Angela Gheorghiu, o româncă de vis: celebră, frumoasă şi bogată

Angela Gheorghiu este o mare artistă a României, poate cea mai valoroasă în acest moment, dacă ţinem cont de menţiunile publicate de presa străină. Pentru că în ţara natală celebra soprană a devenit mai cunoscută mai ales din pricina relaţiei tumultoase pe care o are cu soţul Roberto Alagna, VerticalNews propune azi o poveste a cărei eroină este frumoasa, celebra, dar şi înstărita soprană Angela Gheorghiu.
Născută pe 7 septembrie 1965, la Adjud, Angela Gheorghiu este artistul român care, în prezent, are o foarte mare priză la publicul elevat de operă, dar şi la mari personalităţi artistice, politice şi sportive ale lumii. La reprezentaţiile pe care le susţine în teatrele şi marile săli de concerte din lume, moldoveanca primeşte în culise şi acordă autografe unor staruri cărora, în România, li s-ar face statuie. Mari critici internaţionali admit că moldoveanca are vocea asemănătoare cu cea a legendarelor Maria Callas sau Renata Tabaldi.
Aflată în turneu la New York, Angela Gheorghiu a participat la un dineu unde printre invitaţi s-a aflat şi multimiliardarul primar al New Yorkului Michael Bloomberg, patronul celui mai titrat trust de presă business şi partenerul de golf al preşedintelui Obama. Angela i-a dăruit acestuia invitaţii la unul dintre concertele pe care le va susţine, începând din această seară, la Metropolitan, cu opera “Romeo şi Julietta”. Dacă tot am pomenit de Obama, să spunem că familia prezidenţială a SUA nu pierde premierele, de la Kennedy Center, în care cântă Angela. Şi să mai spunem că una dintre bunele prietene ale româncei este actriţa Sarah Jessica Parker. Să-i mai amintim pe Sting (foto), dar şi pe autohtonul Ştefan Bănică-junior.
Soprana va sta în Statele Unite până la finalul acestei luni, urmând ca din aprilie şi până la sfârşitul lunii mai să susţină concerte de promovare a albumului “Fedora”, unde cântă alături de celebrul Pacido Domingo. Concertele de promovare vor avea loc în Canada, Coreea de Sud, Japonia, China şi Spania. Din iulie şi până în octombrie va sta la Londra, pentru un concert, plus alte reprezentaţii, la Royal Opera House, cu Tosca şi Faust.

30.000 de euro pe reprezentaţie, un milion de dolari pe an

Cotidianul francez „Le Figaro“ a reluat recent lista cu sumele încasate de marii artişti lirici ai lumii pentru un recital: între 15.000 şi 30.000 de euro.  Cotată în topul celor mai bune cântăreţe de muzică clasică, alături de rusoaica Anna Netrebko, Angela Gheorghiu beneficiază de onorariul maxim acordat de teatrele lirice din întreaga lume. La sumele încasate în reprezentaţii se adună şi minimum 200.000 de euro, cât valorează un turneu cu mai multe concerte pentru promovarea unui album. Anul acesta, potrivit calendarului anunţat chiar de ea, Angela Gheorghiu va susţine, începând de mâine, 15 reprezentaţii în opere precum “Romeo şi Julietta”, “Tosca” şi “Faust”. Va susţine, de asemenea, şi 9 concerte, pentru “Fiona”.
Aşadar, cu 24 de reprezentaţii şi recitaluri, plus onorariul pentru album, Angela Gheorghiu va încasa în 2011 aproape un million de euro. Această sumă s-ar putea dubla, în octombrie, dacă artista va reuşi să confirme pronosticurile şi să cucerească “The Birgit Nilsson Prize”, trofeu ce răsplăteşte, din trei în tre ani, cei mai valoroşi artişti lirici şi care constă într-un cec în valoare de un milion de dolari.
Este, aşadar printre cei mai bine plătiţi români, exceptând fotbaliştii.
Trebuie spus că artiştii se bucură doar de jumătate din suma încasată iniţial, cealaltă jumătate împărţindu-se între impresar şi fisc. Pentru că nu a renunţat la cetăţenia română, deşi nu stă aici mai mult de două luni pe an (puse cap la cap), impozitele sopranei se duc în vistieria guvernului Boc.

Sfatul Angelei: Românii să înveţe pentru a avea mentalitate de învingători

Cu multă francheţe, Angela Gheorghiu recunoaşte că românilor le lipseşte “ceva” ca să poată ajunge să emită pretenţii de mari europeni. Artista nu se sfiieşte să susţină că românii nu au atitudinea şi capacitatea de a fi la nivelul statelor din Occident.
“Simt nevoia unei reîmprospătări a mentalitatilor şi a studiilor în toate domeniile. Şcolile sunt bune, dar totul trebuie pus în aplicare, în pas cu Europa dezvoltată. Formarea unei mentalităţi pe măsură este absolut necesară. Eu cred că indiferent de vârstă, orice persoană politică, socială şi religioasă trebuie să facă măcar câteva studii în plus, pentru a înţelege sistemul modern de care noi, toţi europenii, trebuie să ne bucurăm, în egală măsură. Datorită vitregiei istoriei, noi, românii, trebuie să ne grăbim să învăţăm de la cei cu o experienţă mai mare. Fără să ne fie ruşine, pentru că învăţătura şi experienţa sunt mama înţelepciunii. Era bine şi absolut necesar să recunoaştem că nu avem atitudinea şi capacitatea unei naţii pregătite pentru a fi la nivelul ţărilor foarte dezvoltate din Europa de Vest. Întotdeauna am crezut că nu este nicio ruşine să recunosc necesitatea de a învăţa şi accepta că atunci când te pregăteşti trebuie să ai repere şi maeştri mai buni decât tine. Dacă ai capacitate, îţi poţi depăşi maestrul. Dar dacă nu înţelegem că încă nu suntem destul de pregătiţi, vom sta pe loc”.

Alte repere importante din viaţa sopranei Angela Gheorghiu

 • A cucerit, anul trecut, „Classical British Awards”, decernat pentru „Cea mai bună artistă a anului”, luptând în finală , printre altele, cu rusoaica Anna Netrebko. Soprana româncă a mai câştigat acest premiu în 2001. Acum, este favorită pentru Premiul Birgit Nilsson, cel mai valoros (ca bani) din istoria muzicii clasice.
 • A primit, în decembrie 2010, din partea lui Traian Băsescu Ordinul „Steaua României” în grad de Comandor, prilej cu care Preşedinţia României şi Ministerul Culturii au omagiat-o printr-un spectacol grandios.
 • Ţinutele sale sunt creaţii ale stilistului Cătălin Botezatu.
 • Soţul său, franco-sicilianul Roberto Alagna, câştigă dublu decât ea. Năbădăiosul artist mărturiseşte că pentru o seară de gală primeşte 60.000 de euro, iar drepturile lui pentru înregistrări sunt de 25 de cenţi la un dolar. Asta dacă italianul cântă la Opera Bastille din Paris, Covent Garden, Zarzuela din Madrid sau la Metropolitan, în New York. Dacă însă vreun şeic doreşte să-l audă pe marele tenor live, la Manama sau Dubai, onorariul acestuia creşte până la 100.000 de dolari.
 • S-a căsătorit prima oară, la 23 de ani, cu inginerul Andrei Gheorghiu, fiul unui fost profesor de la Conservator. Căsătoria a rezistat şase ani, după care Angela l-a părăsit pe român pentru tenorul Roberto Alagna, cu care şi-a unit destinul în 1996. În 2009, cei doi au anunţat că s-au separat, veste care a bulversat lumea operei internaţionale. Acum sunt din nou împreună.
 • A avut o soră mai mică, Elena Burlacu, şi ea fostă soprană, care a murit în 1996 în urma unui accident auto. Tatăl, un fost mecanic de locomotivă, s-a călugărit atunci, iar acum slujeşte la o biserică de pe Muntele Atos.
 • Este foarte comunicativă pe Facebook, pagina ei având aproape 11.000 de fani, deşi a fost deschisă abia acum cinci luni.

Maria Dumitran
CITIŢI ŞI
Povestea primei soţii a lui Nicu Ceauşescu

LA KENNEDY CENTER

În “Romeo şi Julietta”

25 Comentarii la “Angela Gheorghiu, o româncă de vis: celebră, frumoasă şi bogată”

 1. Purice Claudiu says:

  Intr-adevar, o mare Doamna si o femeie frumoasa cu talent si istetime. Foarte frumos! Felicitari

 2. Gratian says:

  Extraordinara prestatia din Romeo si Julietta! Bravo! Merita ascultata acest fragment.

 3. Traian Miculescu says:

  Da, este frumoasa si naturala. la 46 de ani e chiar superba. Noi nu o meritam!

 4. marika says:

  Absolut superba!

 5. Cineva says:

  “S-a căsătorit prima oară, la 23 de ani, cu inginerul Andrei Gheorghiu, fiul unui fost profesor de la Conservator”

  Ziaristi de 2 lei, acel fost profesor de la Conservatora fost marele maestru Stefan Gheorghiu, fratele pianistului Valentin Gheorghiu. Mai documentati-va. Ziaristii lu’ peste

 6. Olga Khan says:

  “moldoveanca primeşte în culise şi acordă autografe unor staruri cărora, în România, li s-ar face statuie” … actioneaza in secret??? si “A cucerit, anul trecut, „Classical British Awards” … amantii noi!!! sau ce fel de exprimare este cea din text???

 7. m says:

  absolut superba! sunt mandra ca este a noastra!

 8. Apolodor din Colentina says:

  adica… o femeie frumoasa nu ramane frumoasa toata viata? la 46 ani e batrana si obligatoriu incepe sa se urateasca? ridurile fac o femeie urata, nu trasaturile?

  in alta ordine de idei… trasaturile nu sunt in armonie pe fata sopranei. si totusi, nu e mai putin soprana pentru asta.

 9. DaVinci says:

  eronat. romanca de vis seamana cu elena udrea, frumoasa, celebra, respectabila (aici e discutabil) si cu bani. milionara in dolari si ea, chiar daca sunt credite de la banci, ii da ea inapoi. apropo, o fi returnat aia 3 mil de eu la sfarsitul anului trecut? ce intrebare tampita! bineinteles ca i-a inapoiat, doar gestioneaza zeci de milioane, nu-i asa? ha, ha, ha!

 10. hiperbola says:

  Dar chiar ,in ultima vreme se face caz ca peste 40 de ani , o femeie poate aparea in public si sa fie socotita frumoasa. Dragi jurnalisti , cf. clasificarii medicale, o femeie poate fi numita batarna incepand cu varsta de 75 de ani. De la 60 la 75 o femeie este in varsta iar de la 30 la 6o ,o femeie este matura.Retineti, ca fara ,tratamente , o femeie sanatoasa inca poate ramane insarcinata la 55 de ani .Si atunci , cum poti s-o numesti batrana.Iar acum , cu evolutia medicinei , femeia poarta o sarcina si dupa 60 de ani.Va veni vremea cand datorita hormonilor va putea avea si ovulatie proprie , ca la barbati, care pot crea si la 80 , 85 de ani(v. Charlie Chaplin). Deci Angela GHeorghi este o femeie matura, aflata in deplinatatea functiilor ei in totalitate: voce, inteligenta, fizic. Banii castigati de ea sunt munciti si cinstiti.Cei castigati de Elena Udrea sunt murdari si nu sufera comparatie. Elena Udrea are un 2 talente:tupeul si obraznicia, caci de frumusete nu poate fi vorba , are o fata cabalina

 11. Un critic de femei says:

  Romanca de vis este cea pe care o iubesti; poate fi mama, sotia, colega de banca, tarfa din coltul strazii, soprana de pe scena…

 12. Ileana Lucaciu says:

  O adevarata doamna! Sa o respectam cum se cuvine. Felicitari VerticalNews pentru acest articol.

 13. Tudor says:

  Hai ca santeti politicosi, nu e chiar asa frumoasa si pozele sant foarte retusate. Nu e chestie de varsta, sant femei care pot sa arate ff bine la peste 50 de ani. Desi pt o cantareata de opera macar nu e grasa. Oricum sant unele f grase si eu tot ma topesc cand le aud cantand. Frumusetea nu este chiar asa importanta si nici banii – sant oameni exeptional de talentati care nu sant frumosi sau bogati, de ce trebuie mereu sa pomeniti de astea, sa aduceti manelismul pana si la opera?

 14. Novac Luminita says:

  Superba femeie, superba voce, superbe arii! Multumim si Felicitari!

 15. Ovidiu Ar says:

  O VOCE SI O PERSONALITATE DE EXCEPTIE.

 16. Manana says:

  Mi-e drag ca e romanca de-a nostra,nu te mai “saturi” de ea ascultand-o ori prind-o.Paste fericit,alaturi de cei dragi tie!Suntem mandrii de tine!

 17. Manana says:

  iertati-ma am vrut sa scriu (privind-o),din graba imi pare rau…

 18. ruffini says:

  o curva…mare curva!
  rabdare…viata o sa-i dea un sut in fund cat de curand.

 19. cielo says:

  Numai un frustrat poate sa vorbeasca si sa comenteze in maniera asta…ruffini.Tipic barbatul roman pana in maduva oaselor.Esti perfect de arunci tu cu PIATRA ,in asa o mare personalitate? Gandeste-te de doua ori cand mai vrei sa scrii asfel de perle…

 20. aurelian says:

  frumoase femei, artificiale

 21. aurelian says:

  frumoasa esti fahh goala

 22. raluca says:

  ASTA E CANTAREATA DE OPERA??
  NICIODATA…

 23. amalia says:

  Nicaieri pe net n o sa gasiti adevarul despre sora ei.Nina nu era tot atat de talentata ca sora ei.Pana la 16 ani a facut liceul la Adjud.Gurile grele spun ca celebritatea Angelei a fost de ajuns PT A asigura Ninei un loc la Scoala de muzica.Dar n a putut niciodata égala vocea si performanta Angelei.Fac o paranteza ,sunt pe aici persoane care critica vocea zi,injustificat!Angela e o mare voce.Dar continui istoria Ninei.Déci nici atat de talzntata ,nici atat de frumoasa ca sora ei .Ceea ce a ce a creat o forma de depresie ce a condus implacabil la sinuciderea Ninei.Doar familia cunoaste adevarul.Tacere totala si mister desavarsit In jurul mortii ei.De aceea nu aveti gasiti nimic despre moartea cantaretei de opéra Nina Burlacu alias Elena Dan.

 24. jiji says:

  dupa mesaje iti dai seama romanii sunt un neam cu foarte multi cretini, chiar majoritari

 25. Magdalena Radulescu-Möller says:

  “Artista nu se sfiieşte să susţină că românii nu au atitudinea şi capacitatea de a fi la nivelul statelor din Occident.”
  Sunt de acord cu primul calificativ, ca Românii NU au “Atitudinea”, dar Nu cu cel de-al doilea, ca N-AM avea “CAPACITATEA” !!!… O mare Parte din Populatia din România este înca rurala, f. saraca si pâna la “Revolutie”, a fost FARA Legaturi cu “Strainatatea”, cu Vestul… Desigur ca atât Istoria, cât si Geografia, joaca un rol. Suntem prea “moi” si “îngaduitori”, deaceea mai degraba cedam, decât sa ne impunem, dar aceasta este si o Trasatura de Modestie, Toleranta si Întelepciune… Mai degraba ne adaptam, în loc sa ne afirmam… Cu Timpul vom recupera, dar sper sa NU NE PIERDEM, ca POPOR…

Adaugă comentariul tău:

Mesaj:

Promovează dreptatea!