fiind chemat sa-l ajute pe Negus in confruntarea cu Dinamita Gaby.Ce tampiti de jurnalisti…:))

 141. sipka says:

  ce atitea clanuri mafiote,iei se ———– in cur pe la puscarie ,si sufera de clanuri

 142. fabian says:

  clanu bua de la galati erau mafie din 95 nu din 2005 😉

 143. Ateistul Roman says:

  Este cam clar, ca nu ne putem astepta la nimic din partea Politiei sau a Justitiei. Aceasta problema nu este doar o problema romana, ci una internationala: In orice tara pot sa faci ce vrei, daca ai bani, numai ca in alte tari acest lucru nu se numeste coruptie.

  Oameni buni, adevarul trist este ca trebuie sa va aparati singuri. Statul NU este pentru a ne apara prin orgalene “competente” cum ar fi Politia si Justitia. Statul (orice stat, nu numai statul roman) este o fabrica jalnica de bani care este menita sa asigura un trai bun pentru cativa oameni din banii poporului si daca nu-i dam banii, ne ia cu forta.

  Ma intreb care este diferenta intre mafie si stat … si nu prea cred, ca exista vre-o diferenta …

 144. marius says:

  ba fratilor care ati scris articolul asta ,documentativa intai serios si dupaia publicati ca va faceti de ras si scrieti numai aberatii ,cum ca la galati clanul lazarilor detine monopolul la droguri si femei,pai vasile lazar e vai de capul lui mai fratilor,sta pe la scoli si le fura copiilor banii de pachet,a imbatrnit ,al bat copii acum care sunt in afirmare,e si prieten cu garda,auzi vinde droguri,creca a fost vreo coscarie de a lui,a vandut zahar pudra la vre-un copil si de aici a iesit mare traficant ,raman uimit de ce aud,iar vasile frosa a fost nasu multora din tara si de afara,alta aberatie despre moartea sa ca a murit impuscat la duseldorf,a murit in accident de masina langa buzau ,marele clan bua o fi fost prin 1950 ca acum nu stie nimeni de el iar bila si renato au exact 0 cuvinte de spus in galati si in fata baietilor cum ar fi ogeaca ,asa ca ati scris numai aberatii,si daca si celelalte articole despre interlopii din ,oraselor sunt scrise la fel inseamna ca fabulati rau de tot si induceti lumea in eroare,mai iesiti in pula mea din spatele birourilor si documentativa inainte sai faceti pe unii din muritori de foame in interlopi sau invers,vam pupat si sa va dau la muie infectilor prost informati

 145. olin says:

  de exista atatea clanurii este numai vina noastra a populatiei a societatii ,pot motiva la nesfarsit , unu educatia necorespunzatoare si aici ma refer an toate ramurile de educatie ,mentalitate , personalitatea ,cultura etc , discriminarea fata de tigani de saraci si asa mai departe, lipsa curajului la roman ,frica caRE exista an societatea asta din abundenta, care nu face altceva decat sa bage ceata , lipsa totala a respectului de sine si de cel din jur ,aici mai ma refer si faptu caci respectu este interpretat an o 1000 de moduri, datorita lucrurilor de mai su s smd.

 146. Alexhei says:

  ESTE NUMAI VINA NOASTRA, A ROMANILOR!!!!! Noi permitem toate astea! Daca ne-am rascula sa vezi ce curatenie ar fi in Romania! Ni s-a furat TZARA OAMENI BUNI TREZITI_VA LA REALITATE ODATA SI HAIDETI SA FIM UNITI!!!!!

  AM DEVENIT NISTE ROBI, NISTE SCLAVI!! PANA CAND?!? Lipseste uniunea la noi! Clanul carpaci a pus stapnire recent pe Spitalul de Copii din Timisoara, CUM E POSIBIL ASA CEVA?!? Halal tzara de UNIUNE EUROPEANA, suntem penibili!

