Alte nenorociri la Piața Obor. Carne de porc pe post de pastramă de berbecuț


Comercianții din Piața Obor, despre ale căror practici penale am scris în dese rânduri, revin în actualitate cu o nouă ”inginerie” gastronomică, sfidând din nou legile statului și atentând la sănătatea și buzunarul bucureștenilor. Deunăzi, mai mulți comercianți din Hala de carne Obor au fost descoperiți că vindeau hălci de carne porc pe post de pastramă de berbecuț!

Şase din 12 comercianţi din cea mai mare hală de carne, cea de la Obor, din Bucureşti, au fost amendaţi contravenţional în urmă cu o săptămână de inspectorii de la Agenția Națională pentru Protecţia Consumatorilor. Motivul? Carne păstrată în condiţii necorespunzătoare sau vândută sub o altă denumire. În special ca fiind de berbecuţ, o carne mai scumpă în general decât cea de porc, de exemplu.

Mii de români sunt păcăliţi astfel pentru că la Obor nu poţi şti cu siguranţă ce fel de carne cumperi. Dacă vrei să vezi specia de provenienţă a cărnii din galantar, rişti să fii plimbat de la Ana la Caiafa. Şi să scoţi şi bani din buzunar, pentru că un test la Institutul de Igienă Publică şi Sănătate Veterinară (“nu mai sunt seruri”) costă între 50 şi 300 de lei. Dacă ceri sfatul unui specialist, testarea se face ochiometric:  „pastrama de berbecuţ” este „oaie toată ziua”. Surpriza vine abia la final, odată cu buletinul de analiză.

Citiți aici reportajul în urma căruia s-au demonstrat practicile ilegale ale comercianților din Obor, dar și despre prostia și nesimțirea autorităților.

PE ACEEAȘI TEMĂ:

Dan Micu

 

Un comentariu la “Alte nenorociri la Piața Obor. Carne de porc pe post de pastramă de berbecuț”

  1. Andrei says:

    Așa este! Ne-au năpădit țiganii (atât ăia naturali, cât și cei cu obiceuriurile lor). Și la legume-fructe e la fel. dacă vrei să cumperi pe alese-obligație legală pentru ei, de altfel, îți spun că trebuie să mergi la supermarket. Eu unul m-ma săturat și, mai bine merg la Kaufland unde dau 4-5 bani în plus pe kg, dar îmi aleg ce doresc și nici nu mă înșeală la cântar.

Adaugă comentariul tău:

Mesaj:

Promovează dreptatea!