Ce nu s-a spus în cazul Hexi Pharma

spital_hexi_pharma

Izbucnită ca din neant, în linie paralelă cu campania electorală pentru alegerile locale, nebunia creată de descoperirea că infecțiile nosocomiale au fost cauzate și de compania Hexi Pharma, societate ce a aparținut românului Dan Condrea, a acaparat atenția opiniei publice. Societatea ar fi produs și distribuit spitalelor din întrega Românie, având monopol, dezifectanți diluați, ca apa de ploaie, substanțele neeliminând bacteriile și virusurile, dimpotrivă. Astfel, întreaga țară a aflat că mii, poate zeci de mii de români care s-au internat cu boli vindecabile au sfârșit pe patul de spital de infecții provocate de precara igienă din unitatea sanitară.Vinovatul, compania Hexi Pharma, a fost găsit ”la timp” și înfierat ca la carte de o echipă formată exclusiv din jurnaliști sportivi.

În acest mesaj dorim să spunem și că în acest caz nu au fost spuse toate lucrurile pe care însă mulți dintre noi le (re)cunoaștem. Unul dintre aspectele ascunse este legat de faptul că diluarea dezinfectanților se face, probabil cel mai mult, în spitale. Mulți manageri, pentru a scădea costurile, pot sugera ca anumiți dezinfectanți să fie diluați. Apoi, infirmierele, asistentele și alți angajați ai spitalelor pot lua acasă (pentru vecini, rude, prieteni), substanțe care ”curăță și dezinfectează mai bine ca orice”. Și atunci, ca să maschezi furtul, ori poate ca să faci economie, apare diluția.
De asemenea, pentru că asta-i România, trebuie cercetată și varianta că diluarea dezinfectanților ar fi putut fi ”opera” chiar și a unor angajați ai Hexi Pharma, fără știrea liderilor, doar că lucrează undeva și că trebuie să profite, să ”ia ceva” și pentru acasă.
Și multe asemenea motive ar putea fi incluse în aria de cercetare a acestui caz. Și, de asemenea, nu s-a mai amintit elementul principal: sănătatea românească e pe patul de spital!
Asta pentru că România este coruptă și, da, în România se fură pe rupte!
De asemenea, nu s-a mai spus că activitatea Hexi Pharma, companie ce deținea un monopol în producerea și distribuirea de dezinfectanți pentru spitalele României, era supravegheată atent de instituții specifice. Niciun român, nicio afacere care rulează anual zeci de milioane de euro și mai ales când face profit de pe urma contractelor cu statul, nu scapă de supravegherea instituțiilor specializate. Este exclus ca Dan Condrea să fi fost singurul profitor al banilor proveniți dintr-o asemenea afacere. Cu siguranță, cel care a fost împins să-și curme viața, a avut sprijin și putere până în momentul în care o publicație de sport dezvăluia cumplitele detalii penale. Adie zvonul că o mare parte din bani (poate cea mai mare) mergea către finanțarea unui partid. Și a unor oameni politici și cu funcții mari în stat. Credem acest fapt, dar, din păcate, dovezile în acest sens au fost, cel mai probabil, îngropate ieri, la Reînvierea, împreună cu cel care a fost Dan Condrea.

Anchetat de procurori şi blamat de cei mai mulți români (dintr-o stare indusă de mass-media), patronul Hexi Pharma şi-a găsit sfârşitul duminică seara pe marginea unei şosele dintre Buftea şi Corbeanca, decesul său provocând un val de speculaţii care încă mai aşteaptă să fie infirmate de concluziile unei anchete oficiale. Sperăm ca finalul acestui scandal să includă și răspunsuri/poziții legate de toate aspectele, inclusive cele prezentate mai sus.

Adaugă comentariul tău:

Mesaj:

Promovează dreptatea!