  • Moarte romanilor ! Forzzza tiganii ! says:

   Taci drq de roman spurcat ! Scrie in orice ziar ca tu si romanii tai furati la NIVEL INALT , faceti PARADE GAY , CRIME SADICE gen coaforul Perla . Voi romanii faceti ATROCITATI , GENOCID ,aveti clanuri de PEDOFILI gen MISA condus de Bivolaru ! Voi romanii furati la NIVEL INALT , ati distrus o tara de mai mare dragul , averile si steagul ! E foarte normal ce sa intampla cu aceste clanuri din articol , lumea nu mai are ce sa manance , ati furat voi romanii la NIVEL INALT , ati saracit populatia , ati adus poporul la sapa de lemn , fwwtwva in gwwra de romani spurcati !

 147. capone says:

  cel mai tare clan ramane clanul ghenosu.inca nu sunt intrat in acest clan ca sunt doar un golanas dar as vrea

 148. Nicos75 says:

  Referitor la jud.Covasna,nu este chiar asa cum a-ti scris,lucrez pe fenomen iar cel zis ninja misi este roman,roman se numeste Gheorghita Mihai,iar ca l-a muscat pe patronul unei discoteci a fost o neintelegere datorita unei neatentii petrecute in interior,stati linistiti poate acel om de afaceri ar recunoaste cati bani a spart “ninja misi” la el in local si cate fete i-au trecut respectivului,sa fim seriosi!

 149. Moarte romanilor ! Forzzza tiganii ! says:

  Moarte romanilor ! Forzzza tiganii !

 150. NELUTU says:

  Toleranta institutiilor statului au ajutat acesti “baieti” sa formeze “clanuri”,sa “detina zone/cartiere” sa coordoneze “fiecare in felul sau un anumit tip de infractionalitate. Aici discutam de Politie,Procuratura,Justitie,institutii in care lucreaza oamnei care direct sau indirect au legaturi cu “aceste personaje” si nu se poate face curatenie pentru ca au legaturi”pina la varf”.Profilul personajului care ar putea ANIHILA acesti oameni este unul care nu are nmic de pierdut si pentru care libertatea nu inseamna absolut nimic. Ar trebui o cheta facuta, dotat personajul cu munitie de razboi si impuscati toti acesti “cetateni onorabili”. DOAR asa ar putea fi eradicat fenomenul….partial.
  Daca ii bagi la puscarie, ei scapa prin anumite metode……..deci, asa cum sune si proverbul “doar taxele/impozitele si decesul sunt singurele chestiuni SIGURE pe lumea asta”, daca una ar fi pusa in practica ar fi mai putini baieti rai pe la noi.
  Alta solutie viabila?!……nu exista.

 151. jijieeduard says:

  parerea mea este urmatoarea…. pentru a se revendica romania si a fi pe plan mondial trebuie facut urmatorul pas… cum spunea in citatele de mai sus ca politia aresteaza procuratura elibereaza ffffffffffff tipic magarii de adormit copii…la cei arestati cand voi santeti corupti de ei ca sa ne dati de anteles ca justitia isi face treaba? nu asta nu este admisa nincaieri numai in romania salbatica poate face asa ceva ce denumire …auziti ba romanilor interlopi …cine sant astia ////sant niste ciori niste cadavre care au corupt pe toti cei corupti si fac ce doresc ei aceste cadavre trebuie sadispara odata pentru totdeauna dar cum?????????????????/ procuratura nu este buna trebuie scimbata sau cel putin unul sa taie capetele la toate clanurili dandule la fiecare pedeapsa maxima prin adunare asa incat sa ajunga pe la 40 ,50 de ani in puscarie numai asa se va termina cu clanurili din romania ..am copiitre si sant plecat din 90 din romania nu am fost decat de doua ori dar nici ca voi veni deoarece copii mei nu sant pentru aceasta tare care a devenit vestul salbatic si justitia nu face nimic imi pare rau ca romania este o tara frumoasa dar…………………………..

 152. alin says:

  Ce rahat de zile traim , lumea noastra democratica e pe cale sa se prabuseasca , asta a adus democratia , o multitudine de interlopi .
  O lume in care talhari si asa rar prinsi , sunt eliberati de judecatori , iar legea oricum nu ii pedepseste prea aspru . O sa vina o vreme cand nu o sa mai suportam rahatu asta de organizare sociala , numit democrtie .

 153. alin says:

  Ce rahat de zile traim , lumea noastra democratica e pe cale sa se prabuseasca , asta a adus democratia , o multitudine de interlopi .
  O lume in care talhari si asa rar prinsi , sunt eliberati de judecatori , iar legea oricum nu ii pedepseste prea aspru . O sa vina o vreme cand nu o sa mai suportam rahatu asta de organizare sociala , numit democrtie .

 154. piticu spaniolu says:

  Cam tirziu ptr.o rascoala fraierilor.Mucles….si sapatzi mai departe.Fuji si Madaritu sunt HAIDUCI ,nu… interlopi…plantelor………………………………….BISTRITZA.Asta e.

 155. diaconu says:

  eu unul nu voi tolera aceasta asuprire si astept momentul unei colaborari cat de mica pt a initia pedepsirea ciocoilor bugetari mai ales judecatorii. Cea mai practica e bata.

 156. Diicot constanta says:

  In constanta interlopii sunt o ramura de informatori si ciripitori care colaboreaza cu diicot si cu sri de ex Dragos Carbune , Arsen Giolacai, Pitbull, clanul Saceanu ,Sedan Gheorghe Moraru zis Piky ( cel care l-a turnat pe Ion Clamparu) ,Mirel , Doru Aita, toti sunt nasi / fini cu politisti , diicot , parchet , fac infractiuni 50/50 cu politia , dau ponturi diicotului si au 50% din praduiala . Nu stati in jurul lor!!!

 157. Andre says:

  Va dati seama ce smecherii?!? Au femei la treaba in alte tari , copii care cersesc prin alte tari si sclavii care fura tot prin alte tari!!’ Pentru ei!!! De frica, nu din respect!! Iar ciorile ar trebui sa isi vada de stolul lor!!! Atunci cand un om se ridica pe propria piele e smecher!! Nu pe pieile altora!!! Eu daca as fi nevoita… Le-as lua gatu… De smecherii ce sunt!!! Wai shamar!!!

 158. robert says:

  clanul uchiha noul clan

 159. Razvan says:

  Traim intr-un cacat de tara controlata de niste tigani borati ! Politia e un mare 0, mana-n mana cu boratii.

 160. Bogdan says:

  Wow super articolul. Vad ca cei mai multi sunt liberi. Pacat de tara asta. Suntem la mana lor

 161. gigi says:

  judecatorii si militieni astia corupti sunt vinovati!!!!!!!!!! sa aiba parte copii lor de tratamentele la care ii supun balauri astia tiganesti PE ALTI si atunci sa vedem ii mai pun liberi ptr ca nu reprezinta PERICOL SOCIAL !!!!!!!!! SA SE ALEAGA PRAFUL SI DE AIA SI DE AIA !!!!!!!!! MOARTE GREA !!!!!!!!!

 162. dan neamtu says:

  sunteti departe de adevar,ma refer la cei ce ati scris acest articol! ati scris doar ceea ce v-i s-a spus sa scrieti! acesti oameni chiar sunt motivul ptr viata care o ducem noi acum in roamnia? glumiti? sper ptr voi! astia sunt citeva zeci de persoane in toata tara! DAR CIND O SA VAD ARESTARI IN MASA DIN LUMEA POLITICA??? CIND O SA VAD NISTE POLITISTI SI NISTE PROCURORI CU CURAJUL DE A EMITE NISTE MANDATE DE ARESTARE PE NUMELE MULTORA DIN CEI CARE NE CONDUC TARA?? CIND??? vorbiti toata ziua de niste clanuri de mafioti(mafioti?ma faceti sa rad! folositi cuvinte grele ptr niste gunoaie de oameni!) si ceea ce trebuie sa scrie-ti si sa face-ti,nu se intimpla deloc! Retine-ti,Romania nu are Mafie! toti astia pe care ii redactati voi pe aici prin articolul d-voastra,in momentul in care ar veni adevaratii mafioti la noi in tara…………ar disparea! cu totii!!! noi nu avem in gene noastra chestia de afi gangster sau mafiot,noi suntem romani,mergem in mina cu sistemul de la conducere,nimic din ceea ce face acesti indivizi in tara nu este scapat de sub control si cineva din conducerea oraselor respective stie mereu de activitatile lor dar se intelege! sunti cu totii impreuna!!! ma rog,subiectul asta ar merge discutat la nesfarsit!!! INCEPETI SA SCRIETI DE CEVA MAI SERIOS,NU DE NISTE BATJOCURI DE OAMENI CARE FAC NISTE VALURI PRIN ORASELE LOR SI LASA-TI DE SISTEM SA ACOPERE ADEVARATELE CRIME FACUTE DE ADEVARATII CRIMINALI SI VANZATORI AI TARII! GINDITI-VA PUTIN!!! FOLOSOTI-VA CREIERUL SI CITITI PRINTRE RINDURI,MEREU! DAR MEREU!!! sanatate!!!! un roman patriot-

 163. dan neamtu says:

  sunteti departe de adevar,ma refer la cei ce ati scris acest articol! ati scris doar ceea ce v-i s-a spus sa scrieti! acesti oameni chiar sunt motivul ptr viata care o ducem noi acum in roamnia? glumiti? sper ptr voi! astia sunt citeva zeci de persoane in toata tara! DAR CIND O SA VAD ARESTARI IN MASA DIN LUMEA POLITICA??? CIND O SA VAD NISTE POLITISTI SI NISTE PROCURORI CU CURAJUL DE A EMITE NISTE MANDATE DE ARESTARE PE NUMELE MULTORA DIN CEI CARE NE CONDUC TARA?? CIND??? vorbiti toata ziua de niste clanuri de mafioti(mafioti?ma faceti sa rad! folositi cuvinte grele ptr niste gunoaie de oameni!) si ceea ce trebuie sa scrie-ti si sa face-ti,nu se intimpla deloc! Retine-ti,Romania nu are Mafie! toti astia pe care ii redactati voi pe aici prin articolul d-voastra,in momentul in care ar veni adevaratii mafioti la noi in tara…………ar disparea! cu totii!!! noi nu avem in gene noastra chestia de afi gangster sau mafiot,noi suntem romani,mergem in mina cu sistemul de la conducere,nimic din ceea ce face acesti indivizi in tara nu este scapat de sub control si cineva din conducerea oraselor respective stie mereu de activitatile lor dar se intelege! sunti cu totii impreuna!!! ma rog,subiectul asta ar merge discutat la nesfarsit!!! INCEPETI SA SCRIETI DE CEVA MAI SERIOS,NU DE NISTE BATJOCURI DE OAMENI CARE FAC NISTE VALURI PRIN ORASELE LOR SI LASA-TI DE SISTEM SA ACOPERE ADEVARATELE CRIME FACUTE DE ADEVARATII CRIMINALI SI VANZATORI AI TARII! GINDITI-VA PUTIN!!! FOLOSOTI-VA CREIERUL SI CITITI PRINTRE RINDURI,MEREU! DAR MEREU!!! sanatate!!!! un roman patriot-

  • Ghita says:

   Staai rau de tot cu….gramatica! Cand dai bac ul?

  • Ady says:

   Mare dreptate ai , aceste gunoaie prezentati drept ”mafioti” sunt defapt niste slugi ale politicienilor si tot ce tine de primarii ,conducerea din politie , procurori si toata caracatita din justitie – acolo e adevarata mafie protejata prin imunitate cum e in cazul politicienilor care sunt peste orice lege – acolo trebuie pusa bomba intre acele jiganii care ne conduc tara

 164. Jetx says:

  Ma si voi vorbiti de interlopi si de magnati si de traficanti..:))) Pai voi sunteti decat niste paparati:)))))))))))))) asa muriti si asa veti murit..ravnind…la interlopi adv….pai de ce te mai numesti interlop ..nu ca sa fii in libertate..ba nebunilor:)))va pup…si inca ceva…dujmanu daca ar avea minte nar mai fi dujman !!:))

 165. Victor says:

  Domnule Redactor,

  Despre ce “Garda Secuiasca” vorbiti dumneavoastra acolo?

 166. cretzu says:

  spuma de la severin :)))))

 167. Fane spoitoru says:

  Vertical News. Sunteti niste soareci de mitici. Scrieti numai prostii neverificate sa umpleti pagina.

 168. Cris says:

  Toti mortii de foame devin interlopi. Cand dai de greu bagi picioarele in restu’ lumii si faci ce te taie capu. ASTA E.

 169. POP GABRIEL says:

  Scuze !!!!! , dar Teleormanul este coordonat de interlopul , LIVIU DRAGNEA , . si interlopul IOAN NICOLAE . este suficiet tinind cont de topul celor mai sarace judete , Teleormanul este detinatoru locului 1 , ….

 170. Mondialu Florinel says:

  Mai sunt multi care au multi bani insa Politia a reusit sa ii gaseasca fiindca ei stau in umbra si acolo in nulitatea lor sunt smecheri gen:Toni Camtaru, Tibi tiganu -tg mures..etc..cunosti multi care nu au fost scriso acolo si stiu 100% ca au stat laasa cu fane Capatana si Fratii cataru.

 171. Manistul says:

  PETRE TUTEA a spus:
  “Acesta e poporul meu… Mare dobitoc am fost sa lupt, sa ma sacrific, sa fac puscarie pentru El… Dar, daca toate acestea nu le-as fi facut, mare Las as fi fost !”

  Ce sa stie indienii nostri cine-i Tutea !? Nici n-ar sti cum se citeste !
  Limbajul spurcat, deformat… accentul, tinuta, comportamentul…, toate acestea provoaca scarba si greatza…
  Iar ceea ce este mai rau – este lipsa Sperantei de a fi mai bine…! …
  Atentie, “manelismul ucide” Evitati-l !
  Neamul prost, tot neam prost ramane!
  Q.e.d.

 172. anonim says:

  Va hraniti doar din vorbe cred ca dacA vas vedea fata in fata sunteti vai mama voastra si va hraniti cu barfe (gura lumii nu o astupi niciodata) va intereseaza de altii voi corectilor . In tara asta nu se poate traii corect si voi faceti ilegalitati chiar multe dar nu cunoasteti legea sa constientizati

 173. smecher de mic says:

  sa mi bag p in rasa lor de smecheri astia care iau copiii din casele altora.
  pai ce smecheri sunt ma ratatii astia?
  degeaba au bani daca nu ai si fericire in casa
  de ce sa le repeasca copiii cum a fost cazul la Galati
  pisamas pe toti sclavii aia din galati

 174. sam says:

  Ce frumos ,ca ave. cu ce ne lauda in EUROPA, avem harta
  Interlopilor detailata, Ca harta drumurilor au furato CEI DIN
  GUVERN.(bravo lor) ASTA DA TARA

 175. Eugen says:

  Arestati, tinuti in locuri secrete si permanent in intuneric…judecati in procese lungi si daca nu este sigur ca pot fi condamnati la minim 20 ani inchisoare, prelungit cat mai mult procesele, si distrusi incet incet prin diferite metode, ca pana cand iasa afara sa fie epave de oameni, sau sa nu mai apuce sa iasa afara din cauza ca s-au curatat din motive neclarificate…

 176. un om ce a stat in banca lui says:

  copil find la scoala eram privit cu frica de colegi deoarece am invins in toate confruntarile cu colegi mai departe acelas lucru si inscoala profesionala simtind ca ceva nu este in regula m-am apucat de fotbal unde trebuia sa imi consum energia se pare ca am avut talent jucand la pitici juniorii si tineretul lui steaua.Mai tarziu cand m-am insurat am aflat mai multe ca puteam sa devin interlop dar eu niciodata nu am fost de acord cu asta totusi aveam suflet lucru ce lipseste cu desavarsire la interlopi

 177. Laura Filip says:

  Foarte la obiect si util articolul dumneavoastra, mai asteptam si altele la fel de utile

 178. Elsa says:

  “La inceput a fost cuvantul”… si in lumea noastra dominata de interlopi, nu conteaza sub ce profesie activeaza sub acoperire, la inceput a fost sabotarea intreprindelor romanesti de catre fabricantii europeni incepand cu 1990. Parintii acestor oameni au fost niste depresivi alcoholizati , bolnavi de tabagism cronic, reomatism, tbc hepatite. Multa paine/ gluten = schizofrenie. Rezultatul? Disperare dupa bani, comori case kich, datu mare in ori ce fac, haos. Pentru? Grije mare domnilor cu barda/funia, daca aveti copi, va venii vremea ca peste 20-30 de ani cineva sa descopere ca tatal celui pe care il are pe masa de operatie fost jefuit, batut, denigrat, umilit pe tatal/mama lui …

 179. Elsa says:

  “La inceput a fost cuvantul”… si in lumea noastra dominata de interlopi, nu conteaza sub ce profesie activeaza sub acoperire, la inceput a fost sabotarea intreprindelor romanesti de catre fabricantii europeni incepand cu 1990. Parintii acestor oameni au fost niste depresivi alcoholizati , bolnavi de tabagism cronic, reomatism, tbc hepatite. Multa paine/ gluten = schizofrenie. Rezultatul? Disperare dupa bani, comori case kich, datu mare in ori ce fac, haos. Pentru? Grije mare domnilor cu barda/funia, daca aveti copii, peste 20-30 de ani s-ar putea ca cineva sa descopere ca tatal celui pe care il are pe masa de operatie a jefuit, batut, denigrat, umilit pe tatal/mama/ fratele sau sora lui, cand el era prea mic sa se poata razbuna…

 180. Adrian says:

  Odeh Rami zis RMY este seful șmecherilor din București si Ilfov ii domina si ii are la degetul mic deoarece este si șeful arabilor din România cei mai temuți afaceriști si smardoi .restu e tiganeala ieftină nicu gheara e mâna lui dreapta si sile cămătaru cea stânga ,e milionar de top Rami,,si șmecherul șmecherilor .

 181. irinel says:

  sef al clanului sportivilor an ilfov si giurgiu si an capitala a luoat conducerea,, Buzetika & acesta find si nepotul lordului lumi interlope ion anghel zis coco, acesta an anul 2014 a atacat membri clanului camatari an sediul dicoot , Buzetika find un interlop foarte violent , fiind un sportiv anrait facand sport de la 13ani,box,lupte, initiat an lumea interlopa de ion anghel zis coco, din acesta a iesit o masina de lupta fara scrupule, recend anrudit si cu interlopul mircea nebunul acesta fiindui cumnat avand un copil Cu soraa acestuia . Un mare talhar si bataus ‘ controleaza toate activitatile infractionale din sectoru 4 si ilfov

 182. irinel says:

  acest interlop Buzetika, dupa moartea unchiului sau ion Anghel zis coco a preluoat toate afacerile acestuia de ,camatarie,santajuri,taxe de protectie, sia marit zonele ce le controla si an capitala acesta find si un foarte bun prieten cu un cap al grupari sportivilor Mircea nebunu facand o antelegere cu mircea nebun au unit brigazile si au devastat tot an calea lor acestia au intrat si an casa peste clanul lui metin si iau gonit din sectorul 4, acest Buzetika este un nenorocit a intrat peste lume an case si le luoa bani cu japca si ai batea. Este cunoscut si ca traficant de carne vie ,organizeza trafic de droguri an tara si an europa , domnilor politisti uitativa bine la cazierul acestuia

 183. nu conteaza says:

  am citit materialul.asteptam sa vad INTERLOPII tarii…si cand colo numai GAINARI cu lanturi groase de aur si mancatori de semintze.fac-ti va rog un material cu adevaratii INTERLOPI…cu sefii de clanuri,cu numele complete ale judecatorilor corupti,cu numele complete ale MILITZIENILOR (ex.ala de la guirgiu care plangea dupa BUTOANE :)) )…abia atunci puteti spune ca aveti o lista a lumii interlope,nu acum cand ati mentzionaat cateva nume de ciori mai instarite

 184. rebecka says:

  O tara de CACAT este putin spus………… si voi astia care nu suportati “tiganii borati” ca noi suntem cei care “conducem tara”mai intai dati-va seama ca parlamentarii si judecatorii, politia “romana,, etc.sunt ROMANI ei sunt cei care ne-au facut tara de ras si nu stiu sa isi faca treaba. EI SUNT CEI CARE NE VAND SI NU STIU CUM SA NE MAI IA DIN SALARIILE NOASTRE LA FEL DE CACAT !!! AVEM SA AJUNGEM SA FIM SCLAVII POLITICIENILOR samd.rasistilor chiar daca suntem tigani unde mama draqului ne-am nascut nu in ROMANIA? DECI SUNTEM ROMANI SI NOI LA FEL CA VOI TOTI CEILALTI. DE AIA SE INTAMPLA FEL SI FEL DE LUCRURI ORIBILE SI NE RUSINAM CU TARA NOASTRA DE ATATA URA SI RASISM PE CARE IL AVEM FATA UNUL DE CELALAT…. TREZIREA LA REALITATE SI INCERCATI SA FITI MAI BUNI LASATI URA,INVIDIA,RASISMUL CA NU VETI AJUNGE NICAIERI PUNE-TI-VA MINTEA MAI MULT LA CONTRIBUTIE. AR FI TREBUIT SA NE UNIM ASA NU SA-R MAI INTAMPLA CEEA CE SE INTAMPLA ACUM

 185. rebecka says:

  Dar de… toti ne vindem la colt de strada pentru niste harti. De ce?? Pentru ca cei de sus nu stiu cum sa ne mai fure pe noi astia saracii.. si ne mai plangem ca “interlopilor” le-au dat drumul… pentru ca aia se prezinta cu teancul de banii si asa isi fac cei de sus veniturile mai mari pufff. O tara de nimic se vand intre ei ptr niste hartii blestemate. Fiecare isi are sfarsitul o data si o data

 186. IBRAHIM SARYOGLU says:

  De fapt cea mai periculoasa banda mafiota si interlopa din Romania este filiala PKK(kurzii) din Romania care fac trafic de heroina in toata Europa si o buna cantitate se vinde in Romania.Este de fapt cea mai puternica si bogata grupare internationala capturile de la ei ffind de sute de kilograme de heroina asta insemnand milioane bune de euro intr-un singur transport.Tot ei fac si trafic de arme.

 187. IBRAHIM SARYOGLU says:

  O alta metoda prin care obtin bani cei de la PKK(mafia kurda) este taxa de protectie pe care trebuie sa o plateasca oamenii de afaceri turci.

 188. Glock says:

  Destul de buna lista dar cam inexacta.De ex. judetul Harghita.”Numai scandaluri”,nu este adevarat.Va spun eu adevarul,fiind din zona.Mafia din HR e o organizatie bine pusa la punct ce a crescut odata cu udmr.Politicienii corupti au folosit baietii ”grei” pt diferite ”joburi” murdare,indeosebi pt a baga frica in diferiti oameni de afaceri,din politica sau presa,care nu erau pe placul mafiotilor Verestoy & Co.Capul mafiei sunt acesti politicieni in functii de conducere,plus sefii IJP Harghita,toti uniti sub acelasi stindard sumbru,si anume: fosti securisti.Toti.Nu le pasa de conationalii lor,falsele ”probleme” de genul steag secuiesc etc sunt inventate si puse pe tava publicului larg si prost pt a-i orbi si a-i exploata politic.
  Cu timpul acesti indivizi au pus mana pe bani,imobiliare,afaceri crescand financiar.Acum traiesc din camatarie,trafic de droguri,trafic de carne vie,trafic de tigari si masini furate,toate astea cu complicitatea IJP HR, SRI HR si udmr,adica sprijinul politic.As putea enumera numele tuturor,dar tot degeaba.Colac peste pupaza,autoritatile romane se uita la dezastrul din Harghita si rad de noi si nu fac nimic pt ca noi sunntem doar cetateni de mana a doua,adica secui.Ce ramane de facut…?Lupta cu morile de vant sau emigrarea…

 189. Glock says:

  Poate ar trebui sa amintesc si de Mircea Dusa,care impreuna cu bunul sau prieten,securistul Moldovan,seful IJP Harghita,au furat 400000 de hectare de padure din Toplita.Cu acei bani si-a cumparat Dusa functia de ministru.Cam asa sta treaba.Unde-i SRI,DIICOT,DNA…?Se pare ca nu se obosesc sa faca dreptate in HR pt ca suntem doar niste maghiari,desi platim aceleasi taxe ca toti ceilalti,si mancam aceeasi paine cu gust amar.

 190. TG JIU says:

  Referitor la Gorj . Tg Jiu …nu a existat nici o data vreo grupare a lu Chiriac . Neamu tot al lu Chiriac sunt hoti de telefoane la concerte ,nimic in plus . Gelu Livezeanu a fost si va ramane un nume mare ,pacat ca fiusu’ nu poate sa ii calce pe urame. Pe langa el mai sunt multi care nu se arata prea mult si o gramada de pustani frustrati de bani ,muschi si putere care nu o sa faca nimic in viatam…poate puscarie

 191. Socrate says:

  Afaceri ale Mafiei din Italia cu salubrizarea din România si nu, numai. Petricu Cristian Alexe, LOCOTENENTUL MAFIEI ? Oameni aparent cinstiti au realizat in cativa ani averi colosale (fortune colossali) . Kg de aur si 10 case angajat la stat ? Paiele-s tot paie si magarii tot magari.Obiceiuri vechi si proaste nu tin cont de ratiune.

 192. Constanta says:

  Știi tu ceva dar nu ai scris nici măcar despre 10% din interlopii Constanței

 193. uu says:

  Machidonii sunt nenorocire.

 194. zador says:

  ceea ce nu stiti sau poate stiti interlopii sint mina in mina cu politicienii corupti de unde credeti ca au o anumita libertate si totul se cumpara pe bani murdari si se fac diferite jocuri de putere pt ca legislatia lasa de dorit iar in constiututie sint vulnabiritati pt anumite persoane si lasa loc de interpretari in loc sa fie o lege aspra ca pe vremea lui Tepes.

 195. anonim says:

  Autorul articolului a uitat sa adauge Borsa, Maramures, un oras dominat pe toate planurile de tigani si ‘gunoaie’ (romani si alti tigani) aduse de tigani in oras.

 196. anonim says:

  Nicu grasu interlop un analfabet real analfabet mare blat cu politia m.a.i. , parchet curtea de apel , politia capitala , antiicoruptia

 197. Locul acestor interlopi este la puscarie.

Adaugă comentariul tău:

Mesaj:

Promovează dreptatea!