Cum se transformă mâncarea din supermarket în bombe alimentare!

Majoritatea hypermarketurilor şi supermarketurilor sunt dispuse să facă orice pentru a-şi minimaliza pierderile, cu toate că pun în pericol sănătatea clienţilor în mod voit. Pentru a scăpa de marfa ieşită din termenul de garanţie, angajaţii hypermarketurilor apelează la tot felul de practici comericale total incorecte şi periculoase.

Preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Consumatorului (ANPC), Constantin Cerbulescu, a dispus la începutul acestei săptămâni efectuarea unor noi controale la supermarketurile din Bucureşti. Neregulile găsite de inspectorii ANPC confirmă sesizările din ce în ce mai numeroase ale clienţilor care se plâng de mâncarea stricată de pe rafturile marilor magazinelor.

Iată care sunt principalele nereguli:

 • legumele și fructele la caserole sau lădițe au dedesubt marfă proastă, stricată și cotoare.
 • etichetele nu respectă regulile (nu sunt trecute aditivii și E-urile)
 • carnea alterată se transformă în carne tocată sau ”afumături”
 • mezelurile alterate sunt folosite la produse finite, mâncare gătită sau pizza
 • carnea din caserole, în special cea de porc, este injectată cu apă și aditivi spre a-i spori greutatea
 • laptele nevândut și, cel mai probabil, ieșit din perioada de garanție, se retrimite la producător care îl repune în circulație sub altă formă: iaurt, smântână, brânză.

Din cele 10 unităţi verificate în Bucureşti, inspectorii au găsit astfel de nereguli la opt astfel de magazine. Autorităţile au aplicat un număr total de 10 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 67.000 lei, iar sancţiunile au ajuns chiar la retragerea de la comercializare a anumitor produse.

5 Comentarii la “Cum se transformă mâncarea din supermarket în bombe alimentare!”

 1. stiu says:

  Am lucrat la Orhidea, acolo daca un salam mai avea o zi sau doua se baga in pizza, din pestele mai vechi se fac fileuri sa nu se vada capul sau se face medalion de peste, sfatul meu nu mancati de la gastronomie si aveti grija la peste

 2. eugen says:

  Luati de la producatori direct

 3. corect says:

  Am prieteni care au lucrat la Selgros ,Kaufland ,ce au povestit oamenii aceia te apuca greata .Carne nevanduta trecuta de termenul de garantie de 2-4 zile este tocata ,facuta mici ,carnati ,se adauga tot felul de condimente sa se piarda gustul de stricat ,ambalata si vanduta !! Micii care se vand afara la Kaufland au un gust dubios ,te arde pe stomac !! ORE ACESTE SUPERMARCHETURI ,INDIFERENT CARE SUN ELE AR FACE ASA CEVA IN TARILE DE ORIGINE DE UNDE PROVIN ??? Dati domnilor dela ANPC amenzi de ordinul zecilor sau sutelor de mii de euro ,inchideti magazinele 24-48 de ore si la urmatoarea abatere ridicati-le autorizatia de functionare !! Nu aveti sange in instalatie ?? numai asa se poate face curatenie in acesti profitori !!!

 4. katty says:

  Peste tot se face asa , prajiturile vechi. mucegaite se returneaza patiseriilor , care fac salam de biscuiti si il vind linistite.Bucataresele de la Real nu au nici o calificare, sunt in stare sa amestece orice porcarii in mincarea gatita. Piinea veche se face pesmet,pesmetul se amesteca in diferite produse, nimic nu se arunca. Controalele sunt anuntate….asa ca nu gasesc nimic in neregula.

 5. nerva says:

  locuiesc in Franta, si pot afirma ca : in Franta in supermarketuri este aceeasi practica !!!! Noroc cu jurnalistii sub acoperire. Aici controalele sunt anuntate, deci, ca si in Ro, la un control totul este Clean. Deci : Cora, Carrefour, Auchan = made in France (eu nu mai calc in ele), ma aprovizionez in magazinele mici sau la producatori. Vreti sa sustineti economia locala, mergeti la fabricute, la micii producatori, la magazinele Bio

Adaugă comentariul tău:

Mesaj:

Promovează dreptatea!