Ce echipă alcătuită din români a devenit campioană în Belgia

Din diverse motive, fotbaliștii români s-au integrat destul de greu în campionatele din străinătate. Cu toate acestea, am avut conaționali care au luat titlul cu echipele lor în campionate puternice. Însă, un grup alcătuit preponderent din români care va avea un campionat puțin probabil să se înregistreze.

FC Amicii Bruxelles, echipă formată din majoritatea jucătorilor români, care activează în Liga Provincială a Belgiei, a obținut recent titlul în P4. FC Amicii sunt și un “satelit” ce joacă în Divizia de amatori.

De altfel, conaționalii noștri au cucerit campionatul și Cupa în ediția 2015/2016, iar în sezonul trecut au luat din nou Cupa și au ocupat locul al doilea în amatori de campionat.

Ei evoluează pe stadionul stadionului Heysel 3 de lângă Atomium și au început demersurile pentru a juca pe arena Heymbosch din Bruxelles, grație Primăriei din Jette.

Gruparea FC Amicii este condusă de Doru Costea care este atât președinte, cât și antrenor, el fiind ajutat de Paul Aiftincăi, secretar general.

 

La FC Amicii domnește o stare specială de spirit, unde, lângă atmosfera de familie din echipă, găsești și pasiune, jubileu jocului sau determinare, ingrediente care au cam cam dispărut din Liga I din România. Dacă la acestea se adaugă dorul de țară, care se ostoiește prin practicarea sportului regelui, atunci spectacolul este asigurat.

Starea de sărbătorire a fost transmisă și în tribună, la partidele FC Amicii, asistând la o serie de spectatori români, printre care femei și copii. Astfel, sa realizat una din visurile lui Doru Costea, aceea de a avea un echipă de fotbal și de a lua tiltul în străinătate. Și el spune că nu se va opri aici.

Adaugă comentariul tău:

Mesaj:

Promovează dreptatea!