ALEGERI 2012. Fața urâtă a Bucureștiului

În Capitala României care duminică își schimbă, sau nu, primarii nu sunt toate chiar atât de plăcute. Într-o lună cât a durat campania electorală, niciunul dintre candidați nu a pomenit de plăgile de pe fața celui mai mare oraș al țării. Toți s-au mărginit să facă promisiuni aiuriste sau să-și atace rivalii sub limita decenței.

VerticalNews vă prezintă, asta ca să fiți în cunoștință de cauză ce votați, și părțile proaste ale Capitalei.

Bucureștiul cel mândru al lui Oprescu, Vanghelie, Piedone, Onțanu, Negoiță, Chiliman sau Poteraș are numeroase fețe urâte, zone și chiar cartiere unde a locui este sinonim cu a supraviețui, unde mizeria este aruncată direct pe fereastră, iar infractorii se ițesc la tot pasul. Acum, în prag de alegeri aceste plăgi ale celui mai mare oraș al României sunt luate din nou în seamă.

O facem noi, cei de la VerticalNews, pentru că edilii în funcție (toți au avut nesimțirea să cerșească un nou mandat) au încercat în campanie să ascundă neputința. Aceste zone au fost prea puțin arătate cu degetul și de candidații care vor să ajungă în postul călduț de la Primărie. Au fost în actualitate promisiunile, spoiala și minciunile, dar finalul îl știm deja.

Nu se va face nimic, pentru că banii sunt pentru cei bogați. VerticalNews reia prezentarea celor mai urâte fețe ale Bucureștiului, pentru că, sperăm noi, cineva tot trebuie să-și ia angajamentul că Bucureștiul va arăta mai bine. Astfel încât să nu mai vedem zgârie nori lângă monumente istorice, clădiri de 20 de etaje în zone de vile, un bloc alb lângă unul în culori stridete sau primării care dau autorizații în nicio lună, iar altele în doi ani.

VerticalNews nu și-a propus să rezolve problemele bucureștenilor, însă a realizat timp de trei săptămâni mai un sondaj pe site la care au participat peste 1.300 de persoane. Rezultatul arată că sectorul cu cele mai urâte şi necivilizate zone este administrat de pesedistul Marian Vanghelie, iar cartierul e coşmar este Ferentari. Podiumul este completat de un alt cartier, tot din Sectorul 5, Rahova, respectiv Dristor, aflat în Sectorul 3, al lui Liviu Negoiță.

Faptul că în topul cititorilor Ferentari este pe primul loc la mizerie şi necivilizaţie i se poate reproșa primarului Vanghelie sau în aceeași măsură și cetățenilor din zonă? Să ne amintim evenimentele prezentate la televizor unde grupuri de țigani ieșiți în stradă care se revoltau împotriva Enel pentru că li se suspendase, temporar, “dreptul” de a fura electricitate.

Locurile 4 și 5 în topul celor mai urâte cartiere din București sunt ocupate de Crângași și Giulești, ambele în administrația primarului Cristian Poteraș de la Sectorul 6. Edilul are o activitate bogată în tot felul de întruniri organizate pe bani europeni pentru cetățenii Sectorului 6 însă, nu prea vorbește despre investițiile în lucruri care ne dor cu adevărat.

Locurile de parcare de pe aria sectorului 6 lipsesc cu desăvârșire, iar în Crângași și Giulești este o adevărată provocare să-ți lași mașina pe stradă noaptea. Să ne amintim că în aceste zone existau perioade în care mașinile se ridicau foarte des, iar banii încasați de pe taxele plătite de cetățeni pentru a-și recupera mașinile nu s-au dus nici măcar 50% în bugetul Sectorului 6, ci în firma care se ocupa cu ridicarea automobilelor. Curățenia în zonele Crângași/Giulești lipsește, iar în spatele blocurilor poziționate pe bulevard, pe străduțe, infrastructura este ca după război.

Clasamentul este completat de către Vitan (Sector 3) și Militari (Sector 6), respectiv Pantelimon (Sector 2, primar Onțanu). Pe ultimul loc din top 10 se află Colentina cu doar 3% din voturi. Totuși, 4% dintre cititorii VerticalNews au precizat că alt cartier decât cele enumerate este mai urât.

VEDEŢI AICI CLASAMENTUL FINAL.

Maria Dumitran, Nadina Dobrogeanu

Citiţi şi:

2 Comentarii la “ALEGERI 2012. Fața urâtă a Bucureștiului”

  1. marian dumbrava says:

    Da. perfecta dreptate aveti. Bucurestiul a inceput sa semene cu o mica hazna. Miticii s-au invatat asa, asta-i buba!

  2. Gigi Talent says:

    Cel mai urat cartier este Giulești. Tiganie si miros de Tigan borat

Adaugă comentariul tău:

Mesaj:

Promovează dreptatea!