Facebook, o cale mai uşoară către sex

Aproximativ patru din cinci femei şi trei din cinci bărbaţi consideră că folosirea reţelelor de socializare precum Facebook sau Twitter, a sms-ului sau a messengerului determină cuplurile nou formate să ajungă mai devreme la relaţii intime, arată un studiu recent.

Cu toate acestea, doar 38% dintre femei spun că s-au culcat cu partenerul încă de la primele întâlniri doar pentru că relaţia lor intimă debutase deja pe Internet.

Aceeaşi cercetare mai arată că smart phone-urile şi laptopurile sunt jucăriile de ultimă generaţie care duc la … dormitor. 80% dintre femeile şi 58% dintre bărbaţii care le folosesc sunt de părere că aceste ”instrumente” de socializare facilitează accesul la sex. În acest sens, sms-ul este numărul unu, mai ales în rândul femeilor, pentru că permite iubiţilor să păstreze legătura în permanenţă.

Fericirea e pe net

Studiul mai arată că 70% dintre femei şi 63% dintre bărbaţi continuă să folosească Google sau alte instrumente online pentru a identifica potenţialii parteneri. Nici Facebook nu se lasă mai prejos, astfel că aproape jumătate dintre utilizatorii celebrului site de socializare au lansat sau au primit o ofertă de întâlnire romantică prin mesajele sau chat-ul Facebook. Dacă aceasta a fost acceptată sau nu se vede imediat din schimbarea profilului la secţiunea ”Stare civilă”, unde apare menţionat, chiar după prima întâlnire: ”Într-o relaţie cu…”

Cu inima frântă, dar prieteni

Dar Facebook-ul rămâne primul şi la capitolul ”Cum ne despărţim”, 43% dintre femeile şi 27% dintre bărbaţii prezenţi la cercetare mărturisind că le este mult mai comod să dea papucii printr-un mesaj privat pe Facebook decât faţă în faţă. Cu toate acestea, aproape toţi cei cărorara reţeaua de socializare le-a frânt inima nu au ales să îi scoată pe ”foşti” din lista de prieteni, ci chiar le vizitează cu regularitate profilul.

O cercetare realizată de FaceBrands.ro arată că în România sunt 9.600.000 utilizatori de Facebook, dintre care aproape jumătate (9.266.300) şi-au completat la profil şi oraşul de provenienţă. Astfel, cei mai mulţi facebook-işti sunt din Bucureşti, (1.760.660 ), urmaţi de cei din  Cluj-Napoca și Timişoara ( 290.000),  Constanţa 202.990 ) Craiova(200.810)  şi Braşov (180.090).

Nadina Dobrogeanu

7 Comentarii la “Facebook, o cale mai uşoară către sex”

 1. lolita says:

  Daaa, daa ce mishto, hai s ne facem prieteni pe FB si apoi sa ne combinam si sa ardem etape, ca deh, ne stim deja, doar am comunicat online, niaba stie ce persoane om fi in realitate si ce pitici pe creier avem.

 2. daniela says:

  Da, am intalnit un caz cand el agata pe fb de pe PC-ul de la servici, si spunea nevestii ca are mult de munca. Pana a fost descoperit de sef si a fost dat afara. Atunci sotia a telefonat sa vada de ce se reduc posturile si a aflat ispreva sotului. A ramas si fara nevasta.

 3. aurelian says:

  eu nu distrug corola de minuni a lumii, n-am nimic cu ea, ha ha ha ha ha

 4. brasoveanca says:

  Slabutz Brasovul, slabutz! 🙁

 5. Carla says:

  ha-ha-ha! Ati reusit si voi sa va faceti cont pe facebook.com si v-ati prins ce informatii personale va sunt solicitate? Sau ati vazut “The social network”?

 6. Nickmann says:

  Degeaba, contactul direct dintre persoane e mult mai bun si mai benefic. Chestia asta cu retelele de socializare sunt limitate si produc doar un strat de fum intre persoane. Bine, am auzit si cunosc cazuri concrete care au ramas intr-o relatie dupa ce s-au intalnit pe viu, dupa o comunicare indelungata pe net. Dar tot nu e ok. O persoana o cunosti cu adevart dupa cateva intalniri directe, iar pana la pat, ar fi bine ca drumul sa nu fie un pic mai lung. Acum, depinde si cat de platonica va fi relatia.

 7. dobrin h says:

  Se racoleaza victime pe internet. e mai simplu asa, iti face capul mare pe facebook si maine poimaine ajungi la stirile de la ora 5.

Adaugă comentariul tău:

Mesaj:

Promovează dreptatea!