Ciupercile vin la pachet cu un mare potențial anti-aging

ciuperci

Nu numai că sunt delicioase, acum s-a descoperit că ciupercile conțin doi antioxidanți cu potențial anti-aging într-o cantitatate remarcabil de mare.

Ciupercile nu prea au beneficiat de tratament de superstar în departamantul trendy de alimente minune. În timp ce șofranul și afinele primesc toată dragostea, ciupercile au așteptat cu răbdare în apropiere, cunoscute ca fiinde delicioase, dar adesea considerate neinteresante din punct de vedere nutrițional.

Dar acum ar putea fi timpul lor să strălucească; cercetătorii de la Penn State au descoperit că ciupercile conțin cantități neobișnuit de mari a doi antioxidanți, pe care unii experți cred că ar putea ajuta la lupta împotriva îmbătrânirii și pentru a stimula sănătatea.

Echipa de oameni de știință a descoperit că ciupercile conțin niveluri ridicate de ergothioneină și glutation, ambii antioxidanți importanți, explica Robert Beelman, profesor emerit de știință alimentară și director al Centrului Penn State pentru produse fitosanitare și produse din ciuperci pentru sănătate.

„Există o teorie – teoria radicalilor liberi ai îmbătrânirii – ce a fost în discuții de mult timp, care spune că atunci când ne-a oxidat mâncarea pentru a produce energie, există un număr de radicali liberi care sunt produși și care sunt produse secundare ale acelei acțiuni și multe dintre acestea sunt destul de toxice „, spune Beelman. „Corpul are mecanisme pentru a controla cele mai multe dintre ele, inclusiv ergothioneina și glutation, dar în cele din urmă suficiente pentru a provoca daune, care a fost asociat cu multe dintre bolile de îmbătrânire, cum ar fi cancerul, boala coronariană și Alzheimer.

Citește mai departe aici.

Adaugă comentariul tău:

Mesaj:

Promovează dreptatea!