Care este cel mai prost primar din București

Strada Grigore Voda din BucurestiPână la referendumul care va decide viitorul bucureștenilor a mai rămas fix o lună. Din nefericire, noua lege a Capitalei nu prevesteşte deloc vremuri mai bune, că locuitorii celui mai mare oraș din România vor avea ocazia să trăiască într-o capitală cu adevărat europeană. Dimpotrivă! Din cauza zbaterilor politice şi al diverselor anturaje şi grupuri de interese există suficiente șanse ca Bucureștiul să rămână un oraș urât, necivilizat și cu zone care se trăiește ca în Evul Mediu. Și poate că nu ar fi doar legea de vină, numai că aceasta este aplicată de oameni care promit mult și fac extrem de puțin.

VerticalNews continuă să arate care sunt principalele “bube” ale celor care iau decizii în București, invitându-vă să participați la un sondaj în urma căruia să identificăm care este cel mai neperformant (prost) primar din Capitală.

SECTORUL 1 – “Puşculiţa PNL”

Andrei Chiliman este Primarul Sectorului 1 din BucurestiAndrei Chiliman (PNL) are probleme cu retrocedările și cu ambițiile pe care și le-a făcut cu proprietarii de terase. Niciodată nu și-a dus munca până la capat, lăsând impresia că este ușor de păcălit și manipulat.  Pentru că este considerat un băiat de casă, trebuie să se facă luntre şi punte pentru a aduce bani la partid. A intrat în gura lumii şi din cauza unor grădiniţe scumpe, cu dedicaţie, apărute prin curţile unor case dărăpănate cumpărate de primaria Sectorului 1 cu milioane de euro!

SECTORUL 2 – Piaţa Obor, sufocată de ţigani şi contrabandişti

Neculai Ontanu este Primarul sectorului 2 din BucurestiNeculai Onțanu (UNPR) a trecut fără scrupule din barca PSD în cea a UNPR și a promis că face din Obor, cea mai mare piață a României, un centru comercial demn de Țările de Jos. N-a făcut mai nimic din ce-a promis, piața Obor rămânând la cheremul țiganilor care vând țigări de contrabandă, mărfuri contrafăcute,  iar legumele și fructele nu sunt de la producători autohtoni, ci venite cu tirul din alte țări de soare pline. În plus, e suspectat că şi-ar fi părăsit soţia (după aproape 30 de ani de căsnicie) şi s-ar fi “combinat” cu “doamna Georgescu”, şefa Departamentului Comunicare.

SECTORUL 3 – Cum se trăieşte din amintiri

Liviu Negoiță (PDL). După un start fulminant în mandatul precedent, cel în care întreaga floare a PDL-ului își pusese speranța că l-ar putea înlocui pe Emil Boc sau chiar pe Traian Băsescu, a ajuns o umbră. Sectorul 3 trăiește acum din amintirile din urmă cu trei-patru ani, când parcurile deveneau frumoase, locurile de parcare erau suficiente și bine stabilite, iar curățenia – demnă de o capitală europeană. “Nababul” Liviu Negoiţă este acum, spun gurile rele, la cheremul total al Elenei Udrea, dar şi că are relaţii cu doamna Mihaela Gruia, fosta soţie a avocatului milionar Doru Boştină.

SECTORUL 4 – În Berceni e vopsit gardul, Piedone-i leopardul

Cristian Popescu-Piedone, primarul Sectorului 4 din BucurestiCristian Popescu – Piedone (USL).  S-a mișcat mai mult ca alţii dinaintea lui (amintiţi-vă de Inimăroiu!), a făcut tărăboi în jurul impozantei sale staturi, dar în Sectorul 4 sunt multe zone de locuit care aduc a Evul Mediu. Populist și oportunist, edilul Piedone are pe conștiință zonele dinspre periferia sectorului și a Bucureștiului, sloganul său fiind ”afară-i vopsit gardul, înăuntru-i leopardul”.
Despre Piedone, care în ultima perioadă a slăbit 50 de kilograme, se spune că ar fi candidatul ce va fi susţinut de Uniunea Social Liberală pentru postul de primar general al Capitalei.

SECTOTUL 5 – RFG-ul e greu de civilizat

Marian Vanghelie, primarul Sectorului 5 din BucurestiPe Marian Vanghelie (USL) îl caracterizează, în afară de lexicul limitat și agramat, viața din RFG (Rahova-Ferentari-Găzarului). Stăpânul ghetourilor are însă şi circumstanțe pentru că bucureștenii din acele zone, unde gunoaiele se aruncă direct pe fereastră, sunt greu de civilizat și de stăpânit. Vanghelie rămâne pentru PSD un bun contribuabil. Nu susţinem varianta ca parte din banii care se colectează de la bucureştenii cu stare (în speţă cei din Sectorul 1) să acopere gunoiul şi neputinţa care zac în Sectorul 5.

SECTORUL 6 – Că tot nu face nimic, Poteraş a luat-o pe urmele lui Ştefan Cel Mare şi Sfânt

Cristian Poteras, primarul Sectorului 6 din BucurestiCristian Poteraș (PDL).  Dacă este să facem o radiografie a schimbărilor mai mult sau mai puțin vizibile petrecute în sectoarele Capitalei în ultimii ani, Sectorul 6 este ultimul. Aici, spațiile verzi au fost reabilitate cu zgârcenie, locurile de parcare au devenit mai rare decât peștii din Lacul Moghioroș, iar salubritatea face cu greu față afluenței de venetici. Cel care nu se sfiește să-și arate mușchii în fața cetățenilor, ca un fost mare luptător și boxer, a dovedit în ultimii doi ani o inedită înclinare către cele sfinte, călcând apăsat pe urmele lui Ștefan cel Mare. În ultimii ani, terenuri mai mari sau mai mici dintre blocuri, au fost donate spre ridicarea unor lăcașuri de cult. În Drumul Taberei, Crângași, Militari, Răzoare, biserici noi se ridică mândre spre cer. Aparent fără vreo legătură directă cu cele sfinte, în Sectorul administrat de Poteraş s-au înmulţit, nepermis de mult, maidanezii.

PRIMĂRIA CAPITALEI – Greu la deal cu boii mici

Sorin Oprescu, primarul general al BucurestiuluiSorin Oprescu (independent). Se spune că  a făcut lucruri bune, profitând de faptul că în mandatul său va tăia panglica unor proiecte mult așteptate de ”capitaliști”: Pasajul Basarab, Stadionul Național, stațiile de metrou Pajura-Bazilescu etc. Rămâne însă restant la capitolul ”dead line”. O faptă bună care i se poate atribui: refacerea integrală a infrastructurii tangente Pieței Aviatorilor. Rămâne și cu bila albă, câștigată astă iarnă, când bucureștenii au putut circula pe marile bulevarde imediat după prima ninsoare.  Primarul chirurg adună bile negre în ceea ce privește înțelegerile cu gunoierii, drumarii, ADP-iștii. De asemenea, ca și Chiliman, Sorin Oprescu pare că are de plătit datorii unor grupuri de interese.

Vă invităm așadar, să ne spuneți și alte păreri despre cei 7 primari ”magnifici”, dar și despre cel pe care-l considerați cel mai puțin performant dintre aceștia și care ar merita să-și piardă funcția fără nicio tăgadă.

Maria Dumitran
VĂ INVITĂ SĂ CITIŢI ŞI DESPRE:
Cele mai urâte cartiere din Bucureşti

Care este cel mai prost primar din Bucureşti?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...

4 Comentarii la “Care este cel mai prost primar din București”

 1. geco says:

  Nu inteleg de ce legaturile amoroase intra in discutie. Viata intima nu ar trebui sa intereseze pe nimeni in afara de cei implicati direct. Asta intr-o tara normala, bineinteles.

 2. Purice Claudiu says:

  La noi, viata intima e direct legata de viata de la serviciu. Daca esti primar si ai amanta, ajungi sa furi de la gura statului sa cumperi bijuterii. Asa si cu Ontanu’ penalu;

 3. Senior says:

  Poteras este si prost, si rau

 4. LUPTATORUL says:

  Educatie civica.Conform legii electorale orice ales poate fi demis prin stringerea de semnaturi(50% +1) din numarul celor care l-au votat.Cine se plinge si tace merita sa suporte un primar incompetent.Nu are cine sa stringa semnaturile ? apelati la petitii.ro si la ONG-uri sau la cei din opozitie ,poate fac si ei ceva bun.

Adaugă comentariul tău:

Mesaj:

Promovează dreptatea